![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#11 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
kimseyi korkutmak amacinda degilim.insanlari uyarmak kotumu?mesela sigortasiz gelen urunlerin cogu kayboluyor.bunu soyleyince insanlarimi sogutuyorum.bazi seyleri onceden belirtip uyarmak sogutmakmi oluyor? 1-2 parca mal satmakla satici olunmuyor ne yazikki,o binlerce feed alanlarda sirkettir,gecen 18000 kusur feedi olan bir satici kovulmustu, kendisinden urun almistim,3 gunde elime ulasmisti ,adam icin ebaya yazi yazdim aciklamadilar neden atildigini.her zaman surprizlere hazir olmalisin adamlar cok titiz.bizim piyasaya benzemez bi anda silerler seni bi dahada kaydoldugun isimle uye olamassin oraya.bisiyler biliyoruzda konusuyoruz ok. |
|
|
|
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#12 |
|
Taze Üye
Giriş: Sep 2007
Ünü:
![]() |
..........bisiyler biliyoruzda konusuyoruz ok.[/quote]
Bildigimizi paylasma ortaminda degilmiyiz??? Ben henuz ebay a uye bile olmadim, buradaki uyeligiminde ikinci gunu, once ogrenmek istedim neler oluyor bitiyor diye ilk adimin dogru atilmasinin gerekliligine inaniyorum, bu konuda bir soru mailimde var ama henuz cevap alamadim. 20 senelik tekstil-dis tceret deneyimim var, ozellikle usa pazarini iyi bilirim, gumruk kambiyo, ithalat ihracat rejimi...vb. (tabiki bu dev sirketleri arkama alarak edinilimis bir deneyim, bireysel ticaretle degil) Simdi o masadan kafami kaldrip baktigimda gordugum sey su; elektronik ortam sanki tum kurallari cigneme ortami, marka ihlali ozgurmus gibi... Sadece bu 2 gunde gozlemledigimde hemen hemen hicbirseyi okumadan, anlamadan mal bile satmisiz.. helal olsun... Benimde korkum ilk acemilkte herhangibir kurali gozden kacirip diskalifiye olmak. Deneyimle sabit tuyolarinizi hala bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Taze Üye
Giriş: Jul 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bildigimizi paylasma ortaminda degilmiyiz??? Ben henuz ebay a uye bile olmadim, buradaki uyeligiminde ikinci gunu, once ogrenmek istedim neler oluyor bitiyor diye ilk adimin dogru atilmasinin gerekliligine inaniyorum, bu konuda bir soru mailimde var ama henuz cevap alamadim. 20 senelik tekstil-dis tceret deneyimim var, ozellikle usa pazarini iyi bilirim, gumruk kambiyo, ithalat ihracat rejimi...vb. (tabiki bu dev sirketleri arkama alarak edinilimis bir deneyim, bireysel ticaretle degil) Simdi o masadan kafami kaldrip baktigimda gordugum sey su; elektronik ortam sanki tum kurallari cigneme ortami, marka ihlali ozgurmus gibi... Sadece bu 2 gunde gozlemledigimde hemen hemen hicbirseyi okumadan, anlamadan mal bile satmisiz.. helal olsun... Benimde korkum ilk acemilkte herhangibir kurali gozden kacirip diskalifiye olmak. Deneyimle sabit tuyolarinizi hala bekliyorum [/quote]Bence en büyük hata sinirli bilgimiz olmasina ragmen herseyi cok bildigimizi zannetmemiz ve isleri Türkiye de oldugu gibi halletmeye calismamiz.Mesela gittigidiyorda satis yapan birisi asgari fiyat koymayip 1 YTL den acik arttirma baslatip bu ürün bana sukadara mal oldu bunun altinda bir rakamda kalirsa göndermem diye rahatca yazabiliyor ya da bu isi ticaret olarak yapip onlarca ürün listeyeneler ve maalesef cogunlugu hijyen nedeniyle ya da parca calinmasina karsi vb sebeplerle ürün iade alinmaz diye kocaman yazabiliyor.Sahte ürün satanlar piskin piskin bu fiyata orjinal ürünmü alacagini zannetmistin gibi cevaplar yazabiliyor.Tabi ki sadece gittigidiyorla sinirli degil Ülkenin en büyük elktronik esya saticilarindan biri kendi magazalari,görsel ve yazili basinda sattigimiz mali 15 gün icerisinde geri aliyoruz diye ilanlar verip ekstra bir hizmet gibi yapiyormus gibi reklam yapiyorsa ki bu tüketicinin zaten hakkidir gerisini siz düsünün artik. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
hocam nasıl olucak acaba gereklı evreklar? mesela yurt dısında atıyorum almanyada satılan xxx markasının urununu bende satıyorum dıyelım hangı evraklar gereklı?
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
hocam...ebayda satısa yenı baslayacagım urunler almanya ıngıltere amerıka gıbı ulkelerden gelıyor ve dunya capında satmayı dusunuyorum sımdı evrakmı lazım tum bunlar ıcın?
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Taze Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Üye
Ünü:
![]() |
arkadaslar
sanırsam sızın dedıgınız olay soyle xxx markasını bız tek tek getırıyoruz tr ye normalde xxx markasını turkıyeye ıhracat yapmıyor bız kendı kafamıza gore sattıgımız ıcın adamla sıkayet edıyorlar benım o tur bır dusuncem yoktu adamlar haksızda degıllerdı benım dusuncem daha farklı basımı agrıtmayacak seyler Saygılar... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Kallavi Üye
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Arkadasim oncelikle sunu belirteyim sen resmi yoldan ihracat yapmiyorsun zaten marka olan bi mal ustune tescilli degilse yapamassin..ama iste tek tuk ptt ile faturasiz gonderebiliyorsun.eger satacaginiz markali urunun faturasi varsa sorun olmaz..oyle dıs ticaret megolamanligi yapmaya gerek yok. sen 1 konteynar mal satmiyonki bunun konsimentosu,atr si euro1 olsun. yukarda arkadasin bi tanesi bisi biliyoruzda konusuyoruz lafimi ti ye almis. insanlarin bazi seyleri ogrenmesi icin illa baslarina bazi musibetlermi gelmesi gerekiyor.3-5 urun satmak icin ne dis ticaret okumaya nede ithalat-ihracat rejimini ogrenmeye gerek var.bu seye benziyor televizyonun acma dugmesine basmak icin elektronik muh. okumaya neyse kolay gelsin.. |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|