Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 11-10-2007, 07:52 PM   #1
style_style
Taze Üye

Giriş: Aug 2007
Ünü: style_style is on a distinguished road

amerikalı birine ürün cd sattım claim açmış paypal -bakiyeye düşürdü hesabımı

arkadaşlar amerikalı birine cd sattım şikayet etmiş paypala claim açmış paypalda benim hesabımdan o parayı çekmeye kalkmış - bakiyeye düşürmüş.. ben böyle bir hadise yaşanabileceğini düşünerek başka bir arkadaşın paypal hesabına göndernmiştim paraları ve şuanda orda paralar güvende.. ama paypaldaki hesabım - 204$ bakiye veriyo... nolucak şimdi

Bu mesaj en son " 12-23-2007 " tarihinde saat 12:49 AM itibariyle style_style tarafından düzenlenmiştir....
style_style is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2007, 09:05 PM   #2
cyclone
Aşmış Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: cyclone is on a distinguished road

haksızsan federal suç işliyorsun demektir.
cyclone is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2007, 10:02 PM   #3
y1984
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: y1984 is on a distinguished road

cyclone valla ben bile tırstım o ne demek ya, federaller mi dayanacak milletin kapısına. eBay ingilizcesiyle derdimizi de anlatamayız. beni türk polislerine emanet edin.
y1984 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2007, 12:13 PM   #4
aZrAiL
Kallavi Üye

Giriş: May 2006
Ünü: aZrAiL is on a distinguished road

Anladığım kadarıyla mağdur olan karşı taraf ve haksız olan da sizsiniz. Bile bile yapılmış bir haksızlık varsa, dolandırıcılığa girer!
aZrAiL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2007, 05:24 PM   #5
maskapsiz
Taze Üye

Giriş: Sep 2007
Ünü: maskapsiz is on a distinguished road

Alıntı:
y1984 tafarından gönderildi
cyclone valla ben bile tırstım o ne demek ya, federaller mi dayanacak milletin kapısına. eBay ingilizcesiyle derdimizi de anlatamayız. beni türk polislerine emanet edin.
Beni Türk polisine emanet edin güzelmiş
maskapsiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2007, 11:18 PM   #6
y1984
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: y1984 is on a distinguished road

abi yok yaw valla geyik bi yana, cyclone, su federal suc olayını açsana biraz. yani bizde federal suc olmadıgına göre yani ben en azında hukukta böyle bir tanım bilmiyorum, bu sucu style_style nasıl işliyo olabilir. anlamadım valla, ondan soruyorum.
y1984 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2007, 04:15 AM   #7
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

geyik bi yana,sana odeme yapilan kartlara itiraz edildiginde sarjback denen bi durum olusur.şayet alici kredi karti veren bankaya ben bu harcamadaki hizmeti almadim derse pp inceleme yapmadan direk hesabindan cekero meblagi ,eger hesabinda yeterli para yoksa balanca limitin eksi lere iner pp ye borclanirsin.
eger kredi kartin sanal degilde normal kartsa,sana sormadan kredi kartindan bile cekebilir o meblagi.
bu durumda olan binlerce satici var www.paypalsucks.com burdan inceleyebilirsiniz.

bu arada lisanssız korsan yazilim satan 2 ebay uyesi tutuklanmis gecen ebay forumda okumustum.basiniza dert acmayin 3-5 kurus icinn
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2007, 11:41 AM   #8
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
style_style tafarından gönderildi
arkadaşlar amerikalı birine cd sattım şikayet etmiş paypala claim açmış paypalda benim hesabımdan o parayı çekmeye kalkmış - bakiyeye düşürmüş.. ben böyle bir hadise yaşanabileceğini düşünerek başka bir arkadaşın paypal hesabına göndernmiştim paraları ve şuanda orda paralar güvende.. ama paypaldaki hesabım - 204$ bakiye veriyo... nolucak şimdi paypal benden savunma istedi bende yazdım pek haklı olduğumu sanmıyorum ama sıktım baya bişeler şimdi nolucak?

Arkadaşım, kendini sağlama almışsın, aferim sana ama şunu da bil ki senin gibiler yüzünden Paypal Türkiye'ye para göndermiyor. Ebay'de en ufak bişeyden kıl kapıyor. 3-5 kuruş için, Türkiye'de bu işten ekmek yiyen namuslu insanları töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok!!! (Ebay, Enayi Bulma ve Aldatma Yeri değildir...)
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2007, 05:49 PM   #9
guerilla
Taze Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: guerilla is on a distinguished road

Gercekten vahim bir durum hem haksız oldugunuzu acıkca beyan ediyorsunuz hem de parayı kurtarmaktan bahsediyorsunuz.Bu ve benzeri olaylar nedeni ile TUrkiyenin ve Turklerin itibarını zedeliyorsunuz sonra adımız yurtdısında dolandırıcıya hırsıza cıkıyor.Bu sekilde davranılırsa ne ebay ne de baska hiçbiseyden Turklerin efektif bir sekilde faydalanabilmesi dusunulemez.Lutfen mantıgınızla hareket edin ve dogru olan neyse onu yapın.Ebaydeki diger Turk satıcı ve kullanıcıları da kotu duruma dusurmeyin.
guerilla is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-02-2007, 08:08 PM   #10
valediggler
Taze Üye

Giriş: Dec 2007
Ünü: valediggler is on a distinguished road

sebeb?

adam neden claim acmis ki? mal kusurlu muydu?
benzer bir olay basima geldi ürün eline ulasmamis sanirim postada kaybolmus alici claim acti ve bakiye eksiye düstü ama ben de ne olur ne olmaz diye hesabi coktan bosaltmistim
bu durumda basiniza gelecek en kötü sey chargeback bunu da elimine etmek icin bu gibi durumda aninda kartinizi iptal ettirin kayboldu diyip bankaya ondan da yırtarsiniz paypal da hesabinizi kilitler sadece baska da birsey olmaz
valediggler is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık