Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-22-2008, 05:50 PM   #281
blackpearl
Üye

blackpearl kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Ünü: blackpearl is on a distinguished road

inşallah sorun çıkmaz kardeş, ben de merakla bekliyorum sonucunu
demek amasyada aras kargo teslim ediyor?
blackpearl is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 06:28 PM   #282
sozberk
Üye ül-Zebellah

sozberk kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: sozberk is on a distinguished road

Alıntı:
president05 tafarından gönderildi
ya bu dzoneden aynı isme ve adrese iki tane ürün alan var mı? Varsa sölesin biraz olsun rahatlayalım. Acaba gümrükçüler kayıt mı tutuyorlar?

ptt'nin bu konudaki yazısına gümrük müsteşarlığının tüm postaların kaydedilmesi yolunda cevap verdiini okumuştum
Eski 06-22-2008, 07:57 PM   #283
president05
Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: president05 is on a distinguished road

evet aras kargo getiriyor. Ya bir de satıcı çok ilgiliydi önceki sparişite. şimdi ses soluk yok sparişi verdiğimden beri. hacıyatmazda bundan şikayet etmişti. onun ki takıldı bakalım nolcak. hem parayı öderken hem 7gbp kago ücretini öderken. hem de özel mesajda sıkı sıkı yazdım gift ve 100 dolar altı göster diye.
bakalım nolcak?
president05 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 07:58 PM   #284
samanosuke
Üye

samanosuke kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: samanosuke is on a distinguished road

94 dolarlık bi makine alacaktım vazgeçtim valla
Eski 06-22-2008, 08:28 PM   #285
oksijen
Üye

Giriş: Apr 2007
Ünü: oksijen is on a distinguished road

Ah be haciyatmaz kardeşim biz burada boşunamı söylüyoruz, olayı abartmayın ve ticarete dökmeyin diye. Emin olun dhl de çalışan memurlar ve görevliler aptal değil, ne olduğunu ve neler döndüğünü iyi biliyorlar. Bir kere her gelen paket kayıt altına alınıyor soyisim ve adresten kimin ne zaman ne aldığını ne getirtiğini nereden getirttiğini biliyorlar. üstelik gümrük memuru inip antrepoda tek tek ufacık paketleri kontrol etmez, o sadece büyük paketlere bakar. diğer ufak paketleri dhlin kendi memurları kontrol eder. bir kişiye daha öncedende paket geldğini görürlerse gümrük memurunun onlara verdiği insiyatifle hemen işlem yaparla. unutmayın sizin paket gümrüğe takıldığında dhl otomatik olarak 200 ytl sizden alıyor.
bundan 2 sene önce bir paketim dhlde takıldı gittim memura uğraşdım durdum, adam dediki senin öncedende paketin gelmiştir mutlaka dedi neyse indilk aşağıya ada paketi istedi dhlin memur paketi getirdi bir baktım paket açılmamış bile direkt orada biz açtık paketi, içinden çıkana göre 100 ytl vergi istedi ödedim aldım. yani diyeceğim adam paketin içindekinin ne olduğunu bilmiyordu bile açılmamış çünkü. sadece bilgisayar kayıtından adıma daha önce paket geldiği için takılmış. ve kime kimsen paket geldiğini biliyorlar. ebayde ürün satan ve dhl fedex gibi firmalar ile ürün gönderen satıcılar bu firmalar ile anlaşmalı. onların müşteleri dhl müşteri numaraları var. herşey kayıtlı arkadaşlar.

özel kargo şirketlerinin bizim postane gümrükleri gibi olduğunu sanmayın. neyse senin için çok üzüldüm yemekten sonra nasıl alabileceğine dair detayları anlatacağım.
oksijen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 09:11 PM   #286
oksijen
Üye

sevgili haciyatmaz yarın sabah ilk iş olarak dhl müşteri hizmetlerini arayarak yapabilecekleri birşey olup olmadığını sor, uygun bir dille ifade et çok az bir ihtimal belki bir istisna yapabilirler. ama %99.99 artık yapılabilecek birşey yok. çünkü şimdiye kadar senin gümrük çekim evrakların çoktan hazırlanmış ve dhl gümrük birimine verilmiştir.

paketi alabilmek için sabah erkenden yani mesai saati başladığında dhlin yenibosnadaki binasına gidiyorsun. yenibosna metro istasyonunda taksiye binersen 10 ytl ye götürürler. doğu sanayi sitesinin hemen arkadasında avea binasının yanında.

gümrük evrakları bölümünden korşimento belgelerini alacaksın. en son 135 ytl idi. umarım zamlanmamıştır. daha sonra tekrar taksiye binip doğru atatürk havalimanı gürmüğüne gideceksin. havaalanı girişinden giirmeden hemen ilerde.

binaya gittiğinde sakın korkma çünkü görebileceğin en karmaşık devlet binalarından biridir. birinci yada ikinci kata çıkacaksın yolcu işlemleri bölümüne, oaradaki memura hediye geldiğini içinde ucuz bir fotoğraf makinesi olduğunu söyleyip çok kibar ve sakin bir dille yardım isteyeceksin, antipati uyandırma sakın. ve adamın mutlaka sana sözlü beyanname doldurması konusunda ısrarcı ol. elektrnik beyanname olursa battın demekltir ve asla işleri bir günde bitiremezsin. eğer sözlü beyanname doldurabilir ve ehemen o kattaki müdür yardımcısına imazlatırsan işin kolaylaştı demektir. burada dikkat edilecek nokta sözlü beyanname verirken paketin içinde ne olduğunu doğru söylemendir. bu arada 30 ytl damga vergisi vereceksin ve fotokopi ücretin olacak. sonra bu belgeleri alıp tekrar taksiyle dhl binasına döneceksin. taksiyle diyorum çünkü ulaşım için başka bir yol yok. zamanda çok önemli çünkü.

dhle geldiğinde beyannameni yukarı kattaki gümrük kontrol memuruna imzalatacaksın. ama mutlaka adam odasındayken yanına git ve sevimli bir şekilde imzalatmaya çalış. eğer memur antrepunun içindeyken yanına gidersen direkt oradaki çalışanlardan paketini ister ve içini açıp bakar buda hoş olmaz. eğer memuru ikna edip imzalatrsan olay bitmiştir sonrasında aşağıda bazı işlemler var ve antrepo parası ödeyeceksin 50 ytl gibi. daha sonra paketi alacaksın.

eğer memur ikna olmaz ve vergi ödemeni uygun görürse, eğer paketini açtırırsa ve değeri 100 eurodan fazla olan makinayı görürse %10 gibi en az vergi ister. vergiyi ödemen için beyannamaye yazar ve seni tekrar havaalanı gürmüğüne göderir tekrar taksiye biner ve gidersin vezneye verigyi öder birkaç işlemi halleder geri gelirsin. sonra pkaetini alırsın. sözlü beyannamede beyan ettiğin şey ile paketin içinden çıkan farklı ise beyannameyi iptalde edebilir.

durum gördüğün gibi çetrefilli ve zor. bir tam gün gidiyor tabi hızlı olursan ve yaklaşık 300 ytl oda vergisiz ödersin. vergi isterse 400 ü bulur. sözlü değilde elektronik beyanname olursa sanayi bakanlığından muafiyet belgesi filan alırsın durum daha pahalıya gider sanayi bakanlığıda çok uzakta, bu durumda iş bir günde bitmez.

eğer bir broker ile anlaşırsan yine sana 700-800 e patlar en az. eğer istanbul dışındaysan işin daha zor. ve şunuda belirteyim paketi sadece adına gelen kişi alabilir. beyanname onun adına olabilir. yani paket kardeşinin adına bile olsa sen kendin zor alırsın. akraba filan bile dinlemiyorlar. malum akrabalar arasındada husumet olabiliyor.

6-7 senelik ebay eçmişimde 3-4 defa uğraştım bu işlerle, bir ikisi nisbeten kolaydı ama bir ikisindede resmen öldüm.

yardımcı olabileceğim birşey olursa elimden geleni yaparım, pek tavsiye etmem ama gürmükte çantaları yanında çalışan ayakcı cinsi brokerlar var bunlardan yardım alabilirsin ama senden 50 ytl kafadan alırlar. ben tek başına yapmanı tavsiye ederim.zor durumda kalırsan onlardan yardım iste çünkü memurları tanıyorlar.

hiçbir memura sakın rüşvet verme. gürmükjte rüşvet alan ya topuyla götürür, yada hiç bulaşmaz. yani kimse senin 3-5 kuruş rüşvetine tenezzül etmez, işini rikse atmaz. bu sadece sana antipati doğurur hatta binadan kovarlar bile.

lütfen bu işi sadece kişisel kullanım için yapalım ve birer tane alalım, eğer işi ticarete dökerseniz hem siz hemde ucuza makine almak isteyen arkadaşlar mağdur olacaktır. bu işi 60-70 ytl için yapılacak iş değil. risk büyük. üstelik işi ticarete dökenler yüzünden dzone ve diğer benzeleri mimlenecek ve kimse makina getirtemeyebilecek.

kolay gelsin
Eski 06-22-2008, 09:20 PM   #287
oksijen
Üye

sevgili namco dhldeki memur ve çalışanlar hatta şirket yöneticlleri herşeyin farkında, ama emin olun iyi niyetliler, ellerinden geldikçe yurt dışından kişisel kullanım için makine alanlara karşı musammahalı davranıyorlar. ama tabi içindeki fatura 100 euro ve üzeri ise ve tabi bir şriketten geliyorsa bazen onlarında yapabilecek birşeyleri kalmıyor. çünkü bu faturalar kayıt altına alınıyor eğer memur pakete gümrüksüz işlem yaparsa yarın bir kontrolde çok canını yakarlar. dhlde bir şekilde müşteri kaybetmek istemiyor. yani onlar aslında bizden yana ama emin olun bir kişişye birden fazla ürün geldiğini tesbit ederlerse gözünün yaşına bakmazlar. şimdi birileri çıkar bana geldi birşey oladı derler, benim o kişilere tavsiyem şükretmeleri yönünde olur çünkü çok şanslıymışlar. bizzat tanıdığım dhl çalışanları bile onlar kadar cesur değiller.

bu işi lütfen ticarete dökmeyelim. tamam kişisel kullanım için alın ilk seferinde %95 takılmaz ama ticarete dökerseniz herkes yanar.

mesela dzone dan ve benzeri kişilerden alanların ticaret yaptığı anlaşılırsa bunların bütün gönderilerine ilk defa olmuş ikinci defa olmuş fark etmeden el koyarlar. üstelik mimlerlerse sadece ,ithalat rejimlerine uyarak malı anlamnızı sağlarlar o zaman herkes yanar işte.
Eski 06-22-2008, 09:21 PM   #288
1208574638
Kallavi Üye

Giriş: May 2008
Ünü: 1208574638 is on a distinguished road

Alıntı:
president05 tafarından gönderildi
ya bu dzoneden aynı isme ve adrese iki tane ürün alan var mı? Varsa sölesin biraz olsun rahatlayalım. Acaba gümrükçüler kayıt mı tutuyorlar?
posta idaresine gelen bütün paketlerin kaydı tutulur buna ups,fedex gibi özel sirketlerde dahil sadece içerigi sisteme islenmez
1208574638 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 09:36 PM   #289
president05
Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: president05 is on a distinguished road

hımm. artık sansa kaldık. daha göndermedi herhalde ürünü ama. bu saatten sonrada iptal etmez. upsle gönder dedim ama cevap yazmadı. oksijen senin dediğin bu işlemleri yapmak için istanbulda olmak gerekiyor demi? yoksa en yakın dhl şubesinde yapabiliyormusun?
president05 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 09:53 PM   #290
oksijen
Üye

işte size dhl antreposundan bazı görüntüler, bekleyenler sizin benim gibi vatandaş olduğu gibi birçoğu gümrük işiyle uğraşan insanlar. yüzlerdeki sıkıntı azda olsa belli oluyor. bizim makina paketleri genelde sepetlerde olur. ama antrepo oldukça büyük iş makinalarıyla dolşaıyorlar ve istifleme yapıyorlar.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg 1.jpg (34.4 KB, 46 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg 2.jpg (34.1 KB, 36 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg 3.jpg (21.7 KB, 36 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg 4.jpg (31.1 KB, 32 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg 5.jpg (28.9 KB, 34 Görüntülenme)
oksijen is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık