Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-11-2006, 03:03 AM   #1
iyibey
Administrator

iyibey kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Ünü: iyibey İtibar düzeyini kapadı

Ebay'de Satış

Ebay'de satış yapmak isteyen Türk Satıcıların karşılaşacakları en önemli problem kazandıkları parayı Türkiye hesaplarına aktaramıyor olmalarıdır.
iyiBey.com bu hizmeti veren mercilerle bağlantı içindedir ve böylece Paypal'da biriken paranızı hesabınıza aktarabilirsiniz. İlk aktarımınızdan swift ücreti+%10 daha sonraki aktarımlarınızda swift ücreti+%5 kesilir.
İlk aktarımınızın 1500$ diğerlerinin 1000$'dan az olmaması gerekmektedir.

Ebay'de satışa hemen başlayabilirsiniz. Bunun en kolay yolu ebook alıp satmaktır. Nakliye ücreti ödemediğiniz için bu karlı bir iştir ve kolayca feedback skorunuzu artırabilir ve somut ürünlere de geçebilirsiniz.
Gönderilerinizi PTT yoluyla yapmanız ve shipping ücretinin üzerine %50 veya %100 gibi bir katsayı koymanız tavsiye edilir. Böylece iade ürünlerde de bir fonunuz olmuş olur. Ayrıca ürünü düşük fiyattan satışa çıkarıp nakliyeden telafi etme opsiyonunuz da olmuş olur.
iyibey is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-11-2006, 05:10 AM   #2
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

İyibey genel olarak iyi bir anlatım olmuş teorik olarak teşekkürler.
yanlız biraz pratiğine inebilirmiyiz ? mesela diyelim elimizde bir işlemci var ve satmak istiyoruz. Bunun için ebay.com üzerinden nasıl müzayede açacağız süresini fiyatlandırmasını (shipping) nasıl yapacağız. ?

Elimizde ürünle ilgili resimler var diyelim bunları ilanımızın olduğu sayfaya nasıl atacağız.
Ürünle ilgili yazmak istediğimiz teknik bilgi, not, v.s şeyleri ilanın olduğu sayfamıza resimlerimizle birlikte nasıl kompine edeceğiz. ?

Bunları resimli anlatma imkanımız olabilirmi ? (print screen ve imageshack.us sitesi yardımıyla) mesela bir şey daha duymuştum satış yapabilmek için en az 50 feedback ve %98 üzeri + puana sahip olmak gerektiği ile ilgili bu doğrumudur ?

Not: En iyi anlama 1 sorarak 2 görsel (resimli) anlama olduğu için sürekli bir şeyler sormaya çalışıyorum.
iyibey kardeş gerek kendim gerekse bu işe kafa yoran ilgi duyan arkadaşlar adına umarım suallerim seni sıkmıyordur.
Kimbilir belki iyibey forum aracılığı ile günün birinde ebay.com aracılığı ile para kazanan başarılı bir kitle haline geliriz ne dersiniz...

Saygılarımla...

Bu mesaj en son " 04-11-2006 " tarihinde saat 05:17 AM itibariyle varyata tarafından düzenlenmiştir....
varyata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-11-2006, 05:23 PM   #3
iyibey
Administrator

Pek Yakında Sitemizde

Öyle bir limit eskiden yoktu ama şimdiki durumu araştırıyorum.
iyibey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2006, 01:20 PM   #4
varyata
Süper Moderatör

Alıntı:
iyibey tafarından gönderildi
Pek Yakında Sitemizde

Merakla ama sık boğaz etmeden bekliyorum kardeşim ayrıca bu başlığı sabitle istersen şöyleki bu topic döküman eklendiğinde çok değerli olacak...
Eski 04-20-2006, 03:55 PM   #5
varyata
Süper Moderatör

Kardeşim ne oldu yaw pişmedimi bu yemek daha valla ben merakla yapacağın çalışmayı bekliyorum unuttum sanma

varyata
Eski 04-26-2006, 07:27 PM   #6
badfan
Taze Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: badfan is on a distinguished road

arkadaşlar selam,
ben ebay den kendi çapımda bişeyler satmaya karar verdim. ama gönderi prosedürü hakkında pek bilgim yok. o yüzden bikaç sorum olacak.
1.normal ihracatta olduğu gibi konşimento vs gibi belgeler hazırlanıyor mu?
2.göndereceğim ürünler en fazla 2 kilo çeker. önerebileceğiniz, yurtdışına gönderi yapan kargo şirketi var mı? (ups, tnt, dhl falan hariç. onlar çok pahalı)
3.gönderdiğim ürünlerin gümrüğe takılma olasılığı nedir?
4.postanede bana 'hani kardeşim bunun faturası' deme ihtimalleri var mı? biz mal alırken yaptığımız gibi hediye gönderiyorum falan desem yerler mi?

cevaplarsanız çok çok memnun olurum.
teşekkürler
badfan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-26-2006, 10:43 PM   #7
buzel
Kallavi Üye

buzel kullanıcısının avatarı

Ünü: buzel is on a distinguished road

tebrikler eminim çok faydalı olacaktır
buzel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-28-2006, 12:47 PM   #8
confuest
Kallavi Üye

confuest kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: confuest is on a distinguished road

Alıntı:
iyibey tafarından gönderildi
Pek Yakında Sitemizde

bekliyoruz , varyata ile ben
confuest is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-28-2006, 01:17 PM   #9
okay2
Administrator

okay2 kullanıcısının avatarı

Ünü: okay2 is on a distinguished road

Arkadaşlar Ben kendi adıma ebook satışı ile ilgileniyorum.

İşlerimin yoğunluğu sebebiyle henüz başka bir ürün satışı yapmadım.

Ebook da mail atılarak gönderildiği için oldukça kolay oluyor.Farklı konularda gerçekten iyi olduğunu düşündüğünüz (tabii ki ingilizce) bi pdf dosyası hazırlayarak bunu içeriğine göre satabilirsiniz.

Bu sayede (ürün fiyatları 1-2 $ olduğu için) feedback de yapıyorsunuz yavaş yavaş.Sonra da kargo ile gönderilebilecek ürünlerde satmaya başlayabilirsiniz.

bu işi yapan tanıdıklarım var Mesela Küçük kilim nazar boncuğu gibi traditional Turkish ürünler satıyorlar.

Daha detaylı bilgi yakında sitede bulabileceksiniz.

Ama bu zaman zarfında tavsiyem ufak ufak ebook işine girmenizdir
okay2 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-28-2006, 06:52 PM   #10
iyibey
Administrator

Wink

Alıntı:
badfan tafarından gönderildi
arkadaşlar selam,
ben ebay den kendi çapımda bişeyler satmaya karar verdim. ama gönderi prosedürü hakkında pek bilgim yok. o yüzden bikaç sorum olacak.
1.normal ihracatta olduğu gibi konşimento vs gibi belgeler hazırlanıyor mu?
2.göndereceğim ürünler en fazla 2 kilo çeker. önerebileceğiniz, yurtdışına gönderi yapan kargo şirketi var mı? (ups, tnt, dhl falan hariç. onlar çok pahalı)
3.gönderdiğim ürünlerin gümrüğe takılma olasılığı nedir?
4.postanede bana 'hani kardeşim bunun faturası' deme ihtimalleri var mı? biz mal alırken yaptığımız gibi hediye gönderiyorum falan desem yerler mi?

cevaplarsanız çok çok memnun olurum.
teşekkürler

1- irsaliye yeterli tabi hediye olarak göndermen koşuluyla
2-ptt'yi kullan.tarifeyi merak ediyorsan "Nakliye" forumunda sabit başlık altında
3-o olasılık var ama seni ilgilendirmez alıcının sorunu tamamen. ürününün shippingini yazarken bunu belirtmeyi ihmal etme
4- hediyedir hediye
iyibey is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık