Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ücretsiz Ebay Eğitimi için tıkla.

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-27-2008, 04:03 PM   #21
exbiniki
Taze Üye

exbiniki kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2008
Ünü: exbiniki is on a distinguished road

Seller account kısmına gidin ve Automatic Paypal Payment kısmıına tıklayın sizi yönlendirir.Bundan sonra paypal e yönlendirecektir.Daha sonra ebay e tekrar geri döneceksiniz ve birbirine bağlamış olacaksınız.

Fakat ben ilk listeleme yaptığımda listeledikten sonra beni direkt yönlendirdi sizde neden böyle olmadı acaba.

Seller accoun dan bir deneyin bakalım..

Başka yolları varsa daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir..
exbiniki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-28-2008, 08:24 PM   #22
greenman
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: greenman is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Arkadaşlar, PTT'nin takip no hizmeti olduğunu duymuştum ancak ben taahhütlü gönderdiğimde verilen numara ile sadece çıkışı görebiliyorum, ürünün o anda nerede olduğunu ve teslim edilip edilemediğini göremiyorum.

PTT'den teslim bilgilerinin de bulunduğu takip numaralı gönderi yapabilirmiyiz? Varsa bu hizmetin türü nedir?

Teşekkürler...
Evet bu sorunun cevabını bende bekliyorum.Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
greenman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-13-2008, 01:44 PM   #23
ozgurbulut34
Kallavi Üye

Giriş: Nov 2008
Ünü: ozgurbulut34 is on a distinguished road

Alıntı:
greenman tafarından gönderildi
Evet bu sorunun cevabını bende bekliyorum.Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Bununla ilgili olarak gönderdiğiniz ülkeye ait posta merkezinde görebilirsiniz. PTT sadece çıkış gösterir. Yine aynı şekilde Hong Kong dan aldığınız bir ürün içinde Hong Kong post da sadece ülkeden çıkışını görürsünüz sonrası için PTT yi takip edersiniz. Tersini izlemeniz gerekiyor yani:

Türkiye'den çıkışını PTT sitesinden.
Gönderdiğiniz ülkeye varışını o ülkeye ait posta merkezinin takip sayfasından.
Eski 11-16-2008, 02:41 PM   #24
armada1905
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: armada1905 is on a distinguished road

Arkadaşlar ben 2 yıldır ebayden ürün satıyorum..Haftada 10-15 adet gonderdigim oluyor..Ancak geçen gün ptt deki görevli "seni topkapı gümrük postasına yönlendiricez, artık ticari faaliyete girmeye başladı bu, burdan sadece hediye olarak gönderebilisin" dedi.Hediye olarak gönderdiğimi belirtmeme rağmen ısrar etti..tek seferde 3-5 tane ufak-orta boy gönderi için neden böyle bir şey dedi anlamadım , sonuçta ptt bu işten para kazanmıyor mu?? Ptt görevlisinin böyle bi hakkı var mı?? Hiç böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?? Teşekkürler
armada1905 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-16-2008, 10:00 PM   #25
ScReAmmm
Üye

ScReAmmm kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: ScReAmmm is on a distinguished road

zaten ne oluyorsa türkiyede oluyor.ihracat yapıyon diye teşvik vermeleri gerekirken köstek oluyorlar.

Neden böyle birşey yapıldığını sormadınmı topkapı gümrük ile ne alakan olabileceğini sormadınmı?

Ticaret olayına giriyor ise diğer satıcılar içinde zorluk çıkarcaklar demektir.Var bu işte bir bityeniği
ScReAmmm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-24-2008, 11:18 AM   #26
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

PTT çıkışları ne zaman oluyor?

Arkadaşlar PTT ile normal gönderilerimiz haftaiçi her gün mü çıkıyor yoksa haftanın belli günleri mi?

Bunu sormamdaki sebep şu. Diyelim PTT haftanın belli günleri yani salı ve perşembe çıkartıyor. Ozaman biz her seferinde göndereceğiz diye acele etmek yerin her hafta pazartesi ve çarşamba teslim ederiz. Ama eğer her gün çıkışları varsa, bizde ilk fırsatta teslim ederiz...
farsound Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-24-2008, 11:22 AM   #27
ozgurbulut34
Kallavi Üye

Giriş: Nov 2008
Ünü: ozgurbulut34 is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Arkadaşlar PTT ile normal gönderilerimiz haftaiçi her gün mü çıkıyor yoksa haftanın belli günleri mi?

Bunu sormamdaki sebep şu. Diyelim PTT haftanın belli günleri yani salı ve perşembe çıkartıyor. Ozaman biz her seferinde göndereceğiz diye acele etmek yerin her hafta pazartesi ve çarşamba teslim ederiz. Ama eğer her gün çıkışları varsa, bizde ilk fırsatta teslim ederiz...
PTT den çıkışlar haftanın tüm günü ve düzenli olarak yapılıyor. Bugün çıkışı görülen bir ürün (postaneden çıkışı gözüküyorsa) en geç bir sonraki gün mesai bitimine kadar teslim edilir. Fakat mektuplar eskisi kadar çok olmadığından dağıtım personeli az olduğu için postaneden çıkışı itibari ile 2-3 gün içinde geldiğide oluyor. Yinede pazartesiden cumaya herhangi bir gün dağıtım çıkar belli bir gün yok yani.
Eski 03-11-2009, 01:21 PM   #28
bekalkan
Taze Üye

Giriş: Feb 2009
Ünü: bekalkan is on a distinguished road

Ürün kargo Fiyatı

Selam arkadaşlar. Ürün satmaya hazırlanıyorum. Bir-iki sorum olacak:

"x" bir ürünüm var.. 50 adet üretip satmayı planlıyorum. Bu ürünüm ortalama 800 gram ağırlığında. Bu ürünümün shipping ücretini öğrenmek için postaneye gitmeden PTT'nin sitesinde yayınladığı listeden faydalanıyorum.
Ebay'de listelerken her ülke için kargo ücretini tek tek elle girmek zorundamıyım ? Yoksa Ebay bunu otomatik bir ortalama alıp yapabiliyormu ?

Diğer sorum ise satacağım ürün kendi üretimim olan handmade bir ürün. Bu üründen 50 adet satacağım. Ebay aynı üründen bu kadar adet satmamı sorun edermi ? ( Ticari satış yapıyorsun filan diye ? ) Yoksa bir problem çıkmaz mı ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
bekalkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-13-2009, 06:49 PM   #29
gokhang
Kallavi Üye

Giriş: Jan 2009
Ünü: gokhang is on a distinguished road

Arkadaşlar yurtdışına ürün (cd, kaset) gönderirken PTT’ nin hangi posta hizmetlerinden yararlanabiliyoruz? Sanırım bunlar küçük paket statüsünde gidiyor. Kayıtlı posta ile, yani internet üzerinden takip edilebilecek bir şekilde göndermek istersek hangi posta çeşidini kullanmak gerekir?
gokhang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-2009, 04:28 PM   #30
carpet
Taze Üye

Giriş: Apr 2009
Ünü: carpet is on a distinguished road

Uluslararası satış

Selam arkadaşlar.
Ben ebay'den yeni satışa başlayacağım. Satıcağım ürünler antika olarak nitelendirilen halı ve kilimler. Fiyatlarıda 100-1000$ civarında (Belki artabilirde).
Boyutları 1x0,5 - 3x1,5 metre arasında değişiyor. Ağırlıklarıda 1-4 kg arasında.
şimdi bu ürünleri kargo şirketleri ups dhl veya ptt ile gönderdiğimizde netür sorunlarla karşılaşırım. Tabiki üzerinde antika yazmamakta. Özel izin gerekirmi veya ebayde bunları antika bölümünde sattığım ekstra yapmam gereken şeyler varmı? Şimdiden teşekkürler
carpet Çevrimdışı   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları