Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-11-2008, 08:58 PM   #1
Awesome
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: Awesome is on a distinguished road

Paypaldaki Parayı Türkiyeye Aktarma

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda bir sürü konu okudum ama çoğu bilgi kirliliği ve güncel değil o yüzden tekrar açmak durumunda kaldım.

Paypalda param birikmiş durumda ve bunu türkiyedeki hesabıma aktarmam istiyorum. Paypalın visa karta aktardığını biliyorum. Ama ben paramı kredi kartına değilde böyle pre-paid tarzı bir kart alıp ona yatırıp,rahatlıkça çekmek istesem, ne yapmam gerekir.

Sizler paranızı nasıl geri aldığınızı, herhangi bir para kesilip kesilmediğini anlatırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
Awesome is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-2008, 06:49 PM   #2
haXan
Aşmış Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: haXan is on a distinguished road

PayPal'daki parayı çekebilmeniz için PAYPAL'a tanımlı kredi kartınız bulunması gerekiyor.Sanal kartınızdan paypal tarafından 1,95$ para çektirip kartınızı onaylatmanız gerekiyor sonrasında yatırılan parayı bu kartlarınıza aktarabilirsiniz...

Siz kredi kartına para aktarılmasın ben yatırılan parayı çekebileyim diyorsanız Garanti Sanal Kart (Sanal Kredi Kartı değil) çıkartmanız gerekiyor.Bu karttan harcama yapabilmeniz için Garanti Bankası hesabınızın bulunması lazım.Bu hesaptan Sanal Kartınızıa para aktarıp harcama yapabilirisniz.Aynı şekilde para aktarımlarını bu kartınıza yaparak sonrasında Karttan Hesaba Havale (İnternet Bankacılığında) seçeneği ile PAYPAL tarafından kartınıza aktarılan parayı hesabınıza aktarıp çekebilirisniz...Paypal'ın karta para aktarma işlemi 6-9 iş günü sürmektedir.Benim iade işlemlerimde şimdiye kadar herhangi bir kesinti olmadı... 150$ lık alışveriş yapıp sonrasında bazı nedenlerle iade edilen 150$ lık ücret 1 hafta 10 gün sonra aynen 150$ şeklinde hesabımdaydı...
haXan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 01:54 AM   #3
Awesome
Taze Üye

Şimdi o dediğin sanal karttan bende var garantinin,denedim ama olmuyor çünkü garanti sanal cardları mastercard veriyor. hatta telefon görüşmesi yaptım müşteri hizmetleriyle mastercard dan başkasını vermiyoruz dediler.

Ayrıca finansbankı aradım pre-paid visa card için başvurmak istedim,o hizmeti kaldırdıklarını söylediler. Paypal yüzündenmi ki diye düşünmeden edemedim.

Bende o yüzden yeni bilgileri almak için konu açtım, yoksa bende biliyorum internette yazan bir sürü şeyi.

Ama şu anda ne yapmamız gerekiyor,lütfen bu konuda tutarlı bişiler söyleyin arkadaşlar.
Awesome is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 04:24 AM   #4
haXan
Aşmış Üye

Giriş: Nov 2007
Ünü: haXan is on a distinguished road

Demekki ben oluyor zannediyorum hesabıma para geçiyor zannediyorum ama aslında para falan geçmiyor.Benim hesabımdan çektiğim para bankanın bana özel yatırdığı bir para büyük ihtimalle. Yoksa bahsettiğim yöntem çalışmıyor denemeyin Bırakın dursun paranız PAYPAL da ne gereği var çekmenin

Hem siz biliyorsunuz zaten internette yazan bir sürü şeyi...Bizim sizin engin bilgilerinizden yararlanmamız gerek aslında...
haXan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 05:11 AM   #5
tiglon
Kallavi Üye

tiglon kullanıcısının avatarı

Ünü: tiglon is on a distinguished road

Awesome arkadaşım, forumda yeni olduğunuz belli.. Yeni diyorum çünkü forumdaki arkadaşlar forumda bilgi paylaşmanın ötesinde bir çıkar yada aldatmaca peşinde değiller bunu bilmediğinizi

gösteriyorsunuz.Bende bir soru sormak için gelmiştim şimdi ise elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyorum.

Tutarsız bilgi verdiğini söylediğiniz ve ''sen'' diye hitap ettiğiniz arkadaşımız ben dahil bir çok konuda birçok kişiye tutarlı bir şekilde yardımcı olmuştur.Lütfen bu yanlış üslup tarzınızı değiştirerek

yardım istemeyi bir daha deneyiniz, umarım yardım alırsınız...
tiglon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 10:20 AM   #6
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

arkadaşlar bence hiç muhatap olmayın. amacı belli zaten. ben daha ilk mesajında anlamıştım ne mal olduğunu. kale almaya ve değerli zamanınızı harcamaya değmez bu şahıs için...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2008, 12:23 PM   #7
Awesome
Taze Üye

Şimdi ben ne yaptığımı anlamadım,sadece bilgi edinmek için soru sordum,ne mallığım kaldı,ne amaçlılığım kaldı,hiçbir şey anlamadım.
Sadece herkes bişi anlatmış,denedim olmuyor,konuştum yapmadıklarını söylüyor,o zaman doğru bilgiyi alabilirmiyim dedim. Sanki sizi kandırmışım,dolandırmışım gibi ne bu müdahele onu anlamadım. Ayrıca nerede "sen" demişim,desem noluyo,herkes sanki birbirine "siz" diye hitap ediyor.

Bende yeni olabilirim,sizde bir zamanlar yeniydiniz,ama bende gelip yaşadığım tecrübeyi geldim başka bir konuda bende anlattım. Yoksa sizler kadar boş vaktim olsa,bende gelir yüzlerce mesajı bulurdum 1 ayda.

Linki için buyrun:
http://forum.iyibey.com/nakliye-ship...adyklarym.html

Tamam HaXan arkadaşımız yardımcı olmak için gelip bişiler yazmış,ama bende garanti sanal cardımı paypala tanıtıp,mastercard olarak kabul etmediği için,ve müşteri hizmetleri ile konuşup,oradakilerin bana verdiği bilgiye dayanarak,garanti sanal kartlarında sadece mastercard özelliği olduğu için, bu bilginin ya geçmişte kaldığını,yada artık işlevini yitirdiğini o yüzden mesajımın başında dediğim gibi GÜNCEL bilgiyi istediğimi söyledim.

Ayrıca öbür arkadaşlar belliki, bana yardımcı olmayı deneyen arkadaşın kankaları,hemen kurt misali atılıp yardıma geldiler. Size ne olduğunu anlamadım. Yardımcı olacaksanız gelip anlatın,yoksa gelip kirletmeyin burayı.

BU son mesajımdır bu konuda,Polemik yaratmak gibi bir amacım yok. Bilgimi alıp gitmeyi düşünüyorum,zaten bende başarırsam paypaldan para aktarmayı gelip buraya bir önceki paylaşımım gibi paylaşmayı düşünüyorum.

İstediğiniz gibi bağrının,çağırın,isterseniz küfür edin,dönüp cevap vermeyeceğim.

Hadi kalın sağlıcakla,

Saygılarla

Bu arada bana çıkarcı diyen insanlara hitaben; HaXan adlı arkadaşın ne kadar ÇIKARSIZ yardımcı olduğunuda gördüm:

http://forum.iyibey.com/paypal-ve-od...pal-lazym.html

http://forum.iyibey.com/elinize-ulat...m-yardimm.html

Bu mesaj en son " 05-13-2008 " tarihinde saat 01:20 PM itibariyle Awesome tarafından düzenlenmiştir....
Eski 05-13-2008, 01:12 PM   #8
Awesome
Taze Üye

Garanti ile konuştum, finansbankla konuştum,HSBC ile konuştum. Ayrıca hepsinin internet şubesi bankacılığından hem başvurmaya,hemde olan sanal kartlarımı paypala tanıtmaya çalıştım.

Zaten paypaldada belirttiği gibi, mastercardı,yanlış kart numarası girdiniz diye tanımıyor. ATM kartlarımdan visa olanları eklediğim zaman ise,bankanız bu işleme onay vermiyor diyor.

Yani ne yaptıysam başaramadım. O yüzden son çare buraya geldim.

Bana garanti bankasından bu aralar alınmış bir visa kartı olduğunu söyleyebilecek birisi varmı?
Eski 05-14-2008, 01:16 AM   #9
Lun@tiC
Üye

Lun@tiC kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: Lun@tiC is on a distinguished road

kartı girerken içinde para varmı senin?
Lun@tiC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-14-2008, 03:04 AM   #10
Awesome
Taze Üye

Lun@tic evet içine para koymuştum.

Hatta elimde normal banka kartlarıda vardı. Yani ATM kartı,onlarıda denedim ama olmuyor sadece visa kredi kartımı ekleyebildim. Onada para geçirmek istemiyorum.

Eskiden visa sanal kart verilenler şu anda alıyorlar paralarını çatır çatır tahminimce. Ama işte şu anda visa sanal kart veren banka göremedim ben,o yüzdende problem oldu
Awesome is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık