![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#11 |
|
Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
iyi de benim anlayamadım bir çok şey var ebay'de de ups ile ürün alanların malları gümrüğe takıldı. Demekki takılabiliyor ???
http://www.bhphotovideo.com/ bu siteden ürün alıpta gümrüğe takılanları da başka forumlarda gördüm. Yani bu sitenin gönderileri gümrüğe takılmaz diye bir şey yok(BENCE TABİ). Eğer yanlış biliyorsam yanıldığım yerleri lütfen düzeltin. Çünkü bu sitenin fiyatları da gerçekten çok iyi. |
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#12 |
|
Üye
Giriş: Oct 2006
Ünü:
![]() |
bhphotovideo.com dan bende ürün aldım en son sparişim maliyeti 340$ takıldı gümrüğe ve gümrük üçreti ürün maliyetinden fazla olduğu için iade ettim geri yine zararlı ben çıktım,kısaca gümrüğe takılmıyaz diye bir durum yok,
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Taze Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
bhphotovideophotovideo
arkadaşlar tabiki ben gümrüğe kesinlikle takılmaz die bi garanti veremem..benim anlatmaya çalıştığım ben ve en az 4 arkadaşımda sd1000 aldı bu siteden herkes ayrı ayrı ve hiçbiri takılmadan 2 günde geldi..hatta 2 arkadaşımda ipod nano aldı 8gb olanlardan onlarda aynı sürede geldi..yani şuana kadar 7-8 sipariş de hiç takılan yok...gümrüğe takılmamasının sebebini ise bilmiorum ancak şöyle birşeyden şüpheleniorum açıkcası..ben sipariş verirken şirketimin adını company name kısmına yazıorum ve şirketime getirtiorum (çokuluslu bir şirket)...acaba şirket adı yazılı oldugundan dolayımı fazla kurcalamadan geçiriolar die düşünüoruma am ne kadar mantıklı bi açıklama bilmiorum gümrükte işler nasıl işlior bilmediğimden...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
arkadaşlar 2 gün önce sizden cesaret alarak bhphotovideodan canon a560 aldim
toplada 180 dolar idi tracking noda bugun sorguladiğimda ürün topkapi gümrük ambarinda gözüküyo sizce bu kesin gümrüge takilmiş dimi ne tavsiye edersiniz Bu mesaj en son " 09-06-2007 " tarihinde saat 12:26 PM itibariyle istceko tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
arkadaşlar az önce UPS yi aradim ilk başta ürünün gümrüğe takildiğini söylediler ve gümrük işlemleri için 110 ytl ve ek masraflarla 300 ytl lik bir fatura çikardilar
çok tirstim sora görevli biraz hatta bekleyin dedi ve ürün gümrükten alinmiş ikinci incelemede yarin öğlen elinizde olur dedi yüreğime su serpildi bu işlere girişmeden önce iki defa düşünün arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
ups'in İstanbul/Ambarlı'da kendi gümrük antreposu var. yurtdışı mallar (yada sadece İstanbul'a gelenler) önce burada gümrüklü sahaya geliyor. bu alanın girişinde küçük bir oda var. devletin resmi gümrük memur/memurlarının bulunduğu oda. onlar tüm kargoları yada istediklerini inceliyorlar. incelemeseler bile onların onayı olmayan hiç bir kargo gümrüklü sahadan çıkamaz. o yüzden ups'de takılmaz diye birşey yok. takılmamasının birkaç sebebi olabilir.
a. adam içini açıp kontrol etmemiştir. b. örnekteki 200$ gibi meblağları 100euro sınırına yakın gördüğü için uğraşmak istememiş yada uğraştırmak istememiştir. c. kargo, faturalı değil de beyanla geldiyse beyanı doğru kabul edip gerçek fiyatlarını araştırma zahmetine girmemiştir. (normalde odalarında pc'de var ve istedikleri zaman internetten fiyatlara bakabilirler) bu arada bhvideo yada diğer resmi satış siteleri mutlaka fatura kesip kargonun içine koyarlar. o yüzden eğer kutu açılırsa ürünlerin gerçek fiyatları kesin gözükür. ayrıca bazı siteler billing (yani ödeyen kişi) bilgilerini ve teslim alacak kişisi bilgilerini faturanın üzerinde ayrı ayrı belirtiyorlar. dolayısı ile eğer alımı siz kendi kredi kartınız ile yaptıysanız hediye yalanı da tutmaz. çünkü fatura üzerinde kredi kartına ait ödeme yapan kişi bilgisi de basılıyor. (adorama.com'dan örnek verdim.) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
sorgulamada ürün topkapi gümrükte yaziyodu
işte bizde bu şekilde yirtmiş olduk yoksa bisürü zarara grecektim neyse size tavsiyem ürün fiyati 100€ yada 130 dolari geçmesin Bu mesaj en son " 09-06-2007 " tarihinde saat 06:20 PM itibariyle istceko tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Hayırlı ugurlu olsun kardes gule gule kullan.Bu bhphotovideo dan bir kac kisi dahah alıs veris yaparsa bende dayanamayacagım adamlar ebaydeki fiyatlara yakın satıs yapıyorlar.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Aşmış Üye
Ünü:
![]() |
tşkler saolasin
ama ben bidaha alişveriş yapmayi düşünmüyom yaşadiğim heyecan bana şimdilik yeter |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|