![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Taze Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
Premier Paypal ve Ebay da Satış
Merhabalar ,
Benim sormak istediklerim ozellikle Sayin adminimiz İyibey ve Tecrubeli arkadaslarin dikkatinedir . 1-Paypalda 2 hesabim var 1 business 1 Premier ikiside verify .Sirket paypalim USA bankasi ile Verify yaptim .Premier hesabimi Alman bankasindaki hesabimla yaptim .Heneyse gelelim benim sorularima . a. Nezaman satiş icin ebayda urun girmeye kalkasam hersey hazir oluyor o sirada listeme icin Kredi karti bilgisi istiyor ebay cancel yapinca diger odeme secenekleri cikiyor orda paypali seciyorum ..ama kabul etmiyor .neden acaba ? En basit sekli ile denemelik bir urun girmeye calişiyorum herseyi ayarliyorum ama tam publish asamasinda bu sorun meydana geliyor ustelik paypal hesabim verify ve premier. Cozumu nedir acaba ? Acikcasi sayin adminimiz zahmet olmazsa bize cok basit bir urunu nasil publish edebiliriz kismini ScreenShoot larla bir baslikta gosterebilirmi ? yada tarif edebilirmi? 2- Ebayda Dukkan acmak akil karimidir ? eger karli ise hangi tip dukkani secmeliyim ? 3-Nakliye konusunda PTT ucuz denmiş ancak mesela fedex ve airmail icin 2 ayri ucret girebiliyormuyuz? girebiliyorsak nasil yapiliyor? blamadim bu secenegi mesela biri airmail isterken biri fedex veya dhl ile isteyebilir urunu bu tur secenek eklenebiliyormu?. 4- Mesela abc urunu saticagim ancak orda 1 adet gorunuyor ama diyelim bende 10 tane var ayni urunden ve 10nunu birden satmak istiyorum bunu nasil yapiyoruz ? 5-Buynow (hemen al) secenegi nasil ekleniyor acaba ? Pesinen cevaplayan arkadaslara tesekkurler. Saygilarimla , Ps: Forumu okudum dun geceden beri bu sorulara net yanit maalesef bulamadim genel seyler var ama tam cevaplarin yerine gecmiyor. O yuzden lutfen cevap vermek isteyen arkadaslar veya ek sorusu olanlar yazsin .Forumu arat forumda var tipi klasik seyler yazmayalim lutfen baslik amacindan sapmasin cunku arattim ve isime yarayan bircok seyi ogrenip yaptim yukardakiler haric. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Taze Üye
|
Bendede Aynı sorun var..
Arkadaşım aslını solemem gerekirse su an sen ne kadar bılıyorsan ben de o kadar bılıyorum ebay hariç turkıyede bulunan onlıne satış sitelerinin hepsine baktım en fazla 2 yada 3 tanesi benim pazarlama tekniğime hitap ediyor haa yurt dısındakı sıteler dersen onlarada bakmaktayım fakat ıngılızce bırkelıme her zaman aynı anlama gelmedığı ıcın pek çözüm bulamıyorum..
Bide benim soracağım bi soru var ebayda alış yaparken paypal hesabından yapabiliyoruz. Yapabiliyoruzda pp paramız eksik yani yetmesse banka kredi kartından kesiliyor .. Peki neden ürün listelerken pp parası geçmiyor ve ürün listeleme konusunda sizden bilgi rixca ediyorum arkadaşlar.. İnanın belki ileride sorularınıza cevap vericek kişi ben olurum ...Kim bilir ? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
pp nedir
Alıntı:
selam üstadım, pp parası deiğin nedir anlayamadımda. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Banned
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Kisa kisa sorulariniza yanit vermeye calisayim. 1-) Paypal hesabinizin olmasi yeterli. Siz büyük ihtimalle selling bölümünden degilde listenizdeki izlediginiz ürünlerde yola cikarak listeleme secenegi seciyorsunuz. Yapmaniz gereken Satis (Sell) kismina tiklamak ve yönergeleri izlemek. 2-) Ebay store: Satis miktarini arttirmasi dogaldir. Satis sayinizla alakali olarak basit yada daha büyük bir dükkan acabilirsiniz. Bu tamemen neyi ne sekilde satacaginiza bagli. 3-) Nakliye icin ebay size tek ücret gireceginiz bölüm sunmaz. Domestic shipping icin 3 adet, uluslararasi gönderi secenegi icin 3 adet sunar. uluslararasi gönderim icin fiyat yazmaya yer bulunmuyorsa satis penceresinin en üst bölümüne cikin optionstan satis özelliklerini degistirin. Ship secenegine 3 domestic 3 internationals ekleyin (Sayi 5 olabilir) 4-)5 sorunuzla birlikte cevap. Ürünün acik arttirma mi yoksa sabit fiyatmi olacagini fiyatini gireceginiz kutunun üzerinden ayarlarsiniz. Ardindan Hemenal secenekli satista ürün fiyatinin altinda bir kutu daha var orayada adet yazarsiniz. 5 yazarsaniz 5 adet olur. Baskada birsey yok. Options secenegine dikkat etmenizde yarar var. ve satis yapabilmek icin ebay icindeki sell bölümünden giris yapin... Umarim yardimci olur. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
Giriş: Apr 2007
Ünü:
![]() |
ben de bir ekleme yapayım. aldığınız feedback lerin sayısı 5 olmadan ''Buy it now'' koyamazsınız.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
arkadaslar merhaba;
benimde bir sorum olacak bende bir çok kişi gibi ebaydan satısa hazırlanan birisiyim pokemonyu timeparadise gibi satıcılardan ürün kazandığımızda(açık arttırmadan) veya hemen al ile ürün aldıgımızda veya urunumuz kargoya verıldıgıgınde bıze takıp numarası falan yolluyorlar vede maıllerde bır suru acıklama var bu ayarlar nereden yapılıyor bu konuda tecrubelerınızı paylasabılırmısınız dıyelım bırısı urun kazandı ona otomatık maıl gıtsın (yukarıda soyledıgım satıcılarda oldugu gıbı) ne bılım odeme yapmadı gene mesaj gıtsın urunu kargoya verılsın trackıng numarası ıle gene maıl gıtsın bunu nasıl yapbılırız ? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
"Sold" butonunu tıklayınca satmış olduğunu tüm ürünleri göreceksiniz. Buradan istediğinizi seçip otomatik fatura veya satış detaylarını içeren hazır mail gönderebiliyorsunuz. Ayrıca ödeme alındı, ürün gönderildi gibi otomatik işaretlemeler de yapıp müşteriyi bilgilendirebiliyorsunuz. Ancak takip numarasını kendiniz girmeniz gerekecektir. Bunu da otomatik mailin içinde biyerlere yazabilirsiniz sanırım... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
hocam sold altında fatura gordermeyı falan buldum fakat satın alınma gerceklesınce otomatıkman nasıl gonderılmesını saglamam gerekır cunku kendım gonderebılıyorum bırısı satın alınca gıtmıyor yardımınız ıcın sımdıden tesekkurler
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|