![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları Satın aldığınız ürünler elinize ulaşınca burada bizimle paylaşın.Biz de mutlu olalım :) Başarılı bir Ebay satıcısı gördünüz veya alışveriş yapıp memnun kaldınız.Burada satıcının ismini paylaşın herkes yararlansın! |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Taze Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
playstation3 (ps3) 80 gb motostorm
arkadaslar kasımın 14 unde yola cıktı,19 unda turkiyeye indi.21 inde ihbarname geldi.bugun gittim almaya.91,84 ytl vergi odedim ve aldım.
550 usd kargo dahil gercek fiyat 240 usd gosterildi hediye gosterildi fakat gumruk vergisi muhakkak odeniyor. bayram dolayısıyla 300 dolar veya euro diye birşey yok. 100 euro ust limit var. o kadar cok paket varki orada,gumruk memuru sadece gonderi formuna bakıyor,100 euro altındaysa gonderiyor,(paketin buyuklugu ve agırlıgı mevzu degil)101 euroysa paket mudurlugune cagırıp vergi alıyor... bu arada satıcı sadece amerikaya gonderiyor.xbox wii ve ps satıyor.tanıdıgım bir amerikalı.sayet alısveris yapmak isterseniz kıbrıstan Ahmet referans oldu dersiniz,çok iyi bir sekilde yardımcı olur. satıcının gerçek ismi=brandon michielli nickname=abauctionit benim urunun link i: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=220164816111 saygılar... |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
bi arkadaş daha aldi anakradan 300 ytl vergi istemişlerdi sen nasl olduda 91,84 e yirttin
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Taze Üye
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
ankara gümrükle başımız belada
ikinci kapıda solda duran kadın ile özellikle çok cins ve paypalı bırakın internetten dahi anlamıyor |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Taze Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
amcanın biri actı koliyi. laptopmu bu dedi.dedim alakası yok.playstation.tamam dedi bu fisi surdaki bayana ver,verdim,bayan vergi odiceksin dedi.240 usd yemi aldın dedi bu urunu,evet dedim...hesapladı,91 kusur odedim ve aldım...
arkadasın neden 300 odemesi gerektigi bariz ortadadır kanaatimce. decleration formuna vergisi 300 ytl tutacak sekilde yazılmıştır(500-550 usd)o yuzden o kadar odemesi gerekmistir... kesinlikle turkiye fiyatını baz alaraktan vergi isteyemezler...isterlerse o parayı ceplerine indirmek gibi bir durum ortaya cıkar,cunku formda yazan tutar beyan edilen gerçek tutar olarak bilinir,cunku gercek bir formdur... saygılar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Aug 2007
Ünü:
![]() |
Ürünün maliyeti size vergisiyle birlikte yaklaşık 745 YTL olmuş. aynı ürün gitti gidiyor da 855 YTL'ye alınabiliyor. yani kazancı düşük riski büyük bir alışveriş olmuş. ancak yine de hayırlı olsun. güle güle kullanın.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Gittigidiyorda satılsa 1000 YTL eder çünkü GGda 850-900 YTL arası satılanlar 60 GB versiyonu.Bu 80 GB versiyonu.Gerçi bi motorstorm ve 20 GB harddisk farkı var sadece.O riske girmeye gerçekten değmiyor.Ben 700 YTLye istanbuldan 60 GB PS3 alabiliyorum.Fiyatlar o kadar geriledi.Biraz daha beklersek baya inecek.
90$ kargo ödemişsin.Burada satanlar yurtdışından gelenler vasıtasıyla getirtiyor.Böylece senin ödemiş olduğun vergi ve kargo parası onlara kar kalıyor. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
http://urun.gittigidiyor.com/SONY-PL...74898#aciklama |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jan 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Aşmış Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
valla fiyatlar baya aşağı çekildi 870 e satıyosa %10 daha düş 790- 5 YTL ilan parası 785 YTL pazarlıkla 750 ye alınabilir ya da oyun almazsak 700 e bile alabilirz... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
Giriş: Nov 2006
Ünü:
![]() |
"240 usd gosterildi
hediye gosterildi" diyorsunuz. Arkadaşlar benim şu fiyat bildirimi konusunda anlamadığım nokta şu : Bu fiyat bildirimi tam olarak nerde yazıyor mesela bana gelen global express mailde içinden Customs Declaration Dispatch Note diye bir kağıt vardı (kağıdın sol köşesinde Express Mail United States Postal Service EMS yazıyor) gift olarak gösterilmişti ancak fiyat bildirimi direk gerçek fyat ile aynı idi toplamda 184+28 toplamda 212 dolar bir fiyat bildirimi vardı. Sanırım gümrük kontrol memuru direk açıp bu kağıdı görünce, vergi ödemek zorunda kaldım. Yani isterse satıcı bu bahsettigim kağıt üzerinde daha düşük bir fiyat bildirimi yapabilir mi? Mesela sizden roadpaldan alışveriş edip böyle birşey yaptırabilen var mı ? Posta kargosu üzerinde farklı bir fiyat bildirimi ve bu direk usps e ait kağıtta farklı bir fiyat bildirimi mi oluyor acaba? Çünkü roadpal fiyatı düşük gösterecegini söylemişti. Yani normalde şu usps in kağıdını posta içine koymasa olmuyor mu ? |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|