![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Elinize Ulaşan Ürünler ve Tavsiye Ettiğiniz Ebay Satıcıları Satın aldığınız ürünler elinize ulaşınca burada bizimle paylaşın.Biz de mutlu olalım :) Başarılı bir Ebay satıcısı gördünüz veya alışveriş yapıp memnun kaldınız.Burada satıcının ismini paylaşın herkes yararlansın! |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Banned
Giriş: Apr 2007
Ünü:
![]() |
OKI 3320 Yazıcı geldi
21 Nisan 2007 de Eric Carlson adlı satıcıdan "Buy Now" seçeneği ile ikinci el bir yazıcı almıştım. 50$ ürün + 50$ kargo = 100$. Ancak alışverişin üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen ne arayn oldu nede soran. Tabi hemen Paypal vasıtasıyla bir dispute açtım. Bu arada satıcı bana bir barkod numarası verdi. Sorgulama sonucuna göre ürün "İstanbul Paket Merkezi"nde görünüyordu. Disputeyi "Escalate Claim" moduna çevirince adamdan "üründen de paradan da vazgeçiyorum. allah belasını versin türk ptt sinin" gibisinden bir mesaj aldım
ve param bir kaç gün içinde kartıma yatırıldı. Ancak bugün, yani 29.Haziran.2007 tarihinde ürün kapıma kadar geldi. Sadece 1,75 YTL gümrük ücreti ile ürünü teslim aldım. Böylece 2. el bir yazıcıyı (ki ürün sağlam ve nerden baksan 300-400YTL ye satabileceğim müşterilerim var) bedavaya almış oldum. Şimdi ise sadece ürün ücreti olan 50$ ı adama paypal ile göndermek niyetindeyim. Kargoyu göndermicem. 2 aydan fazla oldu bekliyorum. Zamana yazık. Parayı çalıştırsam 150$ olurdu. ![]() |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! |
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
iyide bunda satıcının şuçu ne?? sizi 2 ay oylayıp geçen hafta mı yolladıda elinize yeni geçti? bence satıcıya parasının tamamını ödeyin. muhtemelen adam zamanında yollamiştır, yazıcıda 10 gunde tr ye gelip paket buyuk oldugu için gümrük memeurunun incelemesini beklemiştir. bende xbox360 için tr ye girdikten sonra 25 gün beklemiştim.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
Giriş: Jul 2006
Ünü:
![]() |
re
işte bu mantık yuzunden bizi sevmiyorlar bunu bize bi yabancı yapsa hemen başlık atılmıstı haram yiyen gevurlar diye.arkadasım sen gondermezsin ama gondersen adamın sende hakkı kalmazdı
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Ona benzer bir sey basima gelmisti. Aldigim 60$'lik bir urunu adam UPs ile gonderdigini soyluyordu. En fazla 7 gun icinde gelmesi gerekirdi. 1 ay icinde elimie ulasmayinca adama mesaj attim ve adam butun parami geri verdi. 1 ay sonra (toplam 2 ay) kapi calindi ve UPS urunu getirdi. UPS'den kaynaklanan bir ariza imis. Sonra adama mesaj atip urunu aldigimi soyledim ve parasini geri verdim.
Her zaman savundugum online ticarette (aslinda her zaman her yerde ve her sekilde) durustlugu elden birakmamak gerekitigidir. Bugun senin baskasina yapacagini mutlaka yarin baskasi sana yapar! Bu gavur olabilir, Turk olabilir hic fark etmez. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Üye
Giriş: Oct 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Evet katılıyorum düşüncenize dürüstlüğün ırkı dini milleti olmaz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Oct 2006
Ünü:
![]() |
İşte bu mantık yüzünden Türkiyeye gönderim yapmayan birsürü satıcı var! Bunun zararını biz çekiyoruz.. İyide, her aldığımız malın parasını ödeyen, her zaman dürüst davranan BİZ'im ne suçumuz var bunda???
Bir restaurantta yemek ısmarladığın zaman yemek gelince bi güzel yiyip sonrada geç geldi diyerek yemeğin ücretinin yarısını ödemiyorsanız buyrun bu şekilde devam edin.. |
|
|
|
|
#7 |
|
Süper Moderatör
Giriş: Mar 2006
Ünü:
![]() |
Ülkemizin imajı açısından olsun hakkaniyet açısından olsun adamın parasını göndermenizi yeğlerdim tabiki sizin bileceğiniz iş.
Bu topic'de alacağınız tepkiler su götürmeyeceğinden konu kapanmıştır, ayrıca üyelerden birine özel mesaj yolu ile hakaretten süresiz banlandınız.!!
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! |
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|