Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ücretsiz Ebay Eğitimi için tıkla.

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-02-2009, 10:53 PM   #1
gk_cihan
Taze Üye

Giriş: Jun 2008
Ünü: gk_cihan is on a distinguished road

Ebay.de Sitesinde Satış

Öncelikle Merhaba..
Daha önce bir çook kez ticaret siteleri vb. sitelerde bir çok satış tecrübem olmuştur.. Artık yeni seyler ve yeni maddi kaynaklar arayışına girmeyi düşünüyorum..

Kesinlikle % 100 orjinal Nike ve adidas markasının futbol takımı ürünlerini temin edebilmekteyim fabrikalarından( manchester, celtic, inter, arsenal ve bunun gibi bir cok takım) bu ürünleri satmaktayım ve artık bunları ebay.de sitesinde satmak istiyorum.. sattıgım ürünlerin aynılarını 50 euro gıbı fıyatlardan satıldıgını gördüm oradan, 25 euro bıle cok fazla bir fiyat ..
öncelikle sorularım şunlar:

ebay.de de türkiye üzerinden satış yapabılırmıyım?

Almanyada bir cok akrabam var, haliyle baya işlemli ve satış yapılmış ebay.de accountlarıda var,
onların profilden satışları yapıp akrabamın adresine bellı aralıklarla 10 ar adet ürünü PTT kargo ıle gonderıp onların alman adresine göndermesi ne kadar mantıklı?

yada buna gerek olmadan ben bu işi Türkiye'den de yapabilirmiyim? hangisi daha avantajlı sizce? tecrübeli arkadaşların elbet verecek bir akılları gösterecegi bir yol vardır..

bu işi yapabilirsem tutacagından eminim cünkü 25 euro ya satacagım ürünler bile kendi sitelerinde 70 eurodan satılıyor ve kesinlikle orjinal ürünler.. yanı sahte degil.. sahte olmadıgı ıcın bir problem olmayacagınıda düsünüyorum..

lütfen fikirlerinizi bekliyorum .saygılar
gk_cihan Çevrimdışı   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2009, 05:24 AM   #2
EcHKiA
Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: EcHKiA is on a distinguished road

Madem ki Almanyada akrabaların tarafından kullanılan feedbackli ebay accountları var ben derim ki hiç boşuna Türkiye işine girme...
Neden mi ? Cunku ister sahte olsun ister orjinal o malları sürekli olarak Türkiye'den satman neredeyse imkansız hele ki ebay.com dısındaki bir ülkeye...
Sebeplerini öğrenmek istersen :

1-) Herkes kayıtlı oldugu ülkeye satış yapmak zorundadır. Uluslararası satıs yapmanın ebayde farklı kuralları ve gereksinimleri vardır araştırmak icin ebayde help A-Z index International Sellings kontrol et. Sen Türkiyeden id alacaksan bu da senin ebay.com'dan satıs yapmanı gerektirir.

2-) Marka ürün satacaksın orjinal de olsa VERO var. Yeni üyelikler de her zaman sorun cıkar. Bunun yerine yuksek feedli ve eski accountlarla satıs yapman senin lehine olur. Yani satamazsın degil satarsın ama 1 satarsın 2 satarsın o kadar fazla bişey bekleme.

Benim sana tavsiyem ;

Ürünlerin sayfalarını hazırla akrabalarına gönder onlar senin adına malı satsınlar.
Oyle onlar satsın ben onlara haftada 10luk paketler gondereyim olayına da girme .
Hesap sahiplerine soyle malları satıs koyarken Item Location bölümüne Turkiye yazsınlar ya da seçsinler. Bu yeterli.

Sonuç olarak boyle yaparsan akrabalarının yüksek feedbackli hesaplarıyla VERO sorununu en aza indirgemiş olursun.
Alman hesapları oalcagı icin sorunsuz ebay.de listeleme yaparsın.
Item Location secenegiyle de malın satıldıgı yer Almanya malın bulundugu yer Türkiye olup , gönderim sorununu da çözmüş olursun.

Yanlız şunu da soyleyeyim marka ebayde 2005 yılından beri sorun.
Mağazasından faturası ve authenticity kartıyla aldıgın ürünü de satısa koysan satıstan kaldırılmayacagı ya da limitlenmeyecegi ya da hesabının kapatılmayacagı garantisini kimse veremez.

Atıyorum Nike markasının sahibi neden izin vermez :

- Yaw kardeşim yıllarca çalışmış didinmişim bir dünya markası yaratmışım ve şimdi bu markamın ebay gibi açık arttırma sitelerinde satışını istemiyorum , ele ayağa mı düşüreceksiniz benim markamı.

diyebilir
EcHKiA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2009, 01:20 PM   #3
gk_cihan
Taze Üye

Öncelikle teşekkürler bilgilendirdigin icin hocam.

Simdi benım dedigim zaten ürünlerin tamamen almanyada bulunan kuzenım tarafından listelenmesi daha önce satış da yapılmış profilinde..

yani senin dedigin, ürün almanyadakı profilden satılsın , ok bende öyle diyorum zaten:

fakat ürünü sen türkiyeden almanyadaki adresemi gönder diyorsun? dahamı mantıklı oyle , benim düsünüdügm belli aralıklarla PTT kargo ile kuzenımın adresine göndermem ve onun almanyadan , müşteriye göndermesi..

senin dedigine göre almanyadakı accountdan urunun satılması ama satıltıkdan sonra benim direk müsteriye Türkiye'den yollamam? bu dahamı mantıklı?

birde birsey daha öğrenmek istiyorum:

ebay.de sitesinde veya diger ebaylerde: satış icin herhangi bir kısıtlama var mı?? yani ayda 50 60 tane satmanın bir kısıtlaması var mı vergi vs bunun gibi seyler icin..

sonucta sattıgım ürünler fişli faturalı urunler yanı ebay bana sorarsa faturaları gösterebilirim...

yani kısıtlama var mı yok mu? yani vergi levhalı bir iş yeri gibimi satış yapmak gerekiyor ebayden satıs yapmak ıcın yoksa gittigidiyor gibi mi sistem??? cevaplarınızı beklıyorum
gk_cihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2009, 02:53 PM   #4
EcHKiA
Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: EcHKiA is on a distinguished road

Şimdi kardeşim ben diyorum ki Item Location Turey seçin sen alıcıya malı Türkiyeden gönder ki 2 defa gönderim yapılmasın bu iş tek elden yapılmış olsun.
Sen dersin ki yok arkadasım ben burdan bir gönderim yaparım Almanyaya ücret öderim sonra bi de Almanyadan kuzenim alıcıya gönderim yapar o da bir ücret öder....
Şimdi sen 2 defa gönderim ücreti ödemek istiyorsan ve 10arlı paketleri PTT'nin sorunsuz şekilde Almanya gümrüğüne takılmadan adrese ulastıracagına inanıyorsan senin dedigin gibi yap.
Ama sana sunu soyleyeyim paketin hacmi büyüdükçe gümrükte incelemeye girme riski yükselir.
Örn : 1 tane tshirt gönderirsin hediye dersin , numune dersin gider alıcıya.
10 tane tshirt gönderirsin ....Adam der ki bu adam bu ilşi ticari amaçla yapıyor. Gider gitmez belli olmaz...
Düzenli olarak senin adından aynı ada bu şekilde gönderimler yapılırsa daha da riskli olur.

Şimdi anlamışsındjır ne demek istedigimi.

ebay'de kısıtlama var Certain Items yani VERO markaları için kısıtlama var. Bu kısıtlamayı hiçbir kullanıcı bilemez.
Kimse sana kalkıp da bu markadan bu kadar , su markadan su kadar satabilirsin demez sen onu satıs yaptıkca gorursun.
Markalı ürün satacaksan bunu illa ki yasayacaksın.
Bununu da vergiyle falan ilgisi yok . ebay'in fatura sorması da orjinalliğini ispatlayabilmen icindir.
Yoksa İstanbul / Merter'de X bir toptancı firmasının sana verdigi fatura ya da irsaliye hiçbir işine yaramaz
EcHKiA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2009, 05:04 PM   #5
gk_cihan
Taze Üye

anladım.. yanı satıs almanyadan dırek adrese gonderım turkıyeden olursa herhangı bır sıkıntı olmaz oylemı?

fatura derken ürünler 6 veya 7.000 kısının calıstıgı cok büyük nike ıle yıllardır anlasmalı entegre bır fabrıkada yapılıyor orjınal yanı , oradan alınan bır belge orjınal oldugunu kanıtlmaya yeter bence sonucta sıtesındede hangı markalara uretım yaptıgı yazıyor..
gk_cihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2009, 10:01 PM   #6
monster
Üye

monster kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2008
Ünü: monster is on a distinguished road

Alıntı:
gk_cihan tafarından gönderildi
anladım.. yanı satıs almanyadan dırek adrese gonderım turkıyeden olursa herhangı bır sıkıntı olmaz oylemı?
Tek sorun:Turkiye'den boyle bir urunun orjinal olduguna bircok alici inanmayacagi icin senden alisveris yapmazlar. Turkiyamizda herseyin sahtesini bulmak cok kolay.Bunu avrupali cok iyi biliyor. Zaten bu forumu gezersen goreceksinki sahte urun satanlardan gecilmiyor.
kisace satacagin urunleri almanyaya gonderip orada satarsan hem sen hemde almanyada bu isi seninle yapacak insanlarin basi agrimaz.
monster Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-13-2009, 12:22 AM   #7
ebayturk
Taze Üye

ebayturk kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: ebayturk is on a distinguished road

Arkadaşım, nacizane tavsiyem, akraba falan boş iş
Senin almancan yeterli ise, ki değilse bile google translate kullan
kendi işini kendin gör. Hesabın 1000 de olsa 5 de olsa alıcı almak istedikten sonra bunu dinlemez
benim hesabım 10 iken çatır çatır satış yapıyodum.
Sayfa tasarımı yaparken html kullan, dikkat çekici ama abartılı olmayan sayfalar hazırla.
Bide mesela, Nike original ayakkabı diye başlık açıp onu 20 euro yazarsan kimse almaz
Bu tarz şeylere dikkat et, takıldığın bi yer olursa sor cevplarım.
Her gün sor her gün cevaplıyım.
Maksat bu şartlarda kendi ülkemin insanıda para kazansın
ebayturk Çevrimdışı   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları