Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 08-22-2008, 12:04 AM   #1
pitt1984
Taze Üye

Giriş: Aug 2008
Ünü: pitt1984 is on a distinguished road

eBay'dan para kazanmak haya değil.. ama çok dikkat etmelisiniz

Arkadaşlar,

Türkiye'de henüz daha tam olarak bilinmemesine rağmen eBay'ın dünyadaki en büyük pazar yeri olmasıyla birlikte, birçok kişi geçimini buradan sağlamaktadır.

Basit olarak baktığımızda, eBay kullanıcılarına iki şekilde para kazanma imkanı sunmuştur;

Bunlardan birincisi eBay'da ürün satarak para kazanmaktır yani akademideki adıyla drop shipping sistemidir. Drop shipping sistemi; toptancıdan ucuza aldığınız ürünü eBay'da üzerine kar koyarak satmaktır. Bu sistem özellikle ABD lilerin çok kullandığı son derece kazançlı bir sistemdir.

Peki satılacak ürünü nerden bulacağız? Cevap çok basit: bunun için bir toptancıya çok düşük bir mebla ödeyerk stoklarına girme hakkı elde edeceksiniz. Listesi burada var.

Toptancının stoğundan seçtiğiniz ürünleri toptancı satış fiyatının üzerine bir miktar kar ekleyerek eBay'da satışa suacaksınız.

Ürün eBay'da satıldıktan sonra, toptancıdaki hesabınıza girip ürünün ücretini ödeyeceksiniz ve ürünü eBay'da satın alan kişinin adını ve adresini yazıp onaylayacaksınız.

Burada toptancıya ödediğiniz para ile eBay'daki satış fiyatının farkı sizin kazancınızdır. Özellikle toptancı rehberlerinin size önereceği ürünlerin satışında %60 lara varan karlar elde edilebilmektedir.

eBay'dan para kazanmanın ikinci metodu ise eBay'ın sunmuş olduğu affiliate programıdır yani ortaklık programı. Burada eBay'ın sizden istediği; eBay'ın size özel vermiş olduğu link i kullanarak eBay'a potansiyel alıcı trafiği göndermenizdir. Gönderdiniz trafik sonucunda yapılan alışverişlerden eBay sizlere çok yüksek komisyonlar ödemektedir. Burada sistemin en güzeş tarafı gönderdiğiniz ziyaretçiler 7 gün içinde ne zaman ve ne alırlarsa alsınlar, eBay size komisyon ödemektedir.

eBay'ın sunmuş olduğu bu ortaklık programından oldukça yüksek oranda paralar kazanmak için piyasada bir sürü program vardır. Ama ben size bunlardan en iyisi olan Build A Nich Store'u tavsiye ediyorum. Burada bu programla ve daha başka metodlarla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bizlere böyle karşılıklı paylaşım imkanı veren forum.iyibey.com'a çok teşekürler

Saygılarımla,

Bu mesaj en son " 08-22-2008 " tarihinde saat 05:50 PM itibariyle pitt1984 tarafından düzenlenmiştir....
pitt1984 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-22-2008, 02:10 AM   #2
hknck16
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: hknck16 is on a distinguished road

bunu becerebilmek için çok iyi ingilizce bilmek lazım biz bi ürün alırken akla karayı seçiyoruz. ama inceledim yapabilene helal olsun.
hknck16 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-22-2008, 03:33 PM   #3
kaanair
Üye

kaanair kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
Ünü: kaanair is on a distinguished road

Ben bir satıcı olarak isterseki ana diliniz gibi İngilizceniz olsun dropshipping yapmayın.Öyle dropshipping olmaz.Aracı olmak istiyorsanız firmayı bizzat gidip görüp yakından tanımanız gerek.Aptallık yapmayın
kaanair is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-22-2008, 06:03 PM   #4
pitt1984
Taze Üye

Alıntı:
kaanair tafarından gönderildi
Ben bir satıcı olarak isterseki ana diliniz gibi İngilizceniz olsun dropshipping yapmayın.Öyle dropshipping olmaz.Aracı olmak istiyorsanız firmayı bizzat gidip görüp yakından tanımanız gerek.Aptallık yapmayın

Sen harbi bu ya bu işi bilmiyosun yada insanların para kazanmasını istemiyosun.

İnsanlara toptancıyı bizzat görmelisiniz diye nasıl söylersin.? Birde bu işi yapıyorum diyosun...(çok güldürdün beni)

Bu işi yapmaya niyetli birisi taaa ABD ye toptancıyı görmeyemi gidecek.? Dünya'da bu işten para kazanan 4 milyondan fazla insan çalıştığı toptancıları görmek için ABD'ye kadar gitmiş mi?

Arkadaşım kusura bakma ama gerçekten saçmalamışsın.

Bak dostum sana toptancı işinin nasıl çalıştığınız basitçe anlatayım:
Tüm dünyanın kabul ettiği bir toptancı rehberine üye olacaksın (Buradan bulabilirsiniz). Senin üye olmuş olduğun toptancı rehberinin bünyesinde zaten onlarca toptancı vardır ve rehber sürekli hangi ürün için hangi üye toptancıyla çalışman gerektiğini sana sürekli gösterecektir.

Yani Kaanair arkadaşım, bu iş öyle uçağa atlayıp ABD ye gideyim toptancıyı bi ziyaret edeyim şeklinde çalışmaz. Bi rehbere üye olursun, o rehber sana onlarca güvenilir toptancının stoğuna giriş yapmanı sağlar..

Lütfen birşey yazmadan önce iyice araştıralım.
pitt1984 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-23-2008, 01:46 AM   #5
sozberk
Üye ül-Zebellah

sozberk kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Ünü: sozberk is on a distinguished road

ben bu işi ciddi olarak yapma düşüncesindeydim ama bakıyorum bazılarının toptan fiyatı aynı ürünün ebay fiyatının üzerinde bu tip şeyler pratikte basit görünüyor ama biraz girişimde bulununca insanı yıldırıyor
Eski 08-23-2008, 01:54 AM   #6
hknck16
Taze Üye

Giriş: Jan 2008
Ünü: hknck16 is on a distinguished road

Alıntı:
sozberk tafarından gönderildi
ben bu işi ciddi olarak yapma düşüncesindeydim ama bakıyorum bazılarının toptan fiyatı aynı ürünün ebay fiyatının üzerinde bu tip şeyler pratikte basit görünüyor ama biraz girişimde bulununca insanı yıldırıyor
aynen katılıyorum artık para kazanmak okadar kolat değil ekmek aslanın ağzında peki arkadaşım san soruyoum sen bu işi yapıyormusun yoksa menfaatin için mi buraya yazdın ptt84
hknck16 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-23-2008, 03:02 AM   #7
pitt1984
Taze Üye

Arkadaslar,

size katiliyorum tabiki. ekmek aslanin midesinde. ama bu mucadele etmicez demek degil. ornek olarak ben univden 6 ay once mezun oldum ve hala is bulamadim. ama mucadeleyi birakmadim ve ogrenciligimde zaten yapiyor oldugum dropshipping ve affiliate marketing islerine daha agirlik verdim ve su anda butun gecimimi bunlardan sagliyorum.

Lutfen her engelde gozunuz korkmasin.

Bu islerde tecrubeli biri olarak sunu size kesinlikle soylemeliyim ki, eger internetten gercekten para kazanmak istiyorsaniz profesyonel program veya rehberlerle calismalisiniz. Cunku bu is gercekten cok ciddiyetle yapilmasi gereken bir is.

Ornek olarak soylemek gerekirse, sizin ufak bir miktar odeyerek uye olacaginiz bir drop shipping rehberi size hangi urun satisindan kar yapabileceginizi, ebayda veya amozonda bu ara en iyi satilan urunun ne oldugu gibi bircok yonlendirmelerde bulunur. Dolayisiyla hata yapma oraniz duser para kazanma oraniniz artar.

Affiliate marekting isine gelince; piyasada cok iyi wealth programlari var. bunlardan bir tanesine sahip olup affiliate marketing sistemiyle ilgili son derece profesyonel olarak yonlendirilirsinz.

Arkadaslar unutmayin, bu isi yapmak istiyorsaniz sanki bir sirkette calisiyormus ciddiyetiyle ve caliskanligi ile yaklasmalisiniz.

Son olarak sunu soylemek istiyorum; drop shipping isinden cekinen arkadaslar eBaydan drop shipping haricindede para kazanabilirler.

eBay kendi urunlerinin promosyonundanda komisyon vermektedir vede ciddiyetle yapilirsa cok para kazandirir.
Bunun icin Build A Nich Store u okumanizi tavsiye ediyorum.
pitt1984 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-24-2008, 06:17 PM   #8
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Bilgilerinizi satacaksanız, başka kapıya, forumda paylaşacaksanız, buyrun. Gerisi hikaye...
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-25-2008, 02:53 AM   #9
jurgen1973
Taze Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: jurgen1973 is on a distinguished road

Anladıgım kadarıyla ABD de bulunan bir firmanın ürünlerini ebay de actıgımız accountla yine ABD de satacagız.Bu imkansız gibi bir sey.
Account Türkiye de shipping ABD den olacak peki vergilendirme nasıl olacak.Ayrıca % 60 karal bir ürün olduguna kesinlikle inanmıyorum.Su anda piyasadan kalkmıs ve ya kolleksiyon tarzındaki ürünlerin haricinde en ucuz ürünler ebayde.Senin buradan listeletip satmaya calıstıgın ürünlerinde tamamı zaten ABD de bu ülkede yasayan kisiler ya da sirketler tarafından satılıyor cogu ürünlerde 0.99 dan baslatılıyor bu durumda kimsenin Türkiye de account acmıs ama shipping i ABD den yapan birinden ürün alacagına ihtimal vermiyorum
jurgen1973 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-25-2008, 07:29 PM   #10
pitt1984
Taze Üye

aynen soyledigin gibi abd deki urunu yine abd ye satacaksin. urun direkt olarak toptancidan aliciya gidecegi icin kargo vb. gibi seylerlede ugrasmana gerek yok. vergi isine gelincede, bu isin vergisi yok en iyi tarafida bu.

bu urunlerin satisindan iyi kar elde edebilmek icin ucuz fiyata mal veren guvenilir bir hatta birkac toptanciyla calismak gerekiyor. Bunun icin benim tavsiyem iyi bir toptanci rehberine uye olmaniz. Bu toptanci rehberleri sizi bircok toptancinin stoguna girebilmenizi saglayacak. Ayrica bu rehberler surekli olarak kullanicisini en iyi kar yapilabilecek urunler ile ilgili surekli olarak yonlendirmektedir. Burada en iyi 3 tane toptanci rehberini detayli olarak inceledim.

Arkadaslar, sundan emin olunki eBay'da satilan urunlerin yuzde 80 den fazlasi drop shipping yontemi ile satiliyor. Aksi taktirde eBay in bu kadar buyumesi imkansiz olurdu.

Eger ABD eBay da urunleri satmak istemiyorsaniz drop shipping sistemini gittigidiyor da urun satarakta gerceklestirebilirsiniz.

Benim inceledigim drop shipping rehberleri ABD haricindeki ulkelerede urun gondermektedir. Buradan toptanci rehberlerinin bazi urunleri ne kadara sattigini inceleyebilirsiniz ve sonrada o fiyati gittigidiyordada karsilastirip ona gore stratejinizi belirlersiniz/.
pitt1984 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık