![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş: Mar 2007
Ünü:
![]() |
Merhabalar,
Bende satışa başlıyacam ama bir kaç sorun var.Auctivia sitesinden eBay entegreli olarak listeleme yapıyorum.3 ürün listeledim.Listeledikten 15 dk sonra Email geldi ve hesabınız bir 3.şahıs tarafından girildiğine dair listelemerimi kapattı.Halbuki öyle bir şey olacağını zannetmiyorum.O mailde şifremi değiştirmemi söylediler.Bende değiştirdim.Auctivia ücretsiz olduğu için hemen listeledi eBay'da ama bu durum oldu.Ayrıca My Accountta invoice -27.70 USD olarak gözüküyor.Yani listeleme ücreti çekecekler adamlar şuan sanal kartımda para olmadığı için çekemiyorlar.Çekerlerse yandım.Çünkü ürünler listelenemedi.Sizce neden böyle oldu.2.defa o 3 ürünü listelemeye kalkıştım yine öyle yardımcı olabilirmisiniz.Gelen mail ler şöyle; Your Account was accessed by an unauthorized third party to list items without your authorization. At this time we have taken several steps to secure your eBay account. Rest assured that your credit card and banking information is safe on the eBay site, as this information is kept encrypted on a secure server and cannot be viewed by anyone. To regain control of your account, please complete the following steps: 1. Change the password on your personal email account to verify that it is secure and cannot be accessed by anyone other than you. 2. Change the password on your eBay account. Go to the eBay sign-in page, click the "Forgot your password" link, and change your password using the instructions provided. 3. Verify the contact information on your account is correct. Go to My eBay and click the Personal Information link under My Account. We have ended the following listing(s) on your account as they appear to have been listed by a third party without your authorization: 130189373101 Sony Playstation 2 Value Bundle - 86 Games NEW 130189373110 14K White Gold 3 Stone Round Diamond Ring Do not respond to this email, as your reply will not be received. You will be sent a separate notice detailing the action taken. Please refer to that notice for additional information related to this action, including steps you can take to restore access to your eBay account. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş: Apr 2007
Ünü:
![]() |
benzer bir sorun bende de var. sanırım token ile ilgili oluyor. yardım eden olursa süper olur.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
-------- Auctivia kurallari arasinda satisinizin ebay tarafindan engellenebilecegi ibaresi bulunmaktadir. Ilk satisinizda daha Auctiviadan yararlanmaniz problem olusturmus olabilir. -27 bakiye ebayin size borcunu gösterir. Sizin ebaya olan borcunuz 27 olarak yazar. Bunun sebebi daha önceden ödemelerini yaptiginiz satislari gerceklesmeyen ve tekrardan listeleme opsiyonunu kullanmadiginiz listelemeleriniz olabilecegi gibi satisinda problem olusmus olan listelemelerinizde olabilir. Invoice deki - bakiye ebayin size olan borcunu göstermektedir. Diger problem ise ayni anda ebaya farkli ip adreslerinden girilip islem yapilmasi olma olasiliginin kuvvetli olusudur. Ornegin bir ürünü listeleme yaptiniz ve statik ip kullanmiyorsunuz o anda da baglantiniz koptu. Daha sonradan internet explorerda yeniden bir sayfa acip kullanici isminizi girip islem gerceklestirdiniz ve baglantiniz kopmadan eski sayfadan da yine bir islem gerceklestirdiginizde bu iki farkli ip ve farkli explorer sayfalarindan yapilmis islemler iki farkli kisi tarafindan yapilmis gibi algilanir ve ebay kullanici isminizi bloke eder. Düzeltmeniz icin gerekli yollari izleyebileceginiz gibi bu islemin daha cabuk halledilebilmesi icin account problemleri ile ilgili olarak live help e baglanarak durumunuzu anlatabilirsiniz. Daha sonra live helpten sizi yönlendirmesini isteyin size bir link gönderecek acilan sayfaya live help ile aranizda gecenleri kopyalaip yapistirin. Live helpten iletilen mailler normal yoldan iletilenlere oranla daha hizli isleme konulmaktadir. Tavsiyem, Auctivia üyeliginiz iptal edin ve ürünü ebay icerisinden normal yollar ile listeleyin. Belirli bir satis grafigi ve feedback sinirina eristiginizde yardimci listeleme olanaklari saglayan ebayinda kabul ettigi sitelerden listelemeleriniz icin yardim alabilirsiniz. Umarim sorun en kisa zamanda cözülür. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
Giriş: Mar 2007
Ünü:
![]() |
"mert21" arkadaşım bilgilerin için çok teşekkürler.Ben live help halletmiştim.Dediğin şeyler doğru ip adresleri yüzünde 2 farklı tarayıcı kullanıyorum oda olabilir.Evet dediğin gibi normal yollardan listelemeye çalışıcam.
Teşekkürler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2007
Ünü:
![]() |
Selam Mert. Auctiva kullanmamamızı, onun yerine ebayin onayladığı yardımcıları kullanmamızı önermişsin. Tavsiye edebileceğin böyle yardımcı siteler varsa yazarmısın?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Isin özü ben daha dün auctiva midir nedir ona üye oldum sirf güclü bir marka ayakkabi sattigimdan dolayi oldum. Neden? Cünkü ebay ürünlerimi 12 - 16 saat sonra listelemeye elverisli duruma getiriken auctivadan 1 saat icinde ürünler kayar listelemelerimde satislarimin icinde gözükmeye basliyor. Bu yüzden de ebayda sorun cikabiliyor.Bu güne kadar ben kullanmamistim. Simdi sadece bu kayar bant icin üye oldum ve kullaniyorum. Ne dükkanima ne de ürünlerimin sayfalarina herhangi bir patch yüklemeyi düsünmüyorum. Bu sirket disinda da bircok sirket var. Isim olarak aklimda yok ama anasayfada cikan ürünlere tiklatin daha sona ürünleri inceleyin mutlaka bu siteler satislarin icine kendi kuruluslarininda linkini ekliyorlar. Ornegin auctiva ya giris yaptiginiz zaman ebay tarafindan onaylanmistir diyor. Diger kuruluslarinda onaylanmis olanlari oldugu gibi illegal olanlarida var. eBay kalkip sizin ürünlerinize tektek bakip kontrol etmez ama trust and safety bölümüne yolunuz düserse o zaman basinizi agritabilecek seyler söyleyebilirler. Benim tavsiyem herhangi birsey kullanmayin. Cok etkili ürün sayfalari hazirlamak istiyorsaniz da hazir template ler kullanin. Bunlari kullanirkende yine göz önünde bulundurmaniz gereken kücük bi uyari..!!! Template hazir. Kendi sitenize attiniz. Daha sonra bunu eBay a entegre ettiniz. Ürün cok güzel listeleniyor. Bitime 2 saat kaldi. Sizin site kapandi... Otomatik olarak ebaydaki template gözükmeyecek ve ürünler bitsede ya cok ucuza kapanacak yada satilmayacak. Dükkaniniz varsa templateleri buraya atin. Yoksa ebayin resim depolama birimi mevcut. Mb a göre fiyat biciyorlar. Bunlardan size uygun olani alin. Benim tavsiyem en düsük depolama alani olani alin. 1 Mb yetmezsede 5 Mb olandan alin. Resimleri oraya atin. Daha sonra ürünü listelerken büyük resmi ordan alip sayfanizin sagina soluna serpistirin. Bir iki güzel aciklama Shipping detaylari varsa geri iade detaylari. Hazir...!!! Bu arada ben auctiva'yi tamamen kullanmayin demiyorum. Kullanin, bende kullaniyorum. Sadece eBay a üye olduk hoba simdi auctivaya dalalim ordan 3 - 5 ürün listeleyelim... Bunu yapmayin diyorum. Belli bir süre gecsin. Yeni olmayin. Göze batmayin... Ben mesela cok göze batiyorum ama eBay a aylik listeleme + Paypal Fee + vs en az $200 ödüyorum. Hergün en az 5 kisi hakkimda sikayet etsede ebay artik önemsemiyor. Baslarda önemsedi. Listelemelerim limitlendi vs vs. Sonunda ben kazandim. Dükkan actim resim depolama satin aldim. Daha cok ebayin ürünlerinden satin alinki elinizde daha sonra bakin ben size ayda fazladan su kadar veriyorum benim ne ayricaligim var, benim listelememi kaldiriyorsunuz yada listelemelerime limit koyuyorsunuz deme hakkiniz olsun ![]() Bu mesaj en son " 01-26-2008 " tarihinde saat 12:20 AM itibariyle mert21 tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|