Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 12-17-2007, 03:06 PM   #1
ogunkunt
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: ogunkunt is on a distinguished road

Allah rızası için shipping detaylarını anlatırmısınız?

Değerli Arkadaşlar,
Uzun süredir ebay üzerinden alım yapıyorum.Artık iş satmaya geldi.Ürünler dahil herşey hazır.Fakat ne yaptıysam satış sayfası hazırlarken shipping olayını çözemedim.Başka bir çok satıcının sayfalarında sadece Worlwide görünüyor.Bende aynen bunlar gibi sadece Worldwide görünsün istiyorum ama nafile bir türlü beceremedim.Bu işleri iyi bilen bir arkadaş acaba bunun nasıl yapıldığını detaylı ve resimli olarak satır satır sıra sıra anlatabilir mi ?.Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Ogün KUNT
ogunkunt is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-18-2007, 09:45 AM   #2
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
ogunkunt tafarından gönderildi
Değerli Arkadaşlar,
Uzun süredir ebay üzerinden alım yapıyorum.Artık iş satmaya geldi.Ürünler dahil herşey hazır.Fakat ne yaptıysam satış sayfası hazırlarken shipping olayını çözemedim.Başka bir çok satıcının sayfalarında sadece Worlwide görünüyor.Bende aynen bunlar gibi sadece Worldwide görünsün istiyorum ama nafile bir türlü beceremedim.Bu işleri iyi bilen bir arkadaş acaba bunun nasıl yapıldığını detaylı ve resimli olarak satır satır sıra sıra anlatabilir mi ?.Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Ogün KUNT

Dostrum, neden forumda cevabı olan, hemde daha yeni cevaplanmış bir soruyu okumadan tekrar soruyosun? Ebay'de Satış bölümünün ilk sayafsındaki konu başlıklarına bi göz gezdir, cevabı Mert vermiş orada...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-18-2007, 10:22 AM   #3
ogunkunt
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: ogunkunt is on a distinguished road

Sayın Farsound,
Aşağıda Mert Beyin açıklamasını belirtiyorum.
MERT 21
Shipping ayarlanmasi:
Satis sayfasinin shipping bölümünün üst basliginda ek secenekler linki mevcuttur. Bu linke tikladiginizda (Give buyers shipping detailsAdd or remove options | Get help) yazan yer. Add or remove e tikliyoruz. Karsimiza 3 secenek beliriyor. Biz 3. secenegi seciyoruz. Yani 3 Domestic + 3 Internationals. Daha sonra domestic mecbur dolduruluyor. Burayi doldurduktan sorna international bölümünden de bir adet doldurup altta cikan seceneklerden ürünü göndermek istediginiz kitalari secebilir yada tüm dünyaya gönderilir diyebilirsiniz.
Sorununuzu umarim cözer. Bol satisli günler gecirmeniz dilegiyle...

Bende en az sizin kadar forumu takip ediyorum.Benim sorduğum cevabı henüz şu ana kadar forumda belirtilmedi.İncelerseniz sizde göreceksiniz.Benim sorum başka satıcıların sadece Worldwide olarak görünmesi fakat benim bunu uygulayamamamdı.Ben birden fazla seçenek görünmesini değil sadece Worldwide olarak nasıl göstereceğimi öğrenmek istiyorum.MERT 21 Bey ise genel olarak shippingi anlatmış.Yazdıklarımız dikkatli okursanız sevinirim.
Saygılar
Ogün KUNT
ogunkunt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-18-2007, 11:09 PM   #4
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

Alıntı:
ogunkunt tafarından gönderildi
Sayın Farsound,
Bende en az sizin kadar forumu takip ediyorum.Benim sorduğum cevabı henüz şu ana kadar forumda belirtilmedi.İncelerseniz sizde göreceksiniz.Benim sorum başka satıcıların sadece Worldwide olarak görünmesi fakat benim bunu uygulayamamamdı.Ben birden fazla seçenek görünmesini değil sadece Worldwide olarak nasıl göstereceğimi öğrenmek istiyorum.MERT 21 Bey ise genel olarak shippingi anlatmış.Yazdıklarımız dikkatli okursanız sevinirim.
Saygılar
Ogün KUNT

Merhaba,
Olayi aciklarken orda yazmayi unutmusum.
Sorun tamamen neyden kaynaklandigini aslinda biliyorum. Simdi ben ebay.com (USA) üzerinden kayitli oldugum icin diger international saticilarin sorularina pek cevapta vermek istemem. Simdi bizlerde ebay.com üzerinden kayit oldugumuz icin USA'li saticilarin satis sayfalarindan ürünlerimizi listeleyebiliriz, ve burada Domestic (Ülke ici gönderim) shipping bölümünü mecbur doldurmamiz gereklidir. Ebay.co.uk international satici oldugu icin (ebay.com - USA disi) domestic shipping kismi onda United Kingdom olarak gözükür. Ayni sekilde bu degisik ebay uzantilarinada vardir. Domestic shipping kisminida doldurmadiginiz zaman ürününüzü listeleyemezsiniz.

Satacaginiz ürüne domestic icin girdiginiz fiyat international shipping icin gireceginiz fiyatla ayni olmasi sonucunda herhangi bir sorun yasamazsiniz. Sadece ürün listelenmeden önce kücük bir uyari cikacak. Bu uyarida ilgili ürünün kategorilerindeki shipping ücretleri sizin girdiginiz shipping ücretinden yüksektir (dogal olarak biz yüksek fiyat yazmaliyiz) bu yüzden de ebay listelemenizi kaldirabilir uyarisidir. Merak edilecek birseyde yok. gerekli inceleme yapildiginda zaten sizin normal shippin belirttiginiz anlasilacaktir. Tabi art niyetli bir fiyat yazmamissaniz. 100 Gramlik bir ürünüde gidip siz 45$ yazarsaniz bu durumda ebay shippingten komisyon kesmedigi icin sizi banlayabilir.

Biraz uzun oldu ama ebay.com üzerinden kayit yapmissaniz domestic shipping i atlayarak shippin giremezsiniz..!!! Ayni sekilde hangi ülke üzerinden kayit yapmis olursaniz olun domestic ve international secenekleri degismez.

Unutmadan kücük bir ekleme. Simdi ben co.uk dedim diye herkes gidip ordan kayit olmasin. cunku co.uk satici ilanlari ebay.com'da her zaman tüm satislarin altinda cikar. Listelenen ürünleri dilediginiz gibi siralayin ister artan fiyat ister azalan ama her zaman co.uk saticilar en altta cikar

ebay üzerindeki yogunlugunda usa' da oldugu göz önüne alinarak .com uzantinin en degerli uzanti oldugunu anlamak güc degil...!!!

Bu mesaj en son " 12-18-2007 " tarihinde saat 11:20 PM itibariyle mert21 tarafından düzenlenmiştir....
mert21 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık