Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 08-29-2007, 10:08 PM   #1
risingstar
Taze Üye

Giriş: Aug 2007
Ünü: risingstar is on a distinguished road

Edirne - Ebay Marka Yazdığımdan Dolayı Banladı

Merhabalar,
Ebay da satışlara yeni başladım. Ayakkabı Satıyordum ancak ayakkabının markasını yazdığımdan dolayı 15 civarı ffedback i olan hesabım marka ihlalinden dolayı kapandı. Bunun gibi bi durum başına gelen varmı ve bu marka olayı nasıl aşılıyor sanuçta türkiyeden olan ve marka yazan belki 100 kişivar bunlar neden banlanmıyorda ben banlanıyorum.

Bu arada edirnedenim. Edirneli bi arkadaş vardı onunlada tanışmak isterim. Yada MSN vereyim benim gibi sorun yaşayanlara beraber MSN de sorunu aşalım.

egemenhoca@hotmail.com MSN adresim
risingstar is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-29-2007, 11:18 PM   #2
ScReAmmm
Üye

ScReAmmm kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: ScReAmmm is on a distinguished road

nasıl yani banlandın ya marka yazdın diye sitede bir sürü satıcı marka adı yazıyor başka birşeyden dolayı banlanmış olabilirsin
ScReAmmm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-30-2007, 01:54 AM   #3
risingstar
Taze Üye

Ünü: risingstar is on a distinguished road

yok eminim çünkü banlanma sebebini bana mail attılar ve sebeb olarak bunu yazmışlar
risingstar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-30-2007, 03:11 AM   #4
jurgen1973
Taze Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: jurgen1973 is on a distinguished road

Arkadasim dogru haklisin yüzlerce insan marka ismi yaziyor ve bir sey olmuyor.Senin banlanmani hizlandiran ise sikayet edilmis olmandir bunuda büyük ihtimalle sattigin markali ayakkabiyi listeledigin ülkedeki saticilardan biri yapmistir.Sattigin ayakkabi ihracat fazlasi ve Amerikada satilan bir ürün ise buradan satman yasak.Yani sattigin ürünün eger o ülkede bir distrübütörü varsa sen o markayi disaridaki x bir ülkeden o ülkeye satamazsin.
jurgen1973 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2007, 02:32 AM   #5
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
jurgen1973 tafarından gönderildi
Arkadasim dogru haklisin yüzlerce insan marka ismi yaziyor ve bir sey olmuyor.Senin banlanmani hizlandiran ise sikayet edilmis olmandir bunuda büyük ihtimalle sattigin markali ayakkabiyi listeledigin ülkedeki saticilardan biri yapmistir.Sattigin ayakkabi ihracat fazlasi ve Amerikada satilan bir ürün ise buradan satman yasak.Yani sattigin ürünün eger o ülkede bir distrübütörü varsa sen o markayi disaridaki x bir ülkeden o ülkeye satamazsin.

arkadasim binlerce marka satan var mesela,seiko saat adam hong kongtan satiyor bilmem singapurdan satiyor ve bu adamlarin feedbackleri onbinlerce
ne yani simdi amerikada seiko distirbutoru yokmu?bunun gibi binlerce marka ile ornek verilebilir.isin kotu tarafi ebay hesabini kapattigi zaman sana savunma hakki bile vermiyor.o yuzden ebayda saticilarin omru fazla uzun olmuyor,benimkinide sanal card verified ettigim icin kapatmis denyolar,1-2 kere 50 dolar listeme ucreti cekmeye calismis okey vermeyince limit cekememisler.biz bu ecnebilere kaldikca basimiza her turlu is gelir.
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2007, 03:58 AM   #6
jurgen1973
Taze Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: jurgen1973 is on a distinguished road

Alıntı:
snatc10 tafarından gönderildi
arkadasim binlerce marka satan var mesela,seiko saat adam hong kongtan satiyor bilmem singapurdan satiyor ve bu adamlarin feedbackleri onbinlerce
ne yani simdi amerikada seiko distirbutoru yokmu?bunun gibi binlerce marka ile ornek verilebilir.isin kotu tarafi ebay hesabini kapattigi zaman sana savunma hakki bile vermiyor.o yuzden ebayda saticilarin omru fazla uzun olmuyor,benimkinide sanal card verified ettigim icin kapatmis denyolar,1-2 kere 50 dolar listeme ucreti cekmeye calismis okey vermeyince limit cekememisler.biz bu ecnebilere kaldikca basimiza her turlu is gelir.
Arkadasim dediginde haklisin binlerce böyle örnek verebilirsin aslinda bu konu biraz karisik ama kisaca söyle özetleyebilirim.
Sattigin ürünü firmanin oldugu ülkede faturasiyla alip yine o ulkede satarsan problem yok.
Sattigin markali ürünü Türkiye den x bir firmadan gereken evraklar olmadan alip Amerika ya satmaya calisirsan ihbar edilene kadar satarsin ondan sonra yasaklanirsin ama elindeki malin gerekli evraklari varsa satabilirsin bu seiko da olur herhangi bir markada yinede ihbar edilirsin ve dedigin gibi ebay sorgusuz sualsiz listelemelerini siler ama elinde evraklarin varsa bu sorunu en kisa zamanda halledersin.
Bu konunun aynisi basima geldigi icin cok iyi biliyorum
jurgen1973 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2007, 01:03 PM   #7
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:

Konu hakkında pek bilgim yok ama son sözünüz pek mantıklı gelmedi. "Bu ecnebiler" diye tiye aldığınız, dünyanın en büyük ve en çok kazanan sitlerinden biri. Ayrıca orada yüzlerce ülkeden binlerce insan sorunsuz satış yapıp para kazanabiliyor. Siz hata yaptıysanız, kurallara aykırı davrandıysanız, adamlar türksünüz diye buna izin verecek değiller herhalde. Aynı hatayı amerikalı birisi de yapsa, onu da silerlerdi emin olun...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-03-2007, 11:44 AM   #8
cmerih
Taze Üye

Ünü: cmerih is on a distinguished road

Arkadasim ben almanyada oturuyorum, ayakkabin hangi markaydi? eger alicilarin avrupadansa bana gonderirsin, ben burda satabilirim..
cmerih is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-05-2007, 09:17 PM   #9
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Konu hakkında pek bilgim yok ama son sözünüz pek mantıklı gelmedi. "Bu ecnebiler" diye tiye aldığınız, dünyanın en büyük ve en çok kazanan sitlerinden biri. Ayrıca orada yüzlerce ülkeden binlerce insan sorunsuz satış yapıp para kazanabiliyor. Siz hata yaptıysanız, kurallara aykırı davrandıysanız, adamlar türksünüz diye buna izin verecek değiller herhalde. Aynı hatayı amerikalı birisi de yapsa, onu da silerlerdi emin olun...

Arkadasim biseyi tiye aldigim yok,ebayin ne oldugunu biliyoruz zaten,e-ticarette neler yapilabilecegini gostermis bi kurum.sadece sunu ifade etmek istedim kurallara aykiri davranmakla ilgisinide cozemedim??ifade etmek istedigim ebayda satis risklidir,bir cok yonden risk tasir,risklerde sunlar sattiginiz urunun yerine ulasmasi ve ulasmamasi bunu ispat edemiyorsunuz.cunku ulkenin resmi posta ofisi internette boyle bir hizmet vermiyor.adam urunu alsada almadim derse sattiginiz maldanda olursunuz paradanda.paypal olayina hic girmicem zaten dunya uzerinde binlerce dava acilmis bir kurum.www.paypalsucks.com burdan bakabilirsiniz..
marka diyorsunuzda ozellikle gozluk ve giyimde imitasyon dolu
bi dunya fake urun satan var amerikalisida var turkude var cinliside var.
son 2 ayda aldigim 5 urunun 2 tanesi sahte cikti mesela !!!
kisacasi ebayda satis %50 risk -alis %10risk..bunu kavraminizi oneririm.
bak adam mal satiyormus atilmis?sahte raybanlar satanlar hala orda binlerce feed almaya devam ediyorlar.cok adeletliler sanada ii gunler.

Bu mesaj en son " 09-05-2007 " tarihinde saat 09:33 PM itibariyle snatc10 tarafından düzenlenmiştir....
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-06-2007, 02:37 PM   #10
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
Arkadasim biseyi tiye aldigim yok,ebayin ne oldugunu biliyoruz zaten,e-ticarette neler yapilabilecegini gostermis bi kurum.sadece sunu ifade etmek istedim kurallara aykiri davranmakla ilgisinide cozemedim??ifade etmek istedigim ebayda satis risklidir,bir cok yonden risk tasir,risklerde sunlar sattiginiz urunun yerine ulasmasi ve ulasmamasi bunu ispat edemiyorsunuz.cunku ulkenin resmi posta ofisi internette boyle bir hizmet vermiyor.adam urunu alsada almadim derse sattiginiz maldanda olursunuz paradanda.paypal olayina hic girmicem zaten dunya uzerinde binlerce dava acilmis bir kurum.www.paypalsucks.com burdan bakabilirsiniz..
marka diyorsunuzda ozellikle gozluk ve giyimde imitasyon dolu
bi dunya fake urun satan var amerikalisida var turkude var cinliside var.
son 2 ayda aldigim 5 urunun 2 tanesi sahte cikti mesela !!!
kisacasi ebayda satis %50 risk -alis %10risk..bunu kavraminizi oneririm.
bak adam mal satiyormus atilmis?sahte raybanlar satanlar hala orda binlerce feed almaya devam ediyorlar.cok adeletliler sanada ii gunler.

Ebay'de satışın biraz riskli olduğunu herkes zaten bilir. Ama risksiz bir satış varsa dünyada, bana göster, gözüm kapalı girerim. Ayrıca kurallara aykırı haraket ettiğini ben değil, yukarıdaki mesajında sen söylemiştin. Türkiye'den zaten az sayıda olan satıcıların gözünü korkutmakla eline ne geçecek anlamadım ama ben %50 gibi bir risk olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Ebay'de dünyanın her yerinden satıcılar var ve bazılar binlerce olumlu feedback almış durumda.

Diyeceğim şu ki, biz sürekli şikayet eder, sorun üretirsek hem para kaybederiz hem de bizden başka Türk satıcıları olumsuz etkileriz ama işimizi layıkıyla yapar, kendimizi geliştirerek rekabet üstünlüklerimizi artırırsak, riskleri azaltır ve para kazanmaya başlarız, tabi bundan diğer Türk satıcılarda faydalanır.
farsound is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık