Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 05-09-2007, 03:39 AM   #1
sinaner
Üye

Giriş: Apr 2007
Ünü: sinaner is on a distinguished road

Koreliyle başım belada.

yaklaşık 3 aydır ebay de gömlek satıyorum. bundan birkac hafta önce de güney koreli birine 5 tane gömlek sattım. ancak adam ürünleri teslim alınca pat diye bana iki tane negative feedback verdi ve parasını geri istedi. ben de ''önce gomlekleri geri yolla'' dedim. kabul etmedi. kargo ücreti cok tutarmış.
bu arada aldıgım iki negative nedeniyle satıslarım gözle görülür sekilde azaldı. bu yuzden koreliye hediye olarak iki gomlek daha gondermeyi teklif ettim. ancak gomlekleri alınca negative leri kaldıracaksın dedim. kabul etti. ben de yolladım yeni gomlekleri.
tüm bunlara ragmen koreli verdigi olumsuz feedback leri kaldırmazsa ne yapabilirim. elimden birsey gelir mi?
sinaner is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2007, 12:57 PM   #2
armada1905
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: armada1905 is on a distinguished road

Feedback sisteminde karşılıklılık esası var..Yani mutual feedback withdrawal yaparak karşılıklı olarak feedbacklerin ana yüzdeye olan değerini düşebiliyorsunuz..Size tavsiyem gömleklerin ulaşmasını beklemeniz , eğer yine bir değişiklik olmazsa siz de ona negative feedback yollayabilirsiniz..Ayrıca Ebayde feedback değişimi için rüşvet istemek yasak eğer bunu o istediyse onun aleyhine kullanabilirsiniz.Ayrıca iş olumsuz sonuçlanırsa mutlaka onun yazmış olduğu feedbacklere cevap yazın...Ebayde satış cidden zor iş , çünkü çok fazla psikolojisi bozuk insan var.O yüzden karşı taraf olumlu feedback bırakmadan siz de feedback bırakmayın derim..Negative feedback olmazsa olmaz gibi birşey ve biraz da şans işi..
armada1905 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2007, 02:23 PM   #3
semihx
Taze Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: semihx is on a distinguished road

Alıntı:
sinaner tafarından gönderildi
yaklaşık 3 aydır ebay de gömlek satıyorum. bundan birkac hafta önce de güney koreli birine 5 tane gömlek sattım. ancak adam ürünleri teslim alınca pat diye bana iki tane negative feedback verdi ve parasını geri istedi. ben de ''önce gomlekleri geri yolla'' dedim. kabul etmedi. kargo ücreti cok tutarmış.
bu arada aldıgım iki negative nedeniyle satıslarım gözle görülür sekilde azaldı. bu yuzden koreliye hediye olarak iki gomlek daha gondermeyi teklif ettim. ancak gomlekleri alınca negative leri kaldıracaksın dedim. kabul etti. ben de yolladım yeni gomlekleri.
tüm bunlara ragmen koreli verdigi olumsuz feedback leri kaldırmazsa ne yapabilirim. elimden birsey gelir mi?

sorunuza benzer bi sorun bende de oldu, yanliz ben aliciydim. parayi yatirdim ve mal geldi, fakat mal yazilandan farkli idi, bende para iaderisini talep ettim. para iadasi olcagini fakat kargoyu ödemiyecegini sögledi bende kargoyuda ödemek zorunda oldugunu sögledim, arkasindan bana negativ ve de hakaret boyutuna varan bir not yazdi. bende ebay e sikaet ettim. bu arada alip sattigim mallarin lisetesini görünmesini engelledim. 1 gun sonra ebay den mail geldi. hakli oldugumu ve saticinin yazdigi negatifi sildiler. bende alim satim listesini tekrar normale cevirdim. saticida benden cok güzel bir negatif sahibi oldu. ayrica parayida geri aldim.
semihx is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık