Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-06-2006, 09:48 PM   #11
Madmaxx
Üye

Giriş: May 2006
Ünü: Madmaxx is on a distinguished road

İyibey peki amerikadan falan bize bişeyler gönderirken beraberinde fatura yada irsaliye falan geliyor mu?
Madmaxx is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-30-2006, 12:12 PM   #12
TrendProducer
Taze Üye

Ünü: TrendProducer is on a distinguished road

Ne Zaman...!

"iyiBey.com bu hizmeti veren mercilerle bağlantı içindedir ve böylece Paypal'da biriken paranızı hesabınıza aktarabilirsiniz." Demişsiniz, bu mercilerle olan görüşmeler ne durumda? e baya girip 3-4 bin dolarlık mal sattığımda şu an para orda kalır değil mi? Ben amerikada bir arkadaşıma mal gönderiyorum, kendisi benim mallarla 40.000 $ ciro yaptı. neden ben türkiyeden satmayayım.?bu pay pal meselesi nasıl çözülecek
TrendProducer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-23-2006, 01:53 PM   #13
fade_to_black
Taze Üye

Giriş: Jun 2006
Ünü: fade_to_black is on a distinguished road

peki arkadaşlar western union'la alsak ödemeyi nasıl olur sizce?
veya ebay'de wu ile ödemeye izin varmı?
fade_to_black is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-24-2006, 02:58 PM   #14
frtkpt
Kallavi Üye

frtkpt kullanıcısının avatarı

Ünü: frtkpt is on a distinguished road

frtkpt kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to frtkpt
ben bu tr'ye para gönderememesini anlamıyorum paypal kredi kartımıza para iade edebiliyorsa parada gönderebiliyor olmalı. bankalarla anlaşmalı olmalarına gerek yok ki istedildiğinde bütün bankalr uluslararası hesap numarası veriyorlar.
Alıntı:
TrendProducer tafarından gönderildi
"iyiBey.com bu hizmeti veren mercilerle bağlantı içindedir ve böylece Paypal'da biriken paranızı hesabınıza aktarabilirsiniz." Demişsiniz, bu mercilerle olan görüşmeler ne durumda? e baya girip 3-4 bin dolarlık mal sattığımda şu an para orda kalır değil mi? Ben amerikada bir arkadaşıma mal gönderiyorum, kendisi benim mallarla 40.000 $ ciro yaptı. neden ben türkiyeden satmayayım.?bu pay pal meselesi nasıl çözülecek
ürün kalemlerin neler? sen amerikaya gönderirken ne üzerinden gönderiyorsun? arkadaşınız sadece eBay'da mı yapıyor ürünlerinizin satışını?
benimde fransa'da bir arkadaşım her geldiin de bu fransa'da yok, şu fransa'da çok satar falan diyo ama organize olamıyoruz ondan soruyorum.
frtkpt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-18-2006, 07:43 PM   #15
Ashton
Üye

Ashton kullanıcısının avatarı

Ünü: Ashton is on a distinguished road

eBay üzerinde ilk ürünümü satmış bulunuyorum. Ödeme PayPal aracılığı ile yapıldığı için ücreti alamıyorum fakat yurtdışında kullanmak istiyorum.

Şu anda PayPal hesabımda mevcut olan paramı, tekrar eBay üzerinden ürün alımlarında nasıl kullanabilirim?

Ödeme esnasında bu bana otomatik olarak sorulur mu, sorulmaz mı? Eğer sorulmaz ise Paypal hesabımdaki kazanmış olduğum paralar ile nasıl alışveriş yapabilirim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sevgiler,

Ashton
Eski 07-25-2006, 06:42 AM   #16
Mabazud
Taze Üye

Mabazud kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Ünü: Mabazud is on a distinguished road

Mabazud kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Feedback limiti

Satış yapmak için minimum Feedback limiti (ör. 50) şeklinde bir limit yok, ancak daha önce satış yapmadıysanız doğal olarak satış Feedback iniz sıfır oluyor. Bu durumda alıcılar sizin alış Feedback'lerinizi referans alabiliyorlar. Biyerden başlamak durumundasınız yani. Anadan doğma satış feedbacki sahibi olamıyoruz malesef.

Bunun için ben önce 5 alış yaptım, böylece 5 olumlu alış feedback'im oldu. Daha sonra satışa çıkardığım (auction, açık artırma) ürünlerde katılımsızlık gibi bir sorun yaşamadım. 2si amerika 1i ingiltere olmak üzere 3 adet intel işlemci sattım. Ürünler adreslere ulaşmış, feedbackleri bekliyorum.

Ürünleri faturasız Gift olarak yolladım. 3'ünüde Aras Karg ile yolladım. Satış yaparken hazırlanan formun Shipping & Handling bölümünü Aras kargodan aldığım yurtdışı gönderi tarifesi doğrultusunda fiyatlandırdım.

Sattığım ürünlerin bilgisayar parçası olması doğrultusunda Aras kargoyu seçmemin nedenlerinden birtanesi normalde aldıkları ürünleri 1-2 günde teslim almaya alışmış ve neredeyse satılan bütün ürünlerin yurtiçi alternatifleri olan Amerikalı ve Avrupalı kullanıcılar. UPS, FedEx, vs. de 1-2 gün içinde teslim ediyor ancak gönderi ücretleri çok pahalı. Aras'ın ekonomik tarifesi Amerikaya ve Avrupaya 2-3 iş günü içerisinde yolluyor. Alıcıya ürün teslim süresinin 2-3 gün olduğunu satış formunun Shipping & Handling bölümünde belirtmeniz açık artırmaya katılıma çok olumlu yönde etkiliyor.

Bir diğer sebebi eğer yapacağım ilk satışlardan olumsuz feedback alırsam bunun sonraki satışlarımı çok zor hale getirebilecek olduğunu düşünmem. Yapılan satışlarda paketleme, alıcının sorularına yanıt verme ve ürün teslim süresi çok önemli rol oynuyor.

Kargo süresiyle ilgili bir diğer durumda, yaptığınız satış üzerinden belli bir süre geçtikten sonra alıcının feedback yollama opsiyonu ortadan kalkıyor. Yani ürününüzü PTT ile yollarsanız ürün ulaşmadan feedback verme opsiyonu ortadan kalkmış olabilir.

Şimdilik bu kadar...
Mabazud is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-25-2006, 06:47 AM   #17
Mabazud
Taze Üye

Mabazud kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Ünü: Mabazud is on a distinguished road

Mabazud kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı:
Ashton tafarından gönderildi
eBay üzerinde ilk ürünümü satmış bulunuyorum. Ödeme PayPal aracılığı ile yapıldığı için ücreti alamıyorum fakat yurtdışında kullanmak istiyorum.

Şu anda PayPal hesabımda mevcut olan paramı, tekrar eBay üzerinden ürün alımlarında nasıl kullanabilirim?

Ödeme esnasında bu bana otomatik olarak sorulur mu, sorulmaz mı? Eğer sorulmaz ise Paypal hesabımdaki kazanmış olduğum paralar ile nasıl alışveriş yapabilirim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sevgiler,

Ashton

Ebay üzerinden PayPal kabul eden (ki çoğu kabul ediyor, hatta tercih ediyor) bir satıcının ürününü almalısın. Eğer aldığın ürün PayPal hesabındaki miktardan büyükse PayPal aradaki farkı hesabına bağlı kredi kartından alır. Bu hesaba bağlı kredi kartın kredi değilde vadsiz hesaba bağlı sanal para kart olsa ve içinde para olmasa bile günlük kurdan aradaki fark otomatik olarak alınıyor ve sen bankana borçlu durumunda kalıyorsun buna dikkat et.

Ürünü aldıktan sonra ödeme seçeneklerinden PayPal'ı seçiyorsun ve şifreni giriyorsun.
Mabazud is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-25-2006, 07:20 AM   #18
Ashton
Üye

Ashton kullanıcısının avatarı

Ünü: Ashton is on a distinguished road

Alıntı:
Mabazud tafarından gönderildi
Ebay üzerinden PayPal kabul eden (ki çoğu kabul ediyor, hatta tercih ediyor) bir satıcının ürününü almalısın. Eğer aldığın ürün PayPal hesabındaki miktardan büyükse PayPal aradaki farkı hesabına bağlı kredi kartından alır. Bu hesaba bağlı kredi kartın kredi değilde vadsiz hesaba bağlı sanal para kart olsa ve içinde para olmasa bile günlük kurdan aradaki fark otomatik olarak alınıyor ve sen bankana borçlu durumunda kalıyorsun buna dikkat et.

Ürünü aldıktan sonra ödeme seçeneklerinden PayPal'ı seçiyorsun ve şifreni giriyorsun.

Mesajı yazdıktan kısa bir süre sonra olayı çözdüm fakat tekrar teşekkürler. Diğer arkadaşlara faydalı olacaktır.
Eski 08-16-2006, 01:53 PM   #19
ibayci
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: ibayci is on a distinguished road

merhabalar
arkadaslar ebay da kım sorunsuz ne sattı lutfen yazın
ibayci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-17-2006, 12:51 PM   #20
Madmaxx
Üye

Ünü: Madmaxx is on a distinguished road

Peki aras kargo ne kadar tuutu ve eğer ptt ile gönderseydin ne kadar tutacaktı?
Madmaxx is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık