Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 01-29-2008, 05:44 PM   #1
swapanaswa
Banned

Giriş: Nov 2007
Ünü: swapanaswa is on a distinguished road

Ebay komisyon degisiklikleri

Ebay de satis yapan arkadaslara bir duyuru, gerci mesaj olarak gelmistir ama gozden kacmasi olasiligina karsi ben de belirtiyim. 20 subat tan itibaren ebay satislardan aldigi komisyon miktarlarinda degisiklige gitti. Listeleme ucretleri duserken, karsiliginda satis fiyati uzerinden alinan komisyonlar ciddi sekilde artti. gg komisyonu kivamina geldi anlayacaginiz. Iyilestirme adi altinda yapilan bir degisiklik oldugu icin, ben mi birseyi gozden kacirdim acaba diyorum ama, eger gozden kacirdigim birsey yoksa, artik ebay e cok daha fazla para odiyecegiz. Hayirlisi olsun
swapanaswa is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-29-2008, 07:35 PM   #2
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

Ne mail geldi ne de girislerde herhangi bir uyari mesaji. Hayret... Siz tam olarak link verebiliyormusunuz bu degisikligi gösteren.
eBay.com Fee bölümü altinda su anda ben herhangi bir degisiklik ve olabilecek degisikleri haber veren bir not göremiyorum..!!!
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-29-2008, 08:53 PM   #3
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Evet, o mesaj banada gelmiş, aşağı ekliyorum:

Seller Update: Fees, Rewards & Standards
eBay buyers want value and selection from sellers they can trust--and good sellers deserve rewards for delivering great customer service. That's why we're making a number of important changes that may affect you:

Reduced Listing Fees
You asked, we listened. We're reducing Insertion Fees and adjusting Final Value Fees to lower your up-front cost to sell on eBay. You wanted free Gallery, now you've got it--plus more feature discounts.
Lower Insertion Fees
Making Gallery free
Lower fees for Gallery Plus, Picture Pack, and Feature Plus

Rewards for great sellers
There will be discounts and incentives for those who satisfy customers best. Who decides who gets rewarded? Customers do, by giving sellers high Detailed Seller Ratings (DSRs).
More search exposure through Best Match
Fee discounts for PowerSellers
Increased protection for PowerSellers

Feedback Changes
Significant changes coming soon will increase buyer confidence and showcase good sellers.
Buyers will only be able to receive positive Feedback.
Positive repeat customer Feedback will count and Feedback more than 12 months old won't.
Negative and neutral Feedback left by the buyer will be removed for transactions in which a buyer doesn't respond to the Unpaid Item (UPI) or if the member is suspended.

For more details on how these changes may affect you, attend a special Seller Webinar at 10:00 a.m. this Friday, February 1. You may also see announcements from eBay executives on the Announcement Board.
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-29-2008, 08:57 PM   #4
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Ben bu mesajda satış komisyonlarının artırılacağına dair bi ibare göremedim. Yalnız çok önemli değişiklikler olacağa benziyor. Özellikle feedback konusunda yapacakları değişikliklere dikkatinizi çekerim. Ne diyelim, zaten binbir zorlukla yapıyoruz bu işi, bu değişiklikler işimizi dahada zorlaştırmaz umarım...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-29-2008, 10:30 PM   #5
swapanaswa
Banned

birazdan kopyaliyorum, su anda acilmasiyla ilgili bir sorun var da. Emin ol hosuna gitmeyecek, satis komisyon oranlari :S
swapanaswa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-29-2008, 10:39 PM   #6
swapanaswa
Banned

Ozetle, listemele ucretleri dusmus bir miktar, %10-15 civari diyebiliriz. Gallery artik ucretsiz. bunlar iyi gozuken taraflar ama bomba surda patliyor

Final Value Fees for Auction-style and Fixed Price listings
$0.01-$25.00 8.75% of the closing value
$25.01 - $1,000.00 8.75% of the initial $25.00, plus 3.50% of the remaining closing value balance ($25.01 to $1,000.00)
Over $1,000.01 8.75% of the initial $25.00, plus 3.50% of the initial $25.00 - $1,000.00 plus 1.50% of the remaining closing value balance ( $1,000.01 - closing value)

yani ornek olarak 150 dolara satilmis olan bir urun icin, onceden 5.38 dolar oderken, artik 6.56 odeyecegiz. Bu da zaten listeleme farkindan olan kazancimizi fazlasiyla goturuyor. Powersellerlar icin bazi avantajlar eklenmis, ve feedback konusunda da alicinin lehine bazi degisiklikler yapilmis, satici lehine olanlar da var fakat cok daha az.

daha detayli bilgileri de veririm fakat internetle ilgili bir problem yasiyorum maalesef su anda.
swapanaswa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-30-2008, 08:35 PM   #7
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

http://pages.ebay.com/sell/update08/overview/
tamamdir yeri buldum.
Burda kayiptan cok kazanc görünüyor. Ama tabii ki az ürün satanlar icin bir miktar daha fazla ödemeniz söz konusu olabilir.
Powersellerlar icin %5 ile %15 gibi indirimler olmus ki yapilan degisikler viz gelir.
Dükkan formatinda 100 ve 1000$ üzerine verilen komisyonda artma yerine indirim olmus. Bu durumda alttaki 1 - 25 $ ve 25 - 100$ arasina uygunalan % 2 lik artista 100$üzerine yapilan %1 lik indirimle dengelenmek istenmis. Sanirim burada uzun bir döneme ait olan satis sayisi ile satilan ürünlerin ortalama fiyatlari baz alinmis.

Eski sistemde 1000$ a satilan ürün icin fee olarak 52.75 ödedik
Yeni sisteme gecildikten sonra ise 36 ödenecek...

Yaklasik olarak 600$ üzerine gecildigi zaman bir indirim basliyor.

Bu indirimden de yararlanmak icin dükkan formatli olarak satisin gerceklesmesi gerekliligi arandiginida varsayarsak...
Kisacasi birsey degismemis.
Diger degisiklikler feedbackte ve powersellerlar icin yapilan tüm degisiklikler gercekten iyi olmus. DTS bir gün ise yarayacak dediler simdi %15 indirim e yariyor.
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-30-2008, 09:29 PM   #8
swapanaswa
Banned

Aynen oyle, ciddi boyutta ebay uzerinden calisanlar icin avantajli bir durum olmus, ama az sayida ve goreceli olarak dusuk meblalarda(0-500$ civari falan diyim) satis yapanlara belli bir miktar maliyet artisi gelmis dersek yanlis olmaz. Ama tabii ki o da neredeyse hissedilmeyecek boyutlarda olacak. 150$ a satilmis bir urun icin verdigim ornekteki miktar icin, gallery ve listeleme ucreti indirimini koyunca yaklasik olarak 0.5 dolar daha fazla odenmis olacak, o da hatiri sayilir bir mebla degil.
Maalesef islerimin yogunlugundan dolayi artik vakit ayiramiyorum bircok seye, ve ebayle ilgili projelerimi ciddi sekilde askiya almak zorunda kaldim, kim bilir ben ciddi boyutlarda bir oyuncu olana kadar daha da avantajli durumlar olusur powerseller lar icin
swapanaswa is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık