Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-21-2008, 09:37 AM   #21
kaanair
Üye

kaanair kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
Ünü: kaanair is on a distinguished road

Awesom ilk önce verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Senden cevap bekliyorum ePassporte'den gelen kartına bankamatikten paranı çekebildimmi ve Türk lirası olarakmı çektin.Ayırıca toplam PayPal + banka çekme komisyonu ne kadar tuttu eline ne kadar geçti bilgi verirsen bizim gibi amtörlere çok iyi bir cevap olacak.Çünkü bende ePassporte'den açtırmak istiyorum.
kaanair is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-22-2008, 08:56 PM   #22
Awesome
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: Awesome is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Dostum önerin için çok saol yalnız dediğin gibiyse pek bi avantajı yok gibi geldi bana. 4 günde hesaba geçiyor ve 320 dolara 2 dolar kesinti oluyor demişsin. Türkiye'deki kredi kartlarına göre avantajı nedir?

Arkadaslar gittim finansbanktan hesabıma onceden gecirdigim 80 USD yi sorunsuz bicimde cektim. DAha sonra geldim epassporte accountuma baktım,2 USD fee kesmiş. Benim onceden belirttiğim ve epassporte.com sitesinde yazanda buydu zaten. Yani 10 USD de ceksen,320 USD de ceksen,senden 2 USD fee alıyor. Paypaldan aktardıgım 80 USD ise de yine hicbir kesintiye ugramadan epassporteye gecti. Sadece paypal 5 USD withdrawal fee odedim. Dun 500 USD aktardım,bakalım o kac gunde gececek ve nasıl olacak. Yine sizleri bilgilendirecegim bu konuda.

Ayrıca sitede günlük çekme limiti 320 USD diyor ve 4 ayı geçip,başka kredi kartlarıda eklersek,limitin artırılabileceğini soyluyor.

Farsound arkadaşım avantajı nedir diye sormuş. Simdi forumlarda okudugum kadarıyla Turkiyeye 4 gunde geciyormus para, benim epassporte hesabımada 4 günde geçti. Ama Gecen ben garanti visa kredi kartıma geçirdiğimde 1 haftadan uzun sürdü,belki be bu sadece bende oldu bunu bilemiceğim,ve 160 Dolarda 5-6 dolar eksik geçti,artık kur farkımıdır nedir bilmiyorum. Ama sizinde bildiğiniz gibi,kredi kartı hesabımdaki borctan dustu. Ben her withdraw ettigim meblagımın kredi kartı borcumdan dusmesini istemiyorum.Acıkcası garanti kredi kartımdaki parayı gidip cekmeyi denemedim,nakit avans falan işler diye. Ben Paramı nakit olarak cekmek istiyorum. bu yuzden de epassporte simdilik isime yaradı.

Ama haftada 500 dolar para aktarmama neler derler bilemiyeceğim. Hani suspend edilme falan olayı olurmu bilmiyorum,bundan da korkuyorum. O yüzden kimseye de gidin, epassporte den alın diyemem arkadaşlar. ben kendi riskimi kullandım,80 dolarımı cektim,simdi 500 dolarım gecince onuda deneyeceğim,ve sizlerle paylasacagim.

arkadaşlar unutmayın ki,bende bu sistemi kendi insiyatifimle deniyorum,gittim kendim buldum,kullanıyorum. bu benim kendi riskim. Bunu goze alarak yapıyorum. İleride sorun yaşarsanız lütfen bana gelip birşey soylemeyin.

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım.
Awesome is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-23-2008, 10:56 AM   #23
kaanair
Üye

eBay hesabımız suspend olsun hiç sorun değil.Yeterki Türkiye sınırları içerisinde problem çıkmasın.Yani banka demesin arkadaşım sen ne yapıyorsun falan diye.Ben zannetmiyorum ya gerçi öyle bişey olacağını.
Ayrıca bu ePassporte'de yıllık 35 dolar kart ücreti alıyor Okuduğum bilgilere göre.
Eski 06-23-2008, 09:10 PM   #24
Awesome
Taze Üye

evet aynen, bende onu düşünüyorum senin dediğin gibi, çünkü panama bankasına bağlı bir kartla türkiyeden türk birisi para çektiği zaman, ve devamlı yüksek meblağlar çekerse, bankalar ne der bilemiyeceğim.

Ama işte visa ya güveniyorum. Yani bu işleri visa yapıyor,kartın üzerinde visa amblemi var. Finansbanktan çekince panamaya bağlanmıyorvisa ya bağlanıyor.

Ama kaç yıldır,bunca insan kullanıyorsa,hala devam ediyorsa sağlamdır diyorum

neyse bakalım neler olacak göreceğiz
Eski 06-23-2008, 11:36 PM   #25
kaanair
Üye

Hadi hayırlısı olsun diyelim.Amerikada bir çok kişi bu kartı kullanıyor.Yahu bende bugün açtırıcaktım paramatik kartıma bağlı olan sanal kartım master card diye satın alamadım ePassPorte sitesinden.İlla visa kart istiyor satın almak için.Başka kartımda yok.Bir yerden bulucaz artık yapacak çare yok
Eski 06-24-2008, 05:55 PM   #26
Awesome
Taze Üye

Arkadaşlar bugün hesabımı kontrol ettim. 20 sinde withdrawal olmasını istedigim 500 USD(paypal 5 usd kesince 495USD kaldı) hic kesintisiz ayin 24. ünde 495 USD olarak hesabımda gordum.

Sımdı gidip cekecegim kartımla
Eski 06-25-2008, 03:20 AM   #27
maxxyz
Taze Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: maxxyz is on a distinguished road

Awesome bulduğum yöntem çok güzel sana bişey sormak istiyorum

epassporte sitesindeki kart resmi dikkatimi çekti sana gelen kart bunun aynısımı?
eğer aynıysa bu bizim bildiğimiz visa/electron kart yani parayı bir hesap numarası altında görüyorsun dimi?

bunlardan cebimde bir sürü var T.C. bankalarına ait daha öncede denemiştim şimdi tekrar denedim aynı uyarıyı verdi Paypal.

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Demekki bizim bankalarda bi dandiklik var

Birde 495 USD yi TL olarakmı çektin, bazı Türk bankaları USD/Eur. ödeme yapıyor. Eğer TL çektiysen uyguladığı kur nasıl?
maxxyz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-27-2008, 04:29 PM   #28
Awesome
Taze Üye

Alıntı:
maxxyz tafarından gönderildi
Awesome bulduğum yöntem çok güzel sana bişey sormak istiyorum

epassporte sitesindeki kart resmi dikkatimi çekti sana gelen kart bunun aynısımı?
eğer aynıysa bu bizim bildiğimiz visa/electron kart yani parayı bir hesap numarası altında görüyorsun dimi?

bunlardan cebimde bir sürü var T.C. bankalarına ait daha öncede denemiştim şimdi tekrar denedim aynı uyarıyı verdi Paypal.

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Demekki bizim bankalarda bi dandiklik var

Birde 495 USD yi TL olarakmı çektin, bazı Türk bankaları USD/Eur. ödeme yapıyor. Eğer TL çektiysen uyguladığı kur nasıl?

Kusura bakmayın arkadaşlar,hastanede nöbetlerim vardı,yazamadım. Parayı sorunsuz çektim. hatta oyle bir denk getirmişim ki sınır 320 USD iken ben 319.96 USD cekmisim Yani 380 istedim,hesaptan 319.96 USD düştü

Simdi kur olayını şöyle özetleyim, dediğim gibi yukarıdaki meblağı çektim, sonra epassporte ye girdim ve ne kadar düştüğüne baktım. Cektim bankanın adını ve adresini bile gostererek 319.96 USD cekildigini gosterdi. Bunun içinde fee de var çünkü epassporte (EP diye kısaltıyım ) başka para çekmemiş.

O zaman ne oluyor hesaplayalım. Toplamda 319.96 USD dustuyse ve fee 2 USD ise benim ele geçen param 317.96 oluyor. Onuda bana 380 YTL olarak odedigine gore. DOlar kuru: 1.195 oluyor. Bunu teyit etmek için o gün Akbankın sitesine girdim ve kura bakmıştım. 1,22 diyordu. Ama şunuda unutmamak lazım,akbankın bu uyguladığı kur,yüksek bozumlar için geçerli olan. Bu işlerle devamlı uğraştığım için biliyorum. Yani akbankta 1,22 iken piyasada büyük ihtimalle benim bozdurduğum kur civarındadır. Bir daha ki sefere öbür bankalarada bakarım.

Arkadaş kartın EP nin sitesindeki kartla aynı olup olmadığını sormuş. Evet o kartın tıpatıp aynısı. Senin dediğin gibi benim cüzdandada 10 larca banka kartı var hepsine bank denied mesajı alıyorum o yüzden zamanında bu topici açmıştım.

Bu arada dipnot olarak şunu söyleyim,ben hesabı açtırınca,direk sanal kart geçirdiler önce bir bende gittim onu paypale eklemiştim,hani plastik kart gelene kadar,en azından biraz para geçiririm diye. sonra plastik kart gelmişti. Yani ben paypaldan sanal kart aracılığıyla EP hesabıma para geçiriyorum. Ama para aynı hesabın altında olduğu için,ister sanal kartla harca ister plastik kartla.

Birde şunu gördüm,bizim internet bankacılığı sitelerinden sonra,ne paypal,ne ikobo ne EP beş para etmez site anlamında. Hepsi de kullanışsız. Gözünü seviyim ülkemin bankalarını ya.

Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar. Bu arada kardeşim geçen paypalda bonus kontör banka kartıyla para yatırmış. Normalde bizim türkiyedeki ATM kartlarıyla parada yatırılmıyor,çünkü denemiştim. Eğer para yatırabildiyse,para da çekebilir o zaman. Üzerinde visa amblemi var. Ben hemen bonus kontor istettim,yakında gelir.Onada bir deneyeceğim ama deneyen varmı merak ettim.

Sevgi ve saygılarımla

Dr.Mehmet
Eski 06-28-2008, 11:03 AM   #29
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Mehmet bey, paylaşımınız için çok teşekkürler, çok faydalı olduğuna ve olacağına inanıyorum

Bonus kontör kartından para ödendiyse, çekilebiliyodur demişsiniz. Aynı mıdır bilmiyorum ama ben bonus kartımdan paypale ödeme yapabilmeme rağmen, ödeme kabul edememiştim.
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-30-2008, 01:59 AM   #30
maxxyz
Taze Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: maxxyz is on a distinguished road

Hocam paylaşımmın için teşekkürler. epassport la ilgilim bi sorum olucak
girdim üye oldum kartımdan 1,49usd çekti, sonra verify yaptım şimdi başka bişey yapmam gerekyormu kart göndermeleri için birde halen 25 usd almadılar?
maxxyz is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık