Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 11-01-2007, 08:13 PM   #11
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Arkadaşlar, PTT'nin takip no hizmeti olduğunu duymuştum ancak ben taahhütlü gönderdiğimde verilen numara ile sadece çıkışı görebiliyorum, ürünün o anda nerede olduğunu ve teslim edilip edilemediğini göremiyorum.

PTT'den teslim bilgilerinin de bulunduğu takip numaralı gönderi yapabilirmiyiz? Varsa bu hizmetin türü nedir?

Teşekkürler...

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan vardır eminim... Lütfen bi yardımcı olun, çok makbule geçecek
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-21-2008, 01:16 AM   #12
kakariku
Taze Üye

Giriş: Mar 2008
Ünü: kakariku is on a distinguished road

Peki Yasak olan ürünler hakkında bilginiz var mı?
kakariku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-08-2008, 01:13 AM   #13
kendinibil
Taze Üye

Giriş: Jul 2007
Ünü: kendinibil is on a distinguished road

Üstadlardan cevap bekliyoruz. Birçok soru sorulmuş ama cevaplayan olmamış. Ben de satış yapmak istiyorum ama herhangi bir ihracatçı statüsü vs. gerekiyor mu merak ediyorum. Sonra başımız ağrımasın?
kendinibil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-25-2008, 02:11 AM   #14
salihdt
Taze Üye

Giriş: Aug 2007
Ünü: salihdt is on a distinguished road

İhracatçı statüsü ne satacağına bağlı. Profesyonel amaçlarla, çok büyük tutarlarda ve büyük miktarlarda (Örneğin 10000 dolar tutarında mal veya 250 kg ağırlığında mal gibi) satış yapmayacaksan herhangi bir tüzel kişiliğe ya da ihracat izinlerine gerek yok. Normal bir şekilde ürünleri postaneden ya da diğer kargo şirketlerinden karşı tarafa gönderebilirsin. Herhangi bir fatura vs. eklemene gerek yok. Sanki yurtdışındaki bir tanıdığına hediye vs. gönderiyormuşsun gibi. Zaten kimse de sormuyor neden gönderiyorsun diye. Gümrükler geneli itibariyle ülkeden çıkan değil ülkeye giren eşyaları kontrol ederler. Dolayısıyla çok alakasız bir şey göndermezsen (Av tüfeği mesela) sen sorun yaşamazsın. Ama nasıl biz alışveriş yaparken gümrüğe takılıyoruz ikide birde, sattığın ürün karşı ülkenin gümrüğünde takılabilir. Ama bunu da bırak alıcı düşünsün...
salihdt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-29-2008, 11:28 PM   #15
kendinibil
Taze Üye

Ünü: kendinibil is on a distinguished road

Alıntı:
salihdt tafarından gönderildi
İhracatçı statüsü ne satacağına bağlı. Profesyonel amaçlarla, çok büyük tutarlarda ve büyük miktarlarda (Örneğin 10000 dolar tutarında mal veya 250 kg ağırlığında mal gibi) satış yapmayacaksan herhangi bir tüzel kişiliğe ya da ihracat izinlerine gerek yok. Normal bir şekilde ürünleri postaneden ya da diğer kargo şirketlerinden karşı tarafa gönderebilirsin. Herhangi bir fatura vs. eklemene gerek yok. Sanki yurtdışındaki bir tanıdığına hediye vs. gönderiyormuşsun gibi. Zaten kimse de sormuyor neden gönderiyorsun diye. Gümrükler geneli itibariyle ülkeden çıkan değil ülkeye giren eşyaları kontrol ederler. Dolayısıyla çok alakasız bir şey göndermezsen (Av tüfeği mesela) sen sorun yaşamazsın. Ama nasıl biz alışveriş yaparken gümrüğe takılıyoruz ikide birde, sattığın ürün karşı ülkenin gümrüğünde takılabilir. Ama bunu da bırak alıcı düşünsün...

Açıklama için teşekkürler.
kendinibil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-29-2008, 10:38 AM   #16
serdevar
Taze Üye

Giriş: May 2008
Ünü: serdevar is on a distinguished road

Alıntı:
monili tafarından gönderildi
Selam badfan.Ebayda ufak ufak birseyler satiyorum diyorsunuz.Paranizi paypal araciligi ile mi aliyorsunuz.Oyleyse bana da yardimci olur musunuz.Ben bir satis yaptim ebayda .Param paypalda kaldi alamiyorum.Turk bankalarina yatirilmiyormus para, ben hsbc kredi kart numarami vermistim.Siz paranizi nasil aliyorsunuz.

bende bunu merak ediyorum... bilgi veren olursa sevinirim.
serdevar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-23-2008, 06:10 PM   #17
burhangullu
Üye

Ünü: burhangullu is on a distinguished road

Alıntı:
serdevar tafarından gönderildi
bende bunu merak ediyorum... bilgi veren olursa sevinirim.

visa kredi kartınız var ise 5 dolar masrafla istediğiniz kadar parayı kredi kartınızın bakiyesine çekebiliyorsunuz 3-4 iş günü içinde paypaldan karta çektiğiniz miktar karta + giriş olarak geçiyor. HSBC visa kredi kartlarına sorunsuz geçiyor.
burhangullu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2008, 10:45 PM   #18
selant
Taze Üye

Giriş: Aug 2008
Ünü: selant is on a distinguished road

5 dolar masraf mı ??? Bu çok yüksek bir tutar. Zaten ebay satışlardan komisyon kesiyor ki kestiği komisyon pek çok orta halli üründe bu kadarı bulmaz. 5 dolar masraf kesilmeden parayı almanın bir yolu yok mu ??
selant is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-13-2008, 01:24 PM   #19
selant
Taze Üye

Ünü: selant is on a distinguished road

Ebay'de satışını yaptığım ürünlerin ödemesi yapıldıktan ne kadar süre sonra bu parayı withdraw yapabilirim ? Mesela bugün 100 dolarlık ödeme alsam, onu parayı paypal hesabımda görür görmez withdraw yapabilir miyim
selant is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-19-2008, 09:07 PM   #20
tarz
Taze Üye

Ünü: tarz is on a distinguished road

ben de ebayda satış yapmak için bir hesap açtım. Bir de paypal hesabı açtım. Fakat ürün listelemek istediğimde sistem müsaade etmiyor.
Şöyle bir yazı çıkıyor:

Please read. Your response is required.
As a precaution, we have limited the activity on your eBay account until we receive additional verification information from you. We sometimes need to do this to make sure that eBay remains a place where members can buy and sell with confidence.

To have this restriction lifted, you need to become PayPal Verified* and then link your verified PayPal account to your eBay account. Once you've completed this process, you'll be able to sell on any eBay site worldwide.

If you're already PayPal Verified, you just need to link your verified PayPal account to your eBay account. For instructions, please click the link below for the eBay site you're registered on.

Australia | Austria| Belgium| Belgium French| Canada| Canada French | France | Germany| Hong Kong| India | Ireland| Italy| Malaysia | Netherlands| New Zealand | Philippines| Poland| Singapore | Spain | Switzerland | Taiwan | United Kingdom| United States| Other

*If you're registered on Germany, Austria, or Switzerland, you can complete verification through PostIdent or ID Verify instead of PayPal. Please click the link for the site you registered on for instructions.

Bundan anladığım kadarıyla ebay hesabımı paypale bağlamamı istiyor. Sabahtan beri uğraşıyorum ama bir türlü başaramadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
tarz is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık