![]() |
|
|
| Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım) |
|
|||||||
| Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Administrator
Giriş: Jan 2006
Ünü:
![]() |
ptt
Sadece Ptt yi kullanmanızı ve nakliye ücretini biraz fazla beyan etmenizi tavsiye ederim. Mümkün olduğunca mektup kategorisi boyutları içinde kalmaya dikkat edin.
Mektup Fiyatları Koli Fiyatları (Yüzey gönderimini tercih edin ama uçak da sunun) Fiyatları görünce zaten mektup seçeneğinin en avantajlısı olduğunu göreceksiniz. Paypal Accountları Premium yeterli oluyor zaten pek farkı yok. |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
| Tavsiyeler |
| Bu sayfayı tek tıkla arkadaşınıza gönderin! |
|
|
#2 |
|
Taze Üye
Giriş: Apr 2006
Ünü:
![]() |
ebayden ufak tefek şeyler satmaya başladım.
dün izmir göztepe ptt ye gittim. 2 kg a kadar herşey mektup postası olarak gidiyormuş ama fiyatlar listede verilenler değil malesef. bu fiyatlar gemi postası fiyatlarıymış. eğer uçak postası isterseniz kilosuna göre 5 ila 11 ytl arası bi ücret daha ödemeniz gerekiyomuş. hevesim kursağımda kaldı ya. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Administrator
Giriş: Jan 2006
Ünü:
![]() |
önemli Ipucu
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Taze Üye
Giriş: Jun 2006
Ünü:
![]() |
iyibey ben amerika/kanada dan 55lbs 20x2015 bi koli alsam ebay'dan,
sizce bana ne kadara patlar? (istanbul) teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Taze Üye
|
son ödeme tarihi
http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html
ingilizce bilmeyen kullanıcılar kısaca özetliyorum. ebay üzerinde satış yapan kullanıcı 2 farklı ücrete tabi; 1) listeleme ücreti 2) son değer ücreti listeleme ücreti adında anlaşılacağı üzere ürün listelediğinizde vermeniz gereken ücret. bu ücret listelediğiniz ürünün başlangıç fiyatına göre 0.20 $ ile 4.80$ arasında değişiyor. listeleme yaparken kalın harf kullanma, askari fiyat girme, vitrine alma gibi ekstralar buna dahil değil. bu ekstraların fiyatları zaten ürün listeleme formunda size belirtiliyor. son değer ücreti kullanıcının ürünü sattığında ödemesi gereken bedel. eğer ürününüz satılmazsa ebay sizden ücret almıyor. eğer satılırsa satılan bedel üzerinden ücretlendirme yapılıyor; satış bedeli 25$ a kadarsa %5.25 25 ila 1000$ arasındaysa ilk 25 doların %5.25'i + kalan kısmın %3 ü 1000$ ın üzerindeyse ilk 25$'ın %5.25 i : 1.31 $ ilk 25~1000 lik dilimin %3'ü : 29.25$ kalanın %1.5'i not: ebay, açık artırmanızı kazanan kullanıcı ödeme yapmadığında, açık artırmaya katılan diğer kullanıcılara ürünü teklif etme şansı veriyor (second chance offer). listeleme ve diğer satış işlemleriyle ilgili ücretler ebay tarafından aydan aya kesiliyor, detaylı dökümünü Myebay->Seller Account->View Account Status'ten görebilir, dilerseniz yine buradan PayPal kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Geçmiş faturalarınız aynı sayfadan View Invoices ile görebilirsiniz. Bu mesaj en son " 07-25-2006 " tarihinde saat 06:33 AM itibariyle Mabazud tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Aug 2006
Ünü:
![]() |
Selam badfan.Ebayda ufak ufak birseyler satiyorum diyorsunuz.Paranizi paypal araciligi ile mi aliyorsunuz.Oyleyse bana da yardimci olur musunuz.Ben bir satis yaptim ebayda .Param paypalda kaldi alamiyorum.Turk bankalarina yatirilmiyormus para, ben hsbc kredi kart numarami vermistim.Siz paranizi nasil aliyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Taze Üye
Giriş: Sep 2006
Ünü:
![]() |
toptan kargo ucretlerı
sevgili iyibey
sorum sudurkı her ay 500 gram altı urunlerın kargo bedellerı yapılacak bı anlasmayla ne kadara patlar bıze bılgılerınız dogrultusunda aydınlatırsanız bızı cok sevınırız tesekkurler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
Giriş: Feb 2007
Ünü:
![]() |
tarifeler
UÇAK EK ÜCRETLERİ DAHİL POSTA ÜCRETLERİ
http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/ucak_ek_1.xls Ülke Grup Numaraları http://www.ptt.gov.tr/tr/tarife/ulke_grup_no.xls |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Giriş: Oct 2007
Ünü:
![]() |
pardon, ebayden satış yapan arkadaşlara sormak isterim: sattığınız her ne ise resmi ihracatçı olarak mı satıyorsunuz? (zannetmiyorum ama)....yani şöyle diyeyim, şu sıralar ebay-amerikaya satış yapmaya çalışıyorum, bu çerçevede ihracatçı birliğine kayıt olmak lazım deniyor....amerika gümrüğüne vardı mı faturaya bakarlar deniyor....bir de, üstüne üstlük, satılan bazı malların analizlerinin yapılmış olması gerekebiliyor.
Hayır, ABD'ye girer mi ki zart dye koydum zarfa/koliye gönderdim? Oranın gümrük memurları yemez bitirmez mi beni?!?! Müşterimi?!?!....öf.....ya bu ebay öldürecek beni...valla.... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kallavi Üye
Giriş: Jun 2007
Ünü:
![]() |
takip no (tracking no)
Arkadaşlar, PTT'nin takip no hizmeti olduğunu duymuştum ancak ben taahhütlü gönderdiğimde verilen numara ile sadece çıkışı görebiliyorum, ürünün o anda nerede olduğunu ve teslim edilip edilemediğini göremiyorum.
PTT'den teslim bilgilerinin de bulunduğu takip numaralı gönderi yapabilirmiyiz? Varsa bu hizmetin türü nedir? Teşekkürler... |
|
|
Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur!
|
![]() |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|