![]() |
|
|
| Ücretsiz Ebay Eğitimi için tıkla. |
|
|||||||
| Fotoğraf Makinesi ve Aksesuarları Ebay 'den aldığınız Digital Fotoğraf Makinesi ürünlerini buraya yazın |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#21 | |
|
Forumda 1000 Kaplan Gücünde
Giriş: Jan 2008
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu bilgiyi nereden aldınız,ben müsteşarlığın sitesinde göremedimde sakın o bayram muafiyeti olmasın.
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#22 | |
|
Taze Üye
Giriş: Jul 2009
Ünü:
![]() |
Alıntı:
-------------------- * 5911 ile değişik 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun, Altıncı Kısım, Birinci Bölüm, Madde 167, 4. maddesi ve 6. maddesinin, a) bendinde; 4. Değeri 150 EURO’yu geçmeyen eşya, 6. Gerçek kişilerce serbest dolaşıma sokulacak diğer eşyadan; a) Değeri 430 EURO’yu geçmemek üzere yolcuların beraberindeki hediyelik eşya, gümrük vergilerinden muaf ve istisnadır. Bu mesaj en son " 07-05-2009 " tarihinde saat 06:15 AM itibariyle Arif tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ünü:
![]() |
O zaman yine kısmi bir alıntı yapıyım
Alıntı:
Bizi uygulanma süreci ilgilendirdiğine göre uygulamaya geçmemiş bir kanundan bahsetmek lüzumsuz olur. Şu an yürürlüktye olan muafiyetler açık ve nettir. Posta Yoluyla Gelen 100 EURO luk Eşya Muafiyeti Ne demektir? Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır. Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya Muafiyeti Ne Demektir? Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır. Bu muafiyet; a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen, b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan, d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan, Eşya için uygulanır. Bu muafiyet, alkol ve alkol ürünleri ile tütün ve tütün ürünleri için uygulanmaz.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu mesaj en son " 07-05-2009 " tarihinde saat 07:41 AM itibariyle Arif tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ünü:
![]() |
Tekrar tekrar okuyun aynımı görün, bu konuda en tutarlı bilgiler
http://www.gumruk.gov.tr adresinde yolcu işlemleri bölümündedir.
|
|
|
|
#26 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bu konuda deneyimsel olarak yoksunum ama teorik olarak epey şey biliyorum. Siz müşavir değilsiniz sanıyorum; 23 Haziran 2009'da müşavir olan bir arkadaşla görüşmüştüm: - 5911 Sayılı Kanun Resmi Gazete'de daha yayımlanmadı. Birkaç gün içerisinde yayımlanacak. demişti. Takip etmedim ama muhtemelen yayımlanmıştır. Bir de, tam da üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün bugün (06.07.2009) buradaki bağlantıda 5911 Sayılı Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdiği bildirilmiş. Daha da açık, daha da net olması için yapmam gereken farklı şeyler varsa lütfen onları da bildiriniz. Ek: Atlamışım, bugün itibariyle 07.07.2009 tarihli Resmi Gazete'de de bizzat yayımlanmıştır. Bugünkü Resmi Gazete'de ilgili kanunun yer aldığı bölüm. Bu mesaj en son " 07-07-2009 " tarihinde saat 12:52 AM itibariyle Arif tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ünü:
![]() |
Yürürlüğe girmeyen bi kanun yayınlansa ne olur ne yayınlanmasa ne olur bizim için önemli olan yayınlanmasımıdır yürürlüğe girmesimidir?(siz teorik olarak bunuda sormalıydınız müşavir arkadaşınıza),elbette gümrük müşaviri olmadığım için kanun maddelerini karış karış araştırmıyorum,müşteşarlıkta zaten herkesin kanunlardan anlayamayacağını düşünerek ve fazla detaya girmeyerek kısa ve net açıklamış ilgili bölümde, siz o ilgili kanunun yer aldığı bölümü tekrar tekrar okuyun bakalım, ne yazıyor?
Durun ben yazayım, MADDE 72 – Bu Kanun yayımı tarihinden üç ay sonra yürürlüğe girer. Madde 72'ye hiç bakmışmıydınız? Sırf madde 72'yi okuyamamış olmanızdan dolayı gümrük memurlarına bundan bi haberler diyemezsiniz,merak etmeyin daha siz o kanunu okurken onlar bunu yutmuş oluyorlar. Yürürlüğe girdikten sonrada müşteşarlığın sitesindeki ilgili bölümde (biz cahiller için) mutlaka gereken düzenleme yapılır. 3 ay sonra muradımıza hep beraber ereriz nedir bu acele, nedir bu telaş. ve şiddetle kınadığım ilk mesajınız, Alıntı:
Yaşamdan ve savaştan onursuz çıkmayız Ey kara toprak! Her zerren baruttan ağlasada, Hüzünlü bir şekilde sana dönmeyeceğiz. Bu mesaj en son " 07-07-2009 " tarihinde saat 03:16 AM itibariyle grdiyan tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bir önceki mesajımda da belirtmeye çalıştığım gibi size hepsini bildirmem mümkün değil ama yol gösterdiğim şeylerden sanki bilginiz dahilindeymiş gibi bana bir şeyler çıkartıp sunuyorsunuz. Olsun, en azından artık nereye, nasıl bakmanız gerektiğini biliyorsunuz ki mevzuat bölümüne bugün eklenen 5911 Sayılı Kanun'u açıp en son satırları okuyabilmişsiniz. Ama ne yazık ki benim size bildirdiklerim, 5911 ile değişik 4458 Sayılı Kanun'dandı. Ve bu kanundaki 72. Madde'de hiç de böyle bir şey görünmüyor. 247. Madde'de yazıyor, o da 5911 Sayılı Kanun ile ilgili olmadığı için yürürlükteymiş gibi görünüyor. 5911 Sayılı Kanun, ayrı olarak Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla beraber bugün eklendi. Son olarak; çok iyi, çok ileri bir konumdayız. Başımızdakiler gibi, hiç acele etmemize gerek yok. Yürememiz gereken onca yol da yok. Telaşa mahâl hiç yok, 3 ay sonra da hep beraber muradımıza ereriz. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |||||
|
Ünü:
![]() |
Alıntı:
İnsanları savunmak için onların akrabaları yada arkadaşları olmanız gerekmez, insan olarak hala bunu anlayamamış olmanız gerçekten acı yeri geldi burada onlarıda başkalarınıda yerden yere vurduk telaşlanmayınız. Alıntı:
Siz şimdiye kadar ezilen halklar adına neler yaptınız çok merak ettim (yunanistandan foto makina getirtmek dışında) işte bunlarını size ezberletenler sizi yine bu hale soktu, siz bunları 80'li yıllardaki abilerinize anlatın deyinki ben ezilen halklar adına yunanistan'dan fotoğraf makinesi getirtmek istiyorum vacipmidir? ![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Evet çok ileri değil ama iyi konumdayız bakın oturduğunuz yerden Allah'ın yunanistanından fotoğraf makinesi ve daha birçok şeyi yarı fiyatına dünyanın bir ucundan alıyorsunuz ayağınıza kadar geliyor,dünya üzerinde hala bunu yapamayan devletler var haberiniz yokmu? Konuyu dahada uzatmaya gerek olmadığını düşünerek kısa kesiyorum,ve diyorumki yurtdışı alışveriş yapmak için mevzatı ezbere bilmeye gerek yoktur kanun maddesi falan hikaye, dersenizki ben vergisini ödeyip getirtmek istiyorum faturalı yollatırsınız yok ben vergi ödemek istemiyorum derseniz garanti olmamakla birlikte çeşitli yöntemler zaten forumda mevcuttur. |
|||||
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|