![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
Ebay'da Satiş çok Riskli
Ebay'da Yaptiğim 300 Usd'lik Bir Satiş Için Alici ürünü Almaktan Vazgeçti Ve Paypala Dispute Açti.paypal Disputeye Cvp Yazmami Beklemeden Parayi Hesabimdan çekmiş.bu Iş Nasil Oluyor.ya ürün Aliciya Gitmiş Olsaydi Ya ürünü Geri Göndermeseydi,ne Güzel Iş Hem Parayi ödemeyecekti Hemde ürüne Sahip Olacakti.bu Konuda Bana Bilgi Verirse Deneyimli Arkadaşlar Sevinirim.ayrica Paypalda Nasil Dispute Açiliyor Veya Nasil Bu Kadar Kisa Sürede Parayi Geri çekebiliyorlar?
şimdiden Teşekkür Ederim. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
bu işler çok karışık.
selamlar,
evet paypal böyle şeyler yapabiliyor.ama ürün alıcının eline geçmiş olsaydı;paypal ürünü iade ettiğini sorarmıydı bu işi takip edermiydi bu konuda biri fikrim ve bilgim yok.ama ebayda 300 usd lik ne sattınız çok merak ettim. paypaşırmısınız bizimle acaba.teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
Giriş: Dec 2006
Ünü:
![]() |
Sattiğim Bir Markali Ceketti...normal Değeri 500 $ Civari Olan Bir Elbise...ama Bana Büyük Geldiği Için Bu Fiyattan Satmiştim...
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Süper Moderatör
Giriş: Mar 2006
Ünü:
![]() |
Alıntı:
İyi güzelde alıcı keyfi olarakmı vazgeçti ? merak ettim. Devamında siz alıcının dispute'sine cvp yazdınızmı ? ve en son durum ne oldu çok soru sordum galiba ![]() Saygılarımla..
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
Giriş: Nov 2006
Ünü:
![]() |
Paypale dispute açıldığında paypal alışveriş miktarı kadar parayı bloke ediyor, bunu çekip adama hemen yollamıyor. 2 tarafı da dinleyip karar verdikten sonra parayı haklı şahsa yolluyor. Eğer izin verilen kadar sürede taraflardan birisi cevap vermezse o zaman diğer taraf otomatikman haklı çıkıyor. Eğer hesapta yeteri kadar para yoksa da olduğu kadarını veriyor. Ben 66$ ödediğim işlemciyi 1,5 ay alamadım ve adama (USA'li) defalarca tracking no sormama rağmen bana yardımcı olmadı ve dispute açıp bir süre sonra claime çevirdim. Adam paypale tracking no verdiğini söyüyor ama claim lehime sonuçlandı ve paramı geri aldım.
Ebayde alışveriş birçok yönden riskli, tarafların dürüstlüğü üzerine kurulu bir sistem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Taze Üye
Giriş: Oct 2006
Ünü:
![]() |
Paypal son derece riskli bir sistem aslında satıcı için...Hem paypale belli bir yüzde para veriyorsunuz , hem paranızı çekerken binbir türlü zorluk yaşıyorsunuz hem de 45 gün içinde alıcının dispute açma hakkı var..Tracking no internetten takip edilebilmek zorunda..Ptt ile yolladıysanız henüz o sistem hazır olmadığı için karşı taraf dispute açarsa pek şansınız kalmıyor..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Jul 2006
Ünü:
![]() |
Takipli posta ile gönderirseniz PTT de takip numarası veriyor, nereden çıkardınız vermediğini?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
Bende simdi merak ettim,nasil veriyor bu tracking nosunu,nasil bir gonderi bu aps yada iadeli taahhutlu gibi biseymi valla ben ptt nin sitesinden baktim henuz hazirlik asamasinda diyor..bilgilendirirsen sevinirim |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye ül-Zebellah
Giriş: Jul 2006
Ünü:
![]() |
Herhangi bir PTT şubesine gidiyor ve iade-i taahhütlü göndereceğim diyorsunuz, size ürünün karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını izleyebileceğiniz bir numara veriyorlar. Anlık nerede olduğunu izliemiyorsunuz ama ulaşıp ulaşamadığını izleyebiliyorsunuz...
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kallavi Üye
Giriş: May 2007
Ünü:
![]() |
Alıntı:
bende oyle gonderi yaptim,kucucuk bi iade taahhut kagidi veriyolar adresi o kagida sigdirmak zaten is, onun uzerine bi numara yapistiriyolar ayni numaradan 1 tanesinide kolinin uzerine,ptt.gov.tr ye gidiyosunuz orda o numarayi verince ayni sunu diyor yurt disi gonderilerde takip islemi simdilik gerceklesmemektedir..su ptt yi de ozellestirselerde adam akilli hizmet verse,ürün usa dan usps ile 2-3 gunde turkiyeye geliyor, ptt ye teslim ediliyor fakat bizim posta isletmesi ne hikmetse urunu 5-6 gunde dagitima cikariyor.. |
|
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|