Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 08-26-2007, 12:52 AM   #1
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Ebay'de pazarlama yöntemleri nelerdir?

Arkadaşlar ebay'de ürün pazarlama yöntemleri nelerdir? Yani sadece ürünü açık artırmaya koyup beklemekten başka neler yapabiliriz? Mesela alıcı üyelere mesajlar atarak yada başka şekillerde ürünlerimizin satışını hızlandırabilirmiyiz? Bu konudaki deneyimlerinizi veya fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
farsound is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-26-2007, 06:57 AM   #2
ScReAmmm
Üye

ScReAmmm kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: ScReAmmm is on a distinguished road

Best Offer Listenizde veya dükkanınızda bir ürünü en iyi fiyat seçeneğiyle belirleyebilirsiniz
Veya Fiyatı düşürüp kargo masrafını biraz yüksek gösterebilirsiniz abartı olmamak şartıyla
Veya Fiyatı biraz daha yükseltip kargoyu ücretsiz yapabilirsiniz

Her ne olursa olsun özel mesaj olarak veya listeleme sayfanızda fiyatı düşük gösteremezsiniz
Yani 10$ a bir ürün listeleme yapmışsın açıklama kısmına 2 ürün alırsan 8$ olur diyemiyoruz benim anladıgım bu aşağıdakki linkte daha detaylı açıklanıyor

Bonus, Prize, Giveaway and Raffle Policy

Birde fiyatları çok düşük göstermeyin zaten özel ürünler satılacak Türkiye'de bulunan yurt dışında zor bulunan şeyler para,pul,takı,...vs gibi birde bu ürünlerin fiyatını aşırı düşürmeye gerek yok
paypal sorununu aşabilsek ebayda türk fırtınası eser bu sefer de fiyatları düşürürüz sürümden kazanacaz diye belli bir fiyat politikası ile zamanla zaten belli yere gelinir diye düşünüyorum
ScReAmmm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-26-2007, 04:22 PM   #3
jurgen1973
Taze Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: jurgen1973 is on a distinguished road

Selam üyelere reklam amacli mesaj atmak kesinlikle yasak.Birkac kez tekrarlandiginda Ebay den atilabilirsiniz bile
jurgen1973 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-27-2007, 08:02 PM   #4
Webster
Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: Webster is on a distinguished road

Webster kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Benim edindiğim en önemli tecrübe şu.Ürünün fiyatı ne kadar yüksek olursa olsun başlangıç fiyatı 1 dolar olmalıdır.Ve etkin bir listeleme sayfası hazırladıysanız başarısız olmanız için hiç bir neden yok.
Ürünün başlangıç fiyatı ne kadar düşük olursa ürün o kadar çok kişiden teklif alıyor.Ve emin olun bir ürüne teklif veren kişiler o ürünü kesinlikle izlemeye alır.Ve o açık arttırmayı sonuna kadar takip ederler.Böylelikle teklif veren kişiler arasındaki rekabet sizin lehinize sonuçlanır.
Örneğin ben uzun süre kullandığım seiko saatimi (Ebayden almıştım) satışa sundum.Saatin bana maliyeti 125 dolardı.Ve ürünü 125 dolar başlangıç fiyatı ile listeledim.Sonuç hüsrandı.Sayfayı ziyaret eden kişi sayısı 80'di ve ürün hiç teklif almadı.Sonra tekrar listeledim ve bu sefer 1 dolardan başlattım.Sonuç bekeemediğim kadar iyi oldu.Ürünün sayfasının ziyaret edilme sayısı 400 ün üzerindeydi.46 adet teklif aldı ve 138 dolara satıldı.Ayrıca kargodan da 14 dolar kadar kârım olmuştu.
Umarım siz de faydasını görürsünüz.
Webster is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-27-2007, 08:48 PM   #5
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Ünü: mert21 is on a distinguished road

En etkili yöntem alicinin aklinda soru isareti birakmamaktir. Yapacaginiz ise cok basittir.
Mesela ne satalim. Bir ayakkabi.
Önce ayakkabiyi alin. Temiz bir yerde altini üstünü, sagini solunu, arkasini önünü cekin. Bol bol resim kullanin. Tüm uluslararasi ölcütleri yazin. Cm dahil olmak üzere. Renkleri tekrar yazi ile belirtin. Geri iade alip almayacaginizi aliyorsaniz ne sekilde oldugunu belirtin. Yani anlayacaginiz, siz o ürünün alicisi olsaydiniz "satis ilaninda ne görmek isterdiniz?" sorusuna yanit arayin...

Kargonun ne sekilde eline ulasacagi, kac gün sürecegi, masraflari belirtin. Acilis fiyatinin bir önemi yok. Önemli olan ürünün ne derecede kaliteli oldugudur.
125$ lik ürünü 400$ dan baslatmis olsaydiniz belkide alici ürünü daha ayrintili inceler ve size sorular sorabilirdi. Düsük fiyat her zaman ürünün taklit olduguna isarettir. Düsük fiyattan kacmanin en basit yolu asgarisiz 1usd den baslatmaktir. Ama kalite ve yüksek maliyet varsa, o ürünü olabildigince makul bir fiyattan baslatin. Asiri düsük yada yüksek kargo ücretleri göstermeyin. Dogru kategoride normal fiyatlarinda listelenen bir ürün kesinlikle satilir.
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-29-2007, 08:42 PM   #6
ScReAmmm
Üye

ScReAmmm kullanıcısının avatarı

Ünü: ScReAmmm is on a distinguished road

Eğer dükkan açmışsanız promosyon yapabilirsiniz haftalık veya ayın herhangibir günü %20 indirim gibi
ScReAmmm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-11-2007, 11:22 PM   #7
monili
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: monili is on a distinguished road

Satis teknikleri neler.

Benzer urunleri ayni kategoride satan 2 farkli saticidan birinin urunu daha cok ziyaret edilmis.İkisinde de galeri resmi var,fiyatlar ayni gibi...Bunun bir yolu varmi,urunun cok ziyaret edilmesi icin neler gerekir ki?
monili is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-22-2007, 03:23 AM   #8
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
monili tafarından gönderildi
Benzer urunleri ayni kategoride satan 2 farkli saticidan birinin urunu daha cok ziyaret edilmis.İkisinde de galeri resmi var,fiyatlar ayni gibi...Bunun bir yolu varmi,urunun cok ziyaret edilmesi icin neler gerekir ki?

urunlerini hafta sonlarina denk getirmeye calis.kesinlikle urunlere resim ekle(galery resmi yani).listelemede 1-2 dolardan kacma,sade bi sayfa yap fazla abartma (bazi arkadaslar 2-3 pountla kirmizi yaziyo bide kotu bi ornek.)birde satacagin urunlerin musteri portfoyu cok onemli ,kargoda sigorta secenegi(insurance)zaten iadeli taahhutlu yolladinmi ptt den 1-2 ytl fazladan odersin.buda cok onemli bi noktadir alici icin.

sattigin urunleri baskasi satiyorsa onlara yakin takibe algerekiyorsa yeni basliyorsan feed yapmak icin 5-10 dolar rakiplerinden ucuza sat.

hepsi bu kadar aklima gelenler
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-22-2007, 01:10 PM   #9
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
snatc10 tafarından gönderildi
urunlerini hafta sonlarina denk getirmeye calis.kesinlikle urunlere resim ekle(galery resmi yani).listelemede 1-2 dolardan kacma,sade bi sayfa yap fazla abartma (bazi arkadaslar 2-3 pountla kirmizi yaziyo bide kotu bi ornek.)birde satacagin urunlerin musteri portfoyu cok onemli ,kargoda sigorta secenegi(insurance)zaten iadeli taahhutlu yolladinmi ptt den 1-2 ytl fazladan odersin.buda cok onemli bi noktadir alici icin.

sattigin urunleri baskasi satiyorsa onlara yakin takibe algerekiyorsa yeni basliyorsan feed yapmak icin 5-10 dolar rakiplerinden ucuza sat.

hepsi bu kadar aklima gelenler

Yerinde tespitler olmuş. Teşekkürler...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-22-2007, 09:53 PM   #10
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Yerinde tespitler olmuş. Teşekkürler...

tesekkur ederim. birde sunu belirteyim second change offer secenegi.
simdi urunumuze 6 teklif gelmis diyelim kazanan kisi harici diger 5 kisiyede second change offer yaparak verdikleri tekliften urunu satabilirsiniz..
yani tek ilanla verilen teklif adedi kadar urun satisi.bunu paylasmakta fayda gordum.
snatc10 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık