Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları > Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 08-29-2007, 06:48 PM   #11
hipotalamus
Üye

Giriş: Jun 2006
Ünü: hipotalamus is on a distinguished road

iyi de benim anlayamadım bir çok şey var ebay'de de ups ile ürün alanların malları gümrüğe takıldı. Demekki takılabiliyor ???
http://www.bhphotovideo.com/ bu siteden ürün alıpta gümrüğe takılanları da başka forumlarda gördüm. Yani bu sitenin gönderileri gümrüğe takılmaz diye bir şey yok(BENCE TABİ). Eğer yanlış biliyorsam yanıldığım yerleri lütfen düzeltin.
Çünkü bu sitenin fiyatları da gerçekten çok iyi.
hipotalamus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-29-2007, 07:34 PM   #12
tiger
Üye

tiger kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: tiger is on a distinguished road

bhphotovideo.com dan bende ürün aldım en son sparişim maliyeti 340$ takıldı gümrüğe ve gümrük üçreti ürün maliyetinden fazla olduğu için iade ettim geri yine zararlı ben çıktım,kısaca gümrüğe takılmıyaz diye bir durum yok,
tiger is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2007, 03:50 PM   #13
mrtlms
Taze Üye

Giriş: Aug 2007
Ünü: mrtlms is on a distinguished road

bhphotovideophotovideo

arkadaşlar tabiki ben gümrüğe kesinlikle takılmaz die bi garanti veremem..benim anlatmaya çalıştığım ben ve en az 4 arkadaşımda sd1000 aldı bu siteden herkes ayrı ayrı ve hiçbiri takılmadan 2 günde geldi..hatta 2 arkadaşımda ipod nano aldı 8gb olanlardan onlarda aynı sürede geldi..yani şuana kadar 7-8 sipariş de hiç takılan yok...gümrüğe takılmamasının sebebini ise bilmiorum ancak şöyle birşeyden şüpheleniorum açıkcası..ben sipariş verirken şirketimin adını company name kısmına yazıorum ve şirketime getirtiorum (çokuluslu bir şirket)...acaba şirket adı yazılı oldugundan dolayımı fazla kurcalamadan geçiriolar die düşünüoruma am ne kadar mantıklı bi açıklama bilmiorum gümrükte işler nasıl işlior bilmediğimden...
mrtlms is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-06-2007, 11:50 AM   #14
istceko
Aşmış Üye

istceko kullanıcısının avatarı

Ünü: istceko is on a distinguished road

arkadaşlar 2 gün önce sizden cesaret alarak bhphotovideodan canon a560 aldim

toplada 180 dolar idi

tracking noda bugun sorguladiğimda ürün topkapi gümrük ambarinda gözüküyo

sizce bu kesin gümrüge takilmiş dimi

ne tavsiye edersiniz

Bu mesaj en son " 09-06-2007 " tarihinde saat 12:26 PM itibariyle istceko tarafından düzenlenmiştir....
istceko is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-06-2007, 03:09 PM   #15
istceko
Aşmış Üye

arkadaşlar az önce UPS yi aradim ilk başta ürünün gümrüğe takildiğini söylediler ve gümrük işlemleri için 110 ytl ve ek masraflarla 300 ytl lik bir fatura çikardilar

çok tirstim sora görevli biraz hatta bekleyin dedi ve ürün gümrükten alinmiş ikinci incelemede yarin öğlen elinizde olur dedi yüreğime su serpildi

bu işlere girişmeden önce iki defa düşünün arkadaşlar
Eski 09-06-2007, 03:29 PM   #16
melrock
Kallavi Üye

melrock kullanıcısının avatarı

Ünü: melrock is on a distinguished road

ups'in İstanbul/Ambarlı'da kendi gümrük antreposu var. yurtdışı mallar (yada sadece İstanbul'a gelenler) önce burada gümrüklü sahaya geliyor. bu alanın girişinde küçük bir oda var. devletin resmi gümrük memur/memurlarının bulunduğu oda. onlar tüm kargoları yada istediklerini inceliyorlar. incelemeseler bile onların onayı olmayan hiç bir kargo gümrüklü sahadan çıkamaz. o yüzden ups'de takılmaz diye birşey yok. takılmamasının birkaç sebebi olabilir.
a. adam içini açıp kontrol etmemiştir.
b. örnekteki 200$ gibi meblağları 100euro sınırına yakın gördüğü için uğraşmak istememiş yada uğraştırmak istememiştir.
c. kargo, faturalı değil de beyanla geldiyse beyanı doğru kabul edip gerçek fiyatlarını araştırma zahmetine girmemiştir. (normalde odalarında pc'de var ve istedikleri zaman internetten fiyatlara bakabilirler)

bu arada bhvideo yada diğer resmi satış siteleri mutlaka fatura kesip kargonun içine koyarlar. o yüzden eğer kutu açılırsa ürünlerin gerçek fiyatları kesin gözükür. ayrıca bazı siteler billing (yani ödeyen kişi) bilgilerini ve teslim alacak kişisi bilgilerini faturanın üzerinde ayrı ayrı belirtiyorlar. dolayısı ile eğer alımı siz kendi kredi kartınız ile yaptıysanız hediye yalanı da tutmaz. çünkü fatura üzerinde kredi kartına ait ödeme yapan kişi bilgisi de basılıyor. (adorama.com'dan örnek verdim.)
melrock is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-06-2007, 03:39 PM   #17
istceko
Aşmış Üye

sorgulamada ürün topkapi gümrükte yaziyodu

işte bizde bu şekilde yirtmiş olduk yoksa bisürü zarara grecektim

neyse size tavsiyem ürün fiyati 100€ yada 130 dolari geçmesin

Bu mesaj en son " 09-06-2007 " tarihinde saat 06:20 PM itibariyle istceko tarafından düzenlenmiştir....
Eski 09-06-2007, 06:02 PM   #18
istceko
Aşmış Üye

az önce ürün geldi kutusu epey buyukmuş ondan şüpelenip incelemişler heralde

Eski 09-06-2007, 11:04 PM   #19
yzbey
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: yzbey is on a distinguished road

Hayırlı ugurlu olsun kardes gule gule kullan.Bu bhphotovideo dan bir kac kisi dahah alıs veris yaparsa bende dayanamayacagım adamlar ebaydeki fiyatlara yakın satıs yapıyorlar.
yzbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-07-2007, 12:00 AM   #20
istceko
Aşmış Üye

tşkler saolasin

ama ben bidaha alişveriş yapmayi düşünmüyom yaşadiğim heyecan bana şimdilik yeter
istceko is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık