Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-23-2006, 10:50 PM   #1
iyibey
Administrator

iyibey kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Ünü: iyibey İtibar düzeyini kapadı

ptt

Sadece Ptt yi kullanmanızı ve nakliye ücretini biraz fazla beyan etmenizi tavsiye ederim. Mümkün olduğunca mektup kategorisi boyutları içinde kalmaya dikkat edin.
Mektup Fiyatları
Koli Fiyatları (Yüzey gönderimini tercih edin ama uçak da sunun)
Fiyatları görünce zaten mektup seçeneğinin en avantajlısı olduğunu göreceksiniz.
Paypal Accountları
Premium yeterli oluyor zaten pek farkı yok.
iyibey is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-29-2006, 07:20 PM   #2
badfan
Taze Üye

Giriş: Apr 2006
Ünü: badfan is on a distinguished road

ebayden ufak tefek şeyler satmaya başladım.
dün izmir göztepe ptt ye gittim.
2 kg a kadar herşey mektup postası olarak gidiyormuş ama fiyatlar listede verilenler değil malesef. bu fiyatlar gemi postası fiyatlarıymış. eğer uçak postası isterseniz kilosuna göre 5 ila 11 ytl arası bi ücret daha ödemeniz gerekiyomuş. hevesim kursağımda kaldı ya.
badfan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-30-2006, 03:05 PM   #3
iyibey
Administrator

iyibey kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Ünü: iyibey İtibar düzeyini kapadı

önemli Ipucu

Alıntı:
badfan tafarından gönderildi
ebayden ufak tefek şeyler satmaya başladım.
dün izmir göztepe ptt ye gittim.
2 kg a kadar herşey mektup postası olarak gidiyormuş ama fiyatlar listede verilenler değil malesef. bu fiyatlar gemi postası fiyatlarıymış. eğer uçak postası isterseniz kilosuna göre 5 ila 11 ytl arası bi ücret daha ödemeniz gerekiyomuş. hevesim kursağımda kaldı ya.
Her zaman yüzey postayı tercih edin ve ürünü tanıtırken 15-30 gün diye teslim süresini esnek tutun. Zarfa sığmayanları kraft kağıdına sarın ve MEKTUP kategorisinde gönderin. Yine de ürününüz uçakla gidecektir ve sadece uçakta yer yok ise gemiye yükleniyor.
iyibey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-19-2006, 03:08 PM   #4
byJoker
Taze Üye

Giriş: Jun 2006
Ünü: byJoker is on a distinguished road

iyibey ben amerika/kanada dan 55lbs 20x2015 bi koli alsam ebay'dan,
sizce bana ne kadara patlar? (istanbul)

teşekkürler..
byJoker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-25-2006, 06:28 AM   #5
Mabazud
Taze Üye

Mabazud kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Ünü: Mabazud is on a distinguished road

Mabazud kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
son ödeme tarihi

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

ingilizce bilmeyen kullanıcılar kısaca özetliyorum.
ebay üzerinde satış yapan kullanıcı 2 farklı ücrete tabi;

1) listeleme ücreti
2) son değer ücreti

listeleme ücreti adında anlaşılacağı üzere ürün listelediğinizde vermeniz gereken ücret. bu ücret listelediğiniz ürünün başlangıç fiyatına göre 0.20 $ ile 4.80$ arasında değişiyor. listeleme yaparken kalın harf kullanma, askari fiyat girme, vitrine alma gibi ekstralar buna dahil değil. bu ekstraların fiyatları zaten ürün listeleme formunda size belirtiliyor.

son değer ücreti kullanıcının ürünü sattığında ödemesi gereken bedel. eğer ürününüz satılmazsa ebay sizden ücret almıyor. eğer satılırsa satılan bedel üzerinden ücretlendirme yapılıyor;

satış bedeli 25$ a kadarsa %5.25

25 ila 1000$ arasındaysa ilk 25 doların %5.25'i + kalan kısmın %3 ü

1000$ ın üzerindeyse
ilk 25$'ın %5.25 i : 1.31 $
ilk 25~1000 lik dilimin %3'ü : 29.25$
kalanın %1.5'i

not: ebay, açık artırmanızı kazanan kullanıcı ödeme yapmadığında, açık artırmaya katılan diğer kullanıcılara ürünü teklif etme şansı veriyor (second chance offer).

listeleme ve diğer satış işlemleriyle ilgili ücretler ebay tarafından aydan aya kesiliyor, detaylı dökümünü Myebay->Seller Account->View Account Status'ten görebilir, dilerseniz yine buradan PayPal kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Geçmiş faturalarınız aynı sayfadan View Invoices ile görebilirsiniz.

Bu mesaj en son " 07-25-2006 " tarihinde saat 06:33 AM itibariyle Mabazud tarafından düzenlenmiştir....
Mabazud is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-28-2006, 08:42 AM   #6
monili
Kallavi Üye

Giriş: Aug 2006
Ünü: monili is on a distinguished road

Selam badfan.Ebayda ufak ufak birseyler satiyorum diyorsunuz.Paranizi paypal araciligi ile mi aliyorsunuz.Oyleyse bana da yardimci olur musunuz.Ben bir satis yaptim ebayda .Param paypalda kaldi alamiyorum.Turk bankalarina yatirilmiyormus para, ben hsbc kredi kart numarami vermistim.Siz paranizi nasil aliyorsunuz.
monili is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-18-2006, 11:39 AM   #7
keremtastan
Taze Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: keremtastan is on a distinguished road

toptan kargo ucretlerı

sevgili iyibey sorum sudurkı her ay 500 gram altı urunlerın kargo bedellerı yapılacak bı anlasmayla ne kadara patlar bıze bılgılerınız dogrultusunda aydınlatırsanız bızı cok sevınırız tesekkurler
keremtastan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-06-2007, 10:26 PM   #8
y1984
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: y1984 is on a distinguished road

tarifeler

UÇAK EK ÜCRETLERİ DAHİL POSTA ÜCRETLERİ

http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/ucak_ek_1.xls

Ülke Grup Numaraları

http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/ulke_grup_no.xls
y1984 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-12-2007, 11:38 PM   #9
emrahseral
Aşmış Üye

Giriş: Oct 2007
Ünü: emrahseral is on a distinguished road

pardon, ebayden satış yapan arkadaşlara sormak isterim: sattığınız her ne ise resmi ihracatçı olarak mı satıyorsunuz? (zannetmiyorum ama)....yani şöyle diyeyim, şu sıralar ebay-amerikaya satış yapmaya çalışıyorum, bu çerçevede ihracatçı birliğine kayıt olmak lazım deniyor....amerika gümrüğüne vardı mı faturaya bakarlar deniyor....bir de, üstüne üstlük, satılan bazı malların analizlerinin yapılmış olması gerekebiliyor.

Hayır, ABD'ye girer mi ki zart dye koydum zarfa/koliye gönderdim? Oranın gümrük memurları yemez bitirmez mi beni?!?! Müşterimi?!?!....öf.....ya bu ebay öldürecek beni...valla....
emrahseral is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-27-2007, 07:22 PM   #10
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

takip no (tracking no)

Arkadaşlar, PTT'nin takip no hizmeti olduğunu duymuştum ancak ben taahhütlü gönderdiğimde verilen numara ile sadece çıkışı görebiliyorum, ürünün o anda nerede olduğunu ve teslim edilip edilemediğini göremiyorum.

PTT'den teslim bilgilerinin de bulunduğu takip numaralı gönderi yapabilirmiyiz? Varsa bu hizmetin türü nedir?

Teşekkürler...
farsound is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık