Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 03-09-2008, 03:40 AM   #11
Taze Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: avatar0770 is on a distinguished road

Alıntı:
fatihkocoglu29 tafarından gönderildi
kardeş asla gümrüğe takılmaz emin ol satıcı dzone2 çünkü bu güne kadar 10 un üzerine makine aldım kendisinden. gift + 100usd+ şahıs adına gönderiyor kargoyu sen söylemeden. Fedex ile 2 günde DHL ile 4 günde UPS ile de 3 güne evime kadar geldi makineler. Kargo secimini yapabiliyorsun. Adresinin uncorfirmed olması da hiç mi hiç önemli değil. Hatta ilk alışverişimde paypal hesabım verified bile değildi sorunsuz bir şekilde geldi ürünler. Ama sen yine de paypal ödeme hesabından uyar satıcıyı gift konusunda belki kekonun dalgınlıgına gelir. CHing hawnk a selamımı ilet
sana güvenerek bende lens siparişi veriyorum sigma 70-300 apo,aslında bana 4 tane lazım bu lensten arkadaşlarımada alacağım. combine shipping yaptırsam şansımı zorlamışmı olurum
avatar0770 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2008, 12:08 PM   #12
fatihkocoglu29
Kallavi Üye

fatihkocoglu29 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2008
Ünü: fatihkocoglu29 is on a distinguished road

Hocam adresin istanbulda dimi? istanbulda ise hiçbir sorun olmuyor ve 2 güne geliyor verdiğin siparişler. Bir keresinde hiç kargo için gerekli şartları bildirmemiştim ve yine 100dolar oalarak + gift olarak yolladı makineyi. Ama sen yine de uyar dostum mesuliyet kabul etmek istemiyorum. Ve bu güne kadar da hiç combine shipping yapmadım. O konuya yabancıyım. Dzone2 ile görüş. Tek ürün varmış gibi shipping yaptırabiliyorsa yaptır. Fedex ile 2 güne geldi kargom ancak sen yine de DHL ile sipariş ettir. Çünkü çok zayıf bir ihtimal dahi olsa 2 ürün sipariş edeceinden kargoya takılma riski var elbet. Dhl ile sipariş ettiginde Dhl nin gümrük müşavirleri 140 ytl istiyor artı makinelerin yuzde 25 vergisi. Fedex 200 UPS 170 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kolay gelsin

Alıntı:
avatar0770 tafarından gönderildi
sana güvenerek bende lens siparişi veriyorum sigma 70-300 apo,aslında bana 4 tane lazım bu lensten arkadaşlarımada alacağım. combine shipping yaptırsam şansımı zorlamışmı olurum
fatihkocoglu29 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-2008, 12:21 PM   #13
fatihkocoglu29
Kallavi Üye

Arkadaşlar tekrar söylüyorum. Yurtdışından alışveriş sandığınız kadar zor bi iş değil. Önemli olan satıcıyı en muazzam bir şekilde kafalamak.Diyelim satıcı tamam yapacagım gifti 100usd yi gibi teyitleri aldınız. Bu mesajlar sizin için bir garantidir. Dispute açtığınızda bunların hepsi göz önünde bulundurulurur. Dediğim gibi en önemlisi satıcıyı kafalamak.
Yanlız satıcı adına da düşünecek olursak, bir ürünü 100dolar +gift vs gibi yanlış beyanlar ile kargo firmasına gidiyor. Ülkemizde bir kargo firmasıyla hemen hemen hepiniz kargo yollamışınızdır. Kargocu kardeş size ne diyor? Ne var bunun içinde vs vs.. Hele ki yurtdışı gönderilerde a dan z ye inceliyor ürünü. Satıcı adına da düşündügümüzde yaptığı bu fiyat azaltımı büyük bir ustalık aslında. Tanıdıgı var ise kolay, tanıdığı yook ise baya bi dil döküyor kargocuya, çünkü elimizde tapu gibi yazışma belgeleri var, sözleşme gibi birşey çünkü dispute hakkımızı her daim kullanabiliriz

Diyelim ki birden çok sipariş vermek istiyorsunuz. Aynı maldan 5-10 tane getirtmek istiyorsunuz. Bunun için ise yapmanız gereken ne bir gift olayı ne de başka bir alavere dalavere. Bir dükkanınız olsun ve evinizin altını da yetkili servis olarak göstertin. O zaman bir ithalatçı statüsüne kavuşursunuz. Dogubanktaki hayyam pasajındaki ürünler tr ye nasıl giriş yapıyor zannediyorsunuz? Bu sefer ise yanılmıyorsam (yanlışım olursa affola) sadece bi yuzde 8 lik vergi ödüyorsunuz ürün başına. Bu konu hakkında araştırmalarım devam ediyor. Ama en temel bilgi şimdilik bu.

Hayırlı alış-verişler dostlarım.
Eski 03-09-2008, 01:20 PM   #14
Taze Üye

Alıntı:
fatihkocoglu29 tafarından gönderildi
Hocam adresin istanbulda dimi? istanbulda ise hiçbir sorun olmuyor ve 2 güne geliyor verdiğin siparişler. Bir keresinde hiç kargo için gerekli şartları bildirmemiştim ve yine 100dolar oalarak + gift olarak yolladı makineyi. Ama sen yine de uyar dostum mesuliyet kabul etmek istemiyorum. Ve bu güne kadar da hiç combine shipping yapmadım. O konuya yabancıyım. Dzone2 ile görüş. Tek ürün varmış gibi shipping yaptırabiliyorsa yaptır. Fedex ile 2 güne geldi kargom ancak sen yine de DHL ile sipariş ettir. Çünkü çok zayıf bir ihtimal dahi olsa 2 ürün sipariş edeceinden kargoya takılma riski var elbet. Dhl ile sipariş ettiginde Dhl nin gümrük müşavirleri 140 ytl istiyor artı makinelerin yuzde 25 vergisi. Fedex 200 UPS 170 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kolay gelsin
adresim istanbul değil,tekirdağ/çerkezköy ama sanırım aynı gümrüğe giriyordur,combine olayındanda vazgeçtim abartmaya gerek yok sonuçta riskli tavsiyelerin için teşekkürler,dediğin gibi 100$+gift olayını hatırlatırım,birde acaba pazarlık yapsam indirim yaparmı yani 4tane alacağım felan desem.çünkü başka bir satıcıdan pazarlık yaptığımda hem combine göndermişti,hem ürünülerin fiyatını düşürmüştü,hemde kargo fiyatını yarı yarıya düşürmüştü
Eski 03-09-2008, 07:01 PM   #15
fatihkocoglu29
Kallavi Üye

Kekoyla anlaşamadıgımız tek mevzu o dostum indirim değil de 7sterlin geçiriyo Turkiye diye kargo parasına Günde 30-40 tane shipping yapıyor dilekolay.
Eski 03-09-2008, 11:06 PM   #16
Taze Üye

neyse sağlık olsun o zaman sonuçta türkiye fiyatının yarısı, sağsalim gelsinde onada razıyım
Eski 03-13-2008, 10:11 PM   #17
tyu
Taze Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: tyu is on a distinguished road

Alıntı:
avatar0770 tafarından gönderildi
neyse sağlık olsun o zaman sonuçta türkiye fiyatının yarısı, sağsalim gelsinde onada razıyım

sipariş verdiysen sonuçları bizimle paylaşırmısın merakla bekliyoruz biz de
tyu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-26-2008, 02:17 AM   #18
Hirotaro
Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: Hirotaro is on a distinguished road

7GBP bence birşey değil,adam kargoyucu kafalıyor sonuçta
+birde gift ve 100$ etiketi yazıyor. Benim alacağım cihaz burada 1747 ytl adam bana 825ytl diyor. 7sterlin ne yapar 17,5ytl. feda olsun 7 sterlin
Hirotaro is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık