Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 06-18-2007, 11:24 PM   #1
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

eBay'da satis ve sonrasi

Merhaba arkadaslar. Pek uzunsayilmayan eBay gecmisimde 40 islem sayisina ulastim. Su ana kadar 2 sorunlu alis-verisim oldu ama 2sini de cözümledik. Problemsiz bir profil ile alis islemlerime devam ediyorum.
Karar aldim ve satisa baslayacagim önümüzdeki 2 hafta icinde ilk satis ilanimi acmayi düsünüyorum ama bir kac ufak sorunum var...

Ilk olarak Paypal ile ödeme yönetimini kullanmayacagim cünkü Paypal Türk bankalarina ödeme yapmiyor. Money Order yöntemi ile ödemeleri kabul edecegim ama bu seferde ciddi alicilar ilanlara uzak kalacaklar ve güvenmeyecekler. Eger satis islemi gerceklesmezse ikinci listelemeyi Paypal yolu ile yapacagim ve param Paypal hesabimda cok uzun süre kalacak. Paypal bozan bir cok kisi var ama asla güvenemem. Üstelik hicbirsey yapmadan %10 gibi bir payi almasi benim düsünceme göre ters.

Kafamdaki en büyük soru ise su....

Mesela Paypal yolu ile ödeme kabul ettim, satisimi yaptim ve Paypal hesabimda para var. Ardindan bir ilan gördüm begendim ve almaya karar verdim. Paypal ödeme yöntemini tercih ettim. Ödeme sayfasina geldigimiz zaman Paypal in hediye ceki gibi bir seyi gözüme carpiyor hep. Iste bende bunu bilenlere soruyorum.... Paypal hesabimda diyelimki 150$ var (yaptigim satislardan gelen paralar) bende 145$lik bir ürün aldim. Ödemeyi kredi kartimdan mi cekecek yoksa Paypal hesabimdaki para ile ödeme yapabilirmiyim?

Simdiden konuyu yanitlayan arkadaslara tesekkür ederim.
mert21 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-18-2007, 11:53 PM   #2
xwxy
Üye

Giriş: Mar 2007
Ünü: xwxy is on a distinguished road

Benim bir claime sonucunda paypal paramı hesabıma dolar olarak yatırdı ve ben daha sonra dolar üzerinden alışveriş yaptığım zaman bu tutarı hesapta bulunan paradan düştü ve kredi kartımla bir işlem yapmadı ama daha sonra "gbp" üzerinden bir işlem yaptım ama bu parayı hesabımdan değil kredi kartımdan çekti ben bunu farklı bir para birimi olmasına bağladım yoksa hesaptan parayı düşüyor
xwxy is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-19-2007, 06:43 AM   #3
Woot
Kallavi Üye

Woot kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2007
Ünü: Woot is on a distinguished road

Öncelikle balance'tan kullanır yetmezse üstünü karttan veya banka hesabından tamamlar.Örnek hesabınızda $200 var almak istediğiniz ürün $250 bunun $200'ünü balance'tan gerisini karttan çeker.
Woot is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-19-2007, 09:23 AM   #4
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
mert21 tafarından gönderildi
Merhaba arkadaslar. Pek uzunsayilmayan eBay gecmisimde 40 islem sayisina ulastim. Su ana kadar 2 sorunlu alis-verisim oldu ama 2sini de cözümledik. Problemsiz bir profil ile alis islemlerime devam ediyorum.
Karar aldim ve satisa baslayacagim önümüzdeki 2 hafta icinde ilk satis ilanimi acmayi düsünüyorum ama bir kac ufak sorunum var...

Ilk olarak Paypal ile ödeme yönetimini kullanmayacagim cünkü Paypal Türk bankalarina ödeme yapmiyor. Money Order yöntemi ile ödemeleri kabul edecegim ama bu seferde ciddi alicilar ilanlara uzak kalacaklar ve güvenmeyecekler. Eger satis islemi gerceklesmezse ikinci listelemeyi Paypal yolu ile yapacagim ve param Paypal hesabimda cok uzun süre kalacak. Paypal bozan bir cok kisi var ama asla güvenemem. Üstelik hicbirsey yapmadan %10 gibi bir payi almasi benim düsünceme göre ters.

Kafamdaki en büyük soru ise su....

Mesela Paypal yolu ile ödeme kabul ettim, satisimi yaptim ve Paypal hesabimda para var. Ardindan bir ilan gördüm begendim ve almaya karar verdim. Paypal ödeme yöntemini tercih ettim. Ödeme sayfasina geldigimiz zaman Paypal in hediye ceki gibi bir seyi gözüme carpiyor hep. Iste bende bunu bilenlere soruyorum.... Paypal hesabimda diyelimki 150$ var (yaptigim satislardan gelen paralar) bende 145$lik bir ürün aldim. Ödemeyi kredi kartimdan mi cekecek yoksa Paypal hesabimdaki para ile ödeme yapabilirmiyim?

Simdiden konuyu yanitlayan arkadaslara tesekkür ederim.

Mert, ben de yakında ürün listelemeye başlayacağım be senin gibi bu paypal konusunda hala taılmış durumdayım. Sanırım benim kullanacağım yöntem şu olacak. Amerikadaki arkadaşımdan kendi adına bir hesap açmasını isteyeceğim, sonra o hesap için aldığı kartı bana postalayacak. Sonra o hesap numarasını paypal için kullanacağım. Bu yöntem hakkında bilgin var mı? Daha önce sormuştum gerçi forumda ama senin de düşüncelerini bilmek isterim...

İkinci soruna gelince, o konuda bi yazı okumuştum bu forumda ve sanırım senin paypal hesabından çekildiğini söylemişlerdi ama emin değilim. O yazıyıda bulabilirsem buraya yazarım....
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-19-2007, 07:51 PM   #5
mert21
Banned

Alıntı:
farsound tafarından gönderildi
Mert, ben de yakında ürün listelemeye başlayacağım be senin gibi bu paypal konusunda hala taılmış durumdayım. Sanırım benim kullanacağım yöntem şu olacak. Amerikadaki arkadaşımdan kendi adına bir hesap açmasını isteyeceğim, sonra o hesap için aldığı kartı bana postalayacak. Sonra o hesap numarasını paypal için kullanacağım. Bu yöntem hakkında bilgin var mı? Daha önce sormuştum gerçi forumda ama senin de düşüncelerini bilmek isterim...

İkinci soruna gelince, o konuda bi yazı okumuştum bu forumda ve sanırım senin paypal hesabından çekildiğini söylemişlerdi ama emin değilim. O yazıyıda bulabilirsem buraya yazarım....

Arkadaslar öncelikle sizlere cok ama cok tesekkür ederim. Ilk listelememi yaptim ama Paypal kullanmadigimi listeledigim üründe acik acik yazdim. Money order ve western union tercih ettigimi belirttim. Ship konusunda 25$ dedim.
Umarim satilir. Satilmazsa paypal ile listeleme yapip kazandigim para ile yeni ürünler alarak yurticiden satarak parami elde etmeyi düsünüyorum. Cok ugrasli ama yine de güvenli bir yol.
Arkadasim babam bile olsa USA'da hesap actiktan sonra kart bende olmus onda olmus ne fark eder. Gider bankadan ceker. Kartla cekmez hesap nolari ile ceker yine ceker. Yani bu isin iki ucu b.klu degnek. USA'da hesap acamayiz. Actirsak sonucta ha burada komisyoncuya bozdurmusuz ha o arkadasimiz bizim paramizi almis havale yapmis. Hep ayni. Para her el degistirdiginde biraz daha eriyor biraz daha bizim kar payimiz ucup gidiyor.

Ben pokemyu gibi büyük saticilardan saat ipod ve benzeri ürünler alarak ic piyasada satmayi düsünüyorum. Baska bir yolda bulamadim henüz. Bu Balance olayini ögrenmem cok iyi oldu. Allah ne muradiniz varsa versin arkadaslar. O kadar mutlu oldum ki anlatamam sizlere. Sonraki listelemem Paypal ile olacak.
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-19-2007, 08:13 PM   #6
mert21
Banned

110140758709 item number.
Ilk satisimin numarasidir arkadaslar
Ebayda farkli listeleniyomus itemler onuda ögrenmis olduk. Parayi ödedim bakiyorum hicbiryerde görünmüyor. Sonra satisa tekrar bastim yukarida baslik yaziyo actim baktim "paypal" ile ödeme yönteminide ekledim ve sonra list item dedim ve ilk satisim basladi.
Eski 06-19-2007, 10:28 PM   #7
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Alıntı:
mert21 tafarından gönderildi
Arkadaslar öncelikle sizlere cok ama cok tesekkür ederim. Ilk listelememi yaptim ama Paypal kullanmadigimi listeledigim üründe acik acik yazdim. Money order ve western union tercih ettigimi belirttim. Ship konusunda 25$ dedim.
Umarim satilir. Satilmazsa paypal ile listeleme yapip kazandigim para ile yeni ürünler alarak yurticiden satarak parami elde etmeyi düsünüyorum. Cok ugrasli ama yine de güvenli bir yol.
Arkadasim babam bile olsa USA'da hesap actiktan sonra kart bende olmus onda olmus ne fark eder. Gider bankadan ceker. Kartla cekmez hesap nolari ile ceker yine ceker. Yani bu isin iki ucu b.klu degnek. USA'da hesap acamayiz. Actirsak sonucta ha burada komisyoncuya bozdurmusuz ha o arkadasimiz bizim paramizi almis havale yapmis. Hep ayni. Para her el degistirdiginde biraz daha eriyor biraz daha bizim kar payimiz ucup gidiyor.

Ben pokemyu gibi büyük saticilardan saat ipod ve benzeri ürünler alarak ic piyasada satmayi düsünüyorum. Baska bir yolda bulamadim henüz. Bu Balance olayini ögrenmem cok iyi oldu. Allah ne muradiniz varsa versin arkadaslar. O kadar mutlu oldum ki anlatamam sizlere. Sonraki listelemem Paypal ile olacak.

Hayırlı olsun. Umarım başarılı olursun kardeşim. Yalnız benim dediğim yöntemle paranın el değiştirmesi falan söz konusu değil, çünkü kart sende. Zaten bu yöntemin (eğer olursa) en önemli avantajı da bu. Ayruca komisyon falan ödesen bile, bozdurmaktan çok daha güvenli. Tanımadığım bi adama bozdurmaktansa, çok yakından tanıdığım arkadaşıma güvenmeyi tercih ederim doğrusu (ayrıca ticaret risk alarak para kazanma işidir derler).
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-20-2007, 12:44 AM   #8
mert21
Banned

Tamam iste risk yeterince almisiz. Ürünü aldik listeledik satilmasini bekliyoruz. Bu risktir. Ama hic isle alakasi olmayan yollarda risk almak akillica is degildir. Banka hesabini acabilen birisi paranida cekebilir. Kartin üzerinde senin adin yazmayacak sonucta. Üstelik paranin Türkiyeden cekilebilmesi icin buraya havale edilmesi gerekiyor diye biliyorum. Mesela garanti bankasi amerikan express mi ne bir kart vardi onu veriyor. HSBC dünyanin yerel bankasi hesapta. Ama banka isleri bizim hayalimizdeki gibi kolay olmuyor. Her ülkenin kendine göre yasalari ve kurallari var. Paypal parayi bizim bankalarimiza gönderene kadarda bu isi kulagimizi tersten tutarak yapmak zorundayiz.
Varsa eger paranin 1$'ini bile kullanmadan parayi getirebilecek söylesin bize. Imkansizliklarla basa cikarak satis yapan arkadaslari ben kutluyorum. Ciddi anlamda eBayda satis yapmak cok ama cok zor. Parayi almak ondan daha da zor.
Eski 07-03-2007, 11:34 AM   #9
baybora
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: baybora is on a distinguished road

Garanti American Express kredi kartı alınca ebay da ve paypalda verifyed olabiliyor, alışverişlerinizide dolarla yapıp dolarla ödeyebiliyorsunuz.

satış yaptığınızdada alabilirsiniz sanırım kartınızdan
baybora is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-20-2007, 12:57 PM   #10
Maxilla
Taze Üye

Giriş: Aug 2007
Ünü: Maxilla is on a distinguished road

Arkadaşlar neler sattınız?
Shipping yaparken mutlaka ürünün,ikinci el olsa bile faturası olması gerekiyro mu?
Birde limit varmı? Mesela gelen ürünlerde 100 euro yada 130 dolar limiti var gümrük problemi olmaması için,gönderirken limitlerimiz neler?
Şİmdiden teşekkürler...
Maxilla is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık