Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-17-2007, 03:57 PM   #1
sirinemi
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: sirinemi is on a distinguished road

Ebay'da Satiş çok Riskli

Ebay'da Yaptiğim 300 Usd'lik Bir Satiş Için Alici ürünü Almaktan Vazgeçti Ve Paypala Dispute Açti.paypal Disputeye Cvp Yazmami Beklemeden Parayi Hesabimdan çekmiş.bu Iş Nasil Oluyor.ya ürün Aliciya Gitmiş Olsaydi Ya ürünü Geri Göndermeseydi,ne Güzel Iş Hem Parayi ödemeyecekti Hemde ürüne Sahip Olacakti.bu Konuda Bana Bilgi Verirse Deneyimli Arkadaşlar Sevinirim.ayrica Paypalda Nasil Dispute Açiliyor Veya Nasil Bu Kadar Kisa Sürede Parayi Geri çekebiliyorlar?
şimdiden Teşekkür Ederim.
sirinemi is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-17-2007, 04:15 PM   #2
fevziyavas
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: fevziyavas is on a distinguished road

bu işler çok karışık.

selamlar,
evet paypal böyle şeyler yapabiliyor.ama ürün alıcının eline geçmiş olsaydı;paypal ürünü iade ettiğini sorarmıydı bu işi takip edermiydi bu konuda biri fikrim ve bilgim yok.ama ebayda 300 usd lik ne sattınız çok merak ettim.
paypaşırmısınız bizimle acaba.teşekkürler.
fevziyavas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-17-2007, 06:52 PM   #3
sirinemi
Üye

Giriş: Dec 2006
Ünü: sirinemi is on a distinguished road

Sattiğim Bir Markali Ceketti...normal Değeri 500 $ Civari Olan Bir Elbise...ama Bana Büyük Geldiği Için Bu Fiyattan Satmiştim...
sirinemi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2007, 04:16 AM   #4
varyata
Süper Moderatör

varyata kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Ünü: varyata İtibar düzeyini kapadı

Alıntı:
sirinemi tafarından gönderildi
Ebay'da Yaptiğim 300 Usd'lik Bir Satiş Için Alici ürünü Almaktan Vazgeçti Ve Paypala Dispute Açti.paypal Disputeye Cvp Yazmami Beklemeden Parayi Hesabimdan çekmiş.bu Iş Nasil Oluyor.ya ürün Aliciya Gitmiş Olsaydi Ya ürünü Geri Göndermeseydi,ne Güzel Iş Hem Parayi ödemeyecekti Hemde ürüne Sahip Olacakti.bu Konuda Bana Bilgi Verirse Deneyimli Arkadaşlar Sevinirim.ayrica Paypalda Nasil Dispute Açiliyor Veya Nasil Bu Kadar Kisa Sürede Parayi Geri çekebiliyorlar?
şimdiden Teşekkür Ederim.

İyi güzelde alıcı keyfi olarakmı vazgeçti ? merak ettim.
Devamında siz alıcının dispute'sine cvp yazdınızmı ?
ve en son durum ne oldu çok soru sordum galiba
Saygılarımla..

Konu hakkında aşağıdaki linki okuyunuz.

http://forum.iyibey.com/forumlar-ve-...html#post36602
varyata is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2007, 10:18 AM   #5
blackpearl
Üye

blackpearl kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Ünü: blackpearl is on a distinguished road

Paypale dispute açıldığında paypal alışveriş miktarı kadar parayı bloke ediyor, bunu çekip adama hemen yollamıyor. 2 tarafı da dinleyip karar verdikten sonra parayı haklı şahsa yolluyor. Eğer izin verilen kadar sürede taraflardan birisi cevap vermezse o zaman diğer taraf otomatikman haklı çıkıyor. Eğer hesapta yeteri kadar para yoksa da olduğu kadarını veriyor. Ben 66$ ödediğim işlemciyi 1,5 ay alamadım ve adama (USA'li) defalarca tracking no sormama rağmen bana yardımcı olmadı ve dispute açıp bir süre sonra claime çevirdim. Adam paypale tracking no verdiğini söyüyor ama claim lehime sonuçlandı ve paramı geri aldım.
Ebayde alışveriş birçok yönden riskli, tarafların dürüstlüğü üzerine kurulu bir sistem.
blackpearl is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2007, 05:56 PM   #6
armada1905
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: armada1905 is on a distinguished road

Paypal son derece riskli bir sistem aslında satıcı için...Hem paypale belli bir yüzde para veriyorsunuz , hem paranızı çekerken binbir türlü zorluk yaşıyorsunuz hem de 45 gün içinde alıcının dispute açma hakkı var..Tracking no internetten takip edilebilmek zorunda..Ptt ile yolladıysanız henüz o sistem hazır olmadığı için karşı taraf dispute açarsa pek şansınız kalmıyor..
armada1905 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2007, 09:41 PM   #7
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Takipli posta ile gönderirseniz PTT de takip numarası veriyor, nereden çıkardınız vermediğini?
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2007, 10:07 PM   #8
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
Meraklı tafarından gönderildi
Takipli posta ile gönderirseniz PTT de takip numarası veriyor, nereden çıkardınız vermediğini?

Bende simdi merak ettim,nasil veriyor bu tracking nosunu,nasil bir gonderi bu aps yada iadeli taahhutlu gibi biseymi valla ben ptt nin sitesinden baktim henuz hazirlik asamasinda diyor..bilgilendirirsen sevinirim
snatc10 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2007, 11:17 PM   #9
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Herhangi bir PTT şubesine gidiyor ve iade-i taahhütlü göndereceğim diyorsunuz, size ürünün karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını izleyebileceğiniz bir numara veriyorlar. Anlık nerede olduğunu izliemiyorsunuz ama ulaşıp ulaşamadığını izleyebiliyorsunuz...
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-13-2007, 11:29 PM   #10
snatc10
Kallavi Üye

Giriş: May 2007
Ünü: snatc10 is on a distinguished road

Alıntı:
Meraklı tafarından gönderildi
Herhangi bir PTT şubesine gidiyor ve iade-i taahhütlü göndereceğim diyorsunuz, size ürünün karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını izleyebileceğiniz bir numara veriyorlar. Anlık nerede olduğunu izliemiyorsunuz ama ulaşıp ulaşamadığını izleyebiliyorsunuz...

bende oyle gonderi yaptim,kucucuk bi iade taahhut kagidi veriyolar adresi o kagida sigdirmak zaten is, onun uzerine bi numara yapistiriyolar ayni numaradan 1 tanesinide kolinin uzerine,ptt.gov.tr ye gidiyosunuz orda o numarayi verince ayni sunu diyor yurt disi gonderilerde takip islemi simdilik gerceklesmemektedir..su ptt yi de ozellestirselerde adam akilli hizmet verse,ürün usa dan usps ile 2-3 gunde turkiyeye geliyor, ptt ye teslim ediliyor fakat bizim posta isletmesi ne hikmetse urunu 5-6 gunde dagitima cikariyor..
snatc10 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık