![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Banned
Giriş: Nov 2007
Ünü:
![]() |
İade işlemleri
Merhaba arkadaşlar, bunca süreden sonra, salak bir kullanıcı sayesinde ilk kez ürünüm iade edilecek sanıyorum. Bu işlem nasıl oluyor? Daha doğrusu sormak istediğim şu, adam malı geri yollıycak, ben de ürün için aldığım bedeli iade edicem buraya kadar herşey iyi hoş da, peki satıştan dolayı ebayin ve hesabıma yatırılan paradan dolayı paypalin aldığı komisyon bana nasıl geri döncek? Bir de adamı negative feedback vermeme konusunda nası ikna edicem o var tabi, ne önerirsiniz?
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Bildiğim genelde açıklama kısmına satıcılar yazıyor.Alacak olanlar açık arttırmaya katılsın gibisinden belirtiyorlar.İade edilen ürünlerde satın alan kişiye şartlarını söylemen gerekiyor zararının şu kadar oldugunu - feedback verirse sonucta sende veriyorsun feedback sen komisyonları ve listeleme ücretlerini kesip geri yollayacan
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Peki iade edilen ürünün yol parasını kim karşılayacak? Ben bütün listelemelere, iade kabul ediyorum ve tüm paranızı iade ederim ama iadede yol parasını alıcı karşılar demiştim. Sizde böyle mi yapıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
Yok dostum, benimkinde de oyle yazıyordu. Adam tutturdu ürünün orjinal değil diye, mecbur tum parasını iade ettim, kargo parası da benden çıkmış oldu, gerçi o birşey değil 4.5 ytl sadece de. Adam resmen kargo parasını da öde yoksa negative basıcam a getirdi. Feedback oyle durumlarda karşılıklı değil. Her durumda karşılıklı olsa o kadar az negative yiyen olur ki
Sahte ürün diye bildirimde bulununca ebay senin feedback verme hakkını alabiliyor. Üzüldüğüm taraf, ürünüm orjinal, dünya kadar yere yolladım, herkes harika dedi, bu fiyata nasıl satıyosun dedi, bi bu manyak canımı sıktı. Neyse artık her işte bir hayır vardır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
Ünü:
![]() |
O değil de, ebay in kestiği komisyonun bana iadesi için ne gerekiyor acaba?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
eBay Iade Politikasi: eBay'da sattiginiz ürünler herhangi bir problemden dolayi iade edilmek istendiginde ve sizde bu aideyi kabul ettiginizde, Aliciya ürünü göndermesi gerektigi adresi yazacaksiniz. Alici ürünü bu adrese gönderecek. Uluslararasi gönderiler kisiler arasinda oldugunda ücreti hicbir zaman alicidan alinamaz. Gönderen kisi ücreti ödeyip göndercektir ki bunuda aliciya bildirin. Alici ürünü gönderdiginde ürünü kontrol edin. Eger problem yok ve geri iade (ürün bedeli) edecekseniz, parayi - alici size ödemeyi paypal yolu ile yapmis sanirim - paypal hesabiniza girerek iade edeceksiniz. Bunun icin paypala girerek islemle ilgili olan ödemede detail linkine tikliyoruz. En altta issisue Refund yazar. Ona tiklatiyoruz. Geri iade edilmek istenen tutari yaziyoruz. Burada zaten shipping ücreti ayriyetten yazar. Siz onu silin. Ürün bedelini iade edin. Ilk gönderiye ait olan ücreti ödemeyin... Paypal parayi refund ettiginde alicinin ödemesi ardindan kesilen fee sizin hesabiniza yatacaktir. Fee kaybiniz olmaz...!!! Daha sonra bu geri ödeme ile ilgili bilgi paypal tarafindan ebaya iletilir. Ebaya ulastiginda ürünün parasi yatmadigi gözükecek. Bundan sonraki kesilen faturada da ürün satisindan ebayin kestigi ücret - bakiye olarak size iade edilecektir. Ürünü tekrardan listelemenizde acilacaktir. Geri iadelerde hicbir sekilde fee kaybiniz olmaz. Paypalda ebayda kestigi paralari sizin hesabiniza hemen gönderecektir. Örnek: Islem öncesinde balance : $500.45 Ürün bedeli : $100.00 Hesaba gecen: $96.00 Fee: $4.00 Islem sonrasi balance: $596.45 -------- Ürün iade edildiginde: Islem öncesi balance: $596.45 Geri ödenen tutar: $100.00 Fee : -$4.00 Geri iade islemi sonrasi balance : $500.45 ------------------------ Islem öncesi bakiyenizde ne kadar varsa islem sonrasida o kadar bakiyeniz olacak, Paypal geri iadelerde fee kesmiyor...!!! |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|