Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 09-03-2006, 05:19 PM   #11
Ashton
Üye

Ashton kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Ünü: Ashton is on a distinguished road

1. PayPal'ın, Türkiye'ye çek göndermeyen bir kuruluş olduğunu biliyorum.

2. Bazı arkadaşlar şöyle söylemiş; "kredi kartıma yatırmışlar..".

Bu olayı da izah edelim; ürün sattınız, ürününüzün ücretinin de mevcut kredi kartınıza yatırılması gerektiğini belirtirseniz (ürün ilanınızda), paranız kredi kartı hesabınıza aktarılabilir. Bu olaya da Money Order denilmektedir.

Umarım bu konu açıklığa kavuşmuştur.

Sevgiler,
Ashton
Eski 09-08-2006, 08:49 AM   #12
payk
Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: payk is on a distinguished road

burada da belirtilmis ama acikcasi benim cekincelerim var, http://forum.iyibey.com/ebayde-satyt...ghlight=paypal
yapilmasini istedigim paramin direk nakit cekim seklinde kredi kartina yatmasi, zaten premium oluyoruz yatmasi gerekiyormus
money order W.U araciligi ile yapiliyor, paypal icinde kesin cozum gerekli
payk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2006, 09:51 PM   #13
BabafinGO
Taze Üye

BabafinGO kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Ünü: BabafinGO is on a distinguished road

Wink

Alıntı:
auzbek tafarından gönderildi
hocam malesef paypaldan paranı abd de bir banka hesabın olmadıkca alamazsın.teknolog35 adlı arkadaş direk yattığını söylüyor ancak ben direk paypal a mail attım böyle bir olay varmı diye fakat aldığım cevap yine olumsuzdu.yani o arkadaş nasıl yaptı anlamadım.

onun için parayı direk TR hesabına aktarmayı aklından çıkar bence.

Paypal parayı,teknolog35 arkadaşın hesabına değil kredi kartına yatırmış..
BabafinGO is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-18-2007, 09:54 PM   #14
kingsix
Üye

kingsix kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Ünü: kingsix is on a distinguished road

Alıntı:
Ashton tafarından gönderildi
1. PayPal'ın, Türkiye'ye çek göndermeyen bir kuruluş olduğunu biliyorum.

2. Bazı arkadaşlar şöyle söylemiş; "kredi kartıma yatırmışlar..".

Bu olayı da izah edelim; ürün sattınız, ürününüzün ücretinin de mevcut kredi kartınıza yatırılması gerektiğini belirtirseniz (ürün ilanınızda), paranız kredi kartı hesabınıza aktarılabilir. Bu olaya da Money Order denilmektedir.

Umarım bu konu açıklığa kavuşmuştur.

Sevgiler,
Ashton

Ürün ilenında tam olarak nerede belirtmemiz gerekiyor?
Eski 02-19-2007, 02:48 AM   #15
freekoray
Kallavi Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: freekoray is on a distinguished road

Thumbs up Selam

Merhaba Monili

İlk olarak şunu yazmak istiyorum. Satıcı olarak ürünün satıldığında ve paypal yoluyla paran gönderildiğinde alıcıya dair bilgiler paypal hesap ekranında belirir ve Accept&Cancel olmak üzere iki ibare çıkar. Accept'a tıklayarak onayladığın transferin tutarı BALANCE bölümüne eklenir. Ödemeyi onaylamadan önce ciddi satıcı sorumluluğu gereği Details'e tıklayarak önce alıcı bilgilerini kontrol etmelisin burada en önemli etken alıcının Confirmed Address dediğimiz ebay hesabındaki adres ile paypal hesabındaki adreslerin aynı olması ve Verified bir hesap kullanıyor olması. Bunların hepsi tamamsa transferi onaylarsın ve para sorunsuz olarak paypal hesabına aktarılır

İkinci olarak Türkiye paypal kullanıcılarının BALANCE bölümündeki paralarını alabilmelerinin yegane ve TEK YOLU bir amerikan bankasında kendi adına ait bir hesabı bulunmasıdır. Böyle bir hesabın yoksa paranı kesinlikle nakite çeviremezsin ve BALANCE bölümünde kalır taa ki sen harcayana kadar.

Paypal asla Türkler için kredi kartına gönderim yapmaz ve çek yollamaz. Şu adrese göz at lütfen:

https://www.paypal.com/cgi-bin/websc...ntries-outside

Türkiye ve aynı koşullarda hizmet verilen birkaç ülke için ne yazıyor : "Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account"

Umarım yeterince açık bir yazı olmuştur. Amerika'da bir banka hesabı açmak istersen eğer sana gerekli formları ulaştırabilirim.

NOT : Arkadaşlar lütfen incelemeden okumadan kesin bilgimiz olmadan foruma paypal hakkında yazı yazmayalım ciddiyetten uzaklaşmayalım

Koray

Alıntı:
monili tafarından gönderildi
Arkadaslar biraz once de yazdim ama galiba mesaj gitmedi diye tekrar yaziyorum.Paypaldan parami hala alamadim ,ustelik yazdiklarima da cevap alamiyorum.Teknolog arkadas nasil yapmistiniz ki paralar hesabiniza hemen gecti ustelik tl olarak.Cidanur arkadastan da yardim istiyorum (ebaydan satis yaptiginini saniyorum)paranizi hangi yollarla aliyorsunuz.Paypal hesabimda gorunun parayi nasil alacagim hakkinda yardim rica ediyorum.

Bu mesaj en son " 02-19-2007 " tarihinde saat 02:51 AM itibariyle freekoray tarafından düzenlenmiştir....
freekoray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-21-2007, 12:31 PM   #16
kada
Aşmış Üye

kada kullanıcısının avatarı

Ünü: kada is on a distinguished road

Paypaldaki paranızı Türkiye ye getiren şirketler var.Ne kadar komisyon alıyorlar bilmiyorum.Dediğinize göre zaten yüklü bir miktar değilmiş.Bence bişeyler satın almada kullanın.

Aklıma başka bir alternatif yöntem geldi.Rapidshare.com dan birçok kişi dosya indiriyor ve rapidshare.com dan paypal ile üyelik alabiliyorsunuz.Yalnız rapidshare.com BALANCE tan mı alıyor yoksa direk kredi kartından mı orasını bilmiyorum.Rapidshare.com'a mail atarak öğrenebilirsiniz.Daha sonra bu üyeliği satabilirsiniz.Birçok forumda üyelik satanlara rastladım.Gerçi forumlarda satış yapanlar puanlardan kazanılan üyelikleri satıyorlar ama denemekte fayda var.

Bu mesaj en son " 02-21-2007 " tarihinde saat 12:37 PM itibariyle kada tarafından düzenlenmiştir....
kada is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-22-2007, 01:13 AM   #17
masterofdeath
Taze Üye

Ünü: masterofdeath is on a distinguished road

Merhaba internet sitelerimden gelen reklam gelirimi 4.5 senedir çalıştığım reklam ajanslarından paypal yolu ile alıyorum.Paypal Türkiye'ye hiçbir türlü ödeme yapmıyor.Bu yüzden bir arkadaşıma %8-%10 arası komisyonla bozduruyorum senelerdir.Anında hesabıma geçiyor
masterofdeath is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık