Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 04-21-2007, 06:47 AM   #11
Pasaj
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: Pasaj is on a distinguished road

Alıntı:
offguard tafarından gönderildi
Bu kadar ön yargıları olan insanlar bu konu üzerine hiç düşünmesinler bile,yıllardır kendi insanını aşşağılayan,Türklerin birşey yapamıyacağını söyleyen insanlar hiç konuşmasınlar!

ön yargılı değilim
keşke olsa dedikleriniz, kucuk yatırımcı kucuk sanatkarda bi sekılde ihracat yapabilse,
turizm sektorunu hepimiz bilioruz turist gelıor ilk bunlara ne yapışır çakma markalı parfumlerı satmak ıcın ugraşanlardan bi haritayı 10€ ya satmaya calısanlar bi yemekte hesaba 300€ cekenler daha niceleri...
Bir cok esnaf artık Yabancıya karşı sorumsuz,
evet bu işi son derece TÜRK gibi misafirperver yapanlarda var ama
olumsuz imaj her zaman baskındır
bu tarz işler yapılacaksa
dedıgım gibi bagımsız kurumlarca verilmiş sertifikası olan egıtımlı ınsanlar yapmalıdır
Gerek yurt içinde yapılan satışlarda gerek yurt dışına yapılan satışlarda

ama bu o kadar basit bir sey degil...
herşey ürünü sarıp postaya koyup gondermekten ibaret malesefki degıl,
ulkemızde o kadar karşık ve uzun bir bürokrasi varki
hong kong sırf bu iş için 100 yıl once kurulmuş bir ingiliz sömürgesi mesala
bir anda herşeyin değişmesi mumkun değil...

evet para kazanırsa insan paypalda ogrenır web sitesi kurmayıda,
birinin yol gostermesi lazım,
biri detaylı bir program hazırlasın
bakanlıga gitsin bakanlık semınerle kobılerı buluştursun esnaf odalarını buluştursun,
EbayA girelim...
3 cümlede yazılan bu şey
3 yılda bitmez..
Pasaj is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-21-2007, 08:38 AM   #12
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

anlayamadigim konular

Alıntı:
Pasaj tafarından gönderildi
ön yargılı değilim
keşke olsa dedikleriniz, kucuk yatırımcı kucuk sanatkarda bi sekılde ihracat yapabilse,
turizm sektorunu hepimiz bilioruz turist gelıor ilk bunlara ne yapışır çakma markalı parfumlerı satmak ıcın ugraşanlardan bi haritayı 10€ ya satmaya calısanlar bi yemekte hesaba 300€ cekenler daha niceleri...
Bir cok esnaf artık Yabancıya karşı sorumsuz,
evet bu işi son derece TÜRK gibi misafirperver yapanlarda var ama
olumsuz imaj her zaman baskındır
bu tarz işler yapılacaksa
dedıgım gibi bagımsız kurumlarca verilmiş sertifikası olan egıtımlı ınsanlar yapmalıdır
Gerek yurt içinde yapılan satışlarda gerek yurt dışına yapılan satışlarda

ama bu o kadar basit bir sey degil...
herşey ürünü sarıp postaya koyup gondermekten ibaret malesefki degıl,
ulkemızde o kadar karşık ve uzun bir bürokrasi varki
hong kong sırf bu iş için 100 yıl once kurulmuş bir ingiliz sömürgesi mesala
bir anda herşeyin değişmesi mumkun değil...

evet para kazanırsa insan paypalda ogrenır web sitesi kurmayıda,
birinin yol gostermesi lazım,
biri detaylı bir program hazırlasın
bakanlıga gitsin bakanlık semınerle kobılerı buluştursun esnaf odalarını buluştursun,
EbayA girelim...
3 cümlede yazılan bu şey
3 yılda bitmez..

Selamlar,
Anlayamadigim birkac soru sormak istiyorum izin verirseniz?
Birincisi bir konu altinda ebayda uzun zamandir islem yaptiginizi yazmissiniz bir sertifikaniz olmadigini varsayarak su sonuca vardim sadece alim yapiyorsunuz degil mi ?

sonucta almayi ogrenince satmak cok zor olmuyor alimi nasil ogrendiniz ve ne zaman basladiniz ?
( lutfen yanlis anlamayin fikirlerinizi anlamak icin soruyorum )

4 paypali siz nasil ogrendiniz ? Para kazanmak icin mi ?
5 satis yapmakla web sitesi yapmanin alakasiini cozemedim ?
6 ulkedeki karisik brokrasiyi pek bilmiyorum ama bana mal satanlarin hicbir sorunu olmadi bu brokrasi sanirim yurt disindan alan kisiler icin daha cok bu konu ile ne ilgisi var?

7 hic turkiyeden satis yapan turkleri incelediniz mi ?
emin olun sok olacaksiniz hepsi durust basarili powerseller ?
onlar nasil basardi ?

kucuk bir ornek
istanbul marketin satisini da dikkate alin 20.000 $

http://search.ebay.com/_Jewelry-Watc...tleZQQsbrsrtZd

daha cok sorum var

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-22-2007, 03:55 PM   #13
protos78
Taze Üye

Giriş: Jan 2007
Ünü: protos78 is on a distinguished road

Bu is tamamen vizyon meselesi ve turk girisimcisinin ebayde mal satmasi bence cok kolay...

Ebay fee lerinin yurdum insanini rahatsiz edecegini sanmiyourm. Zira ihracat yaparken masraflari cok daha fazla. Bunun disinda ebayde fiaytlar toptan fiyatina gore yuksek...

Ingilizce bilmeyede pek gerek yok aslinda. Template hazirlasan, urun adedini, adini, bir iki yeri degistirsen, satisa hazir hale gelir...

Tum mesele bu isteki geliri onceden kavrayip, hizli hareket etmekte.
protos78 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-22-2007, 07:27 PM   #14
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Alıntı:
protos78 tafarından gönderildi
Bu is tamamen vizyon meselesi ve turk girisimcisinin ebayde mal satmasi bence cok kolay...

Ebay fee lerinin yurdum insanini rahatsiz edecegini sanmiyourm. Zira ihracat yaparken masraflari cok daha fazla. Bunun disinda ebayde fiaytlar toptan fiyatina gore yuksek...

Ingilizce bilmeyede pek gerek yok aslinda. Template hazirlasan, urun adedini, adini, bir iki yeri degistirsen, satisa hazir hale gelir...

Tum mesele bu isteki geliri onceden kavrayip, hizli hareket etmekte.

bencede

Turk insaninin kapasite ve kabiliyetlerini goz ardi etmemek lazim

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-2007, 01:20 PM   #15
armada1905
Taze Üye

Giriş: Oct 2006
Ünü: armada1905 is on a distinguished road

Selamlar,

Ben de olmaz olmaz diye başlamıştım bu işe ve 1 yıldır ürün satıyorum Ebayde. İnanılmaz paralar kazanmadım belki ama yine de büyük bir satış tecrübesi elde ettim..Eğer tek işim bu olsaydı çok daha büyük paralar da kazanabilirdim.Fakat keşke büyük bir sanayi ülkesi olsaydık diyorum bazen..Hong Kong veya Tayvan'dan satılan inanılmaz sayıdaki bilgisayar parçası ve teknoloji ürününü gördükçe moralim bozulmuyor değil ama bizim de üretmekte olduğumuz ya da pazarlayabileceğimiz çok şey var..Biraz sabır ve araştırma gerektiriyor hepsi bu...
armada1905 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2007, 02:16 PM   #16
semihx
Taze Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: semihx is on a distinguished road

Alıntı:
Pasaj tafarından gönderildi
Ebay in kestigi 25$ a kadar yuzde 3 kusur 25 dolar sütüne kestigi yuzde 5lık
aracılık komısyonu gibi seyler turk satıcısının hoşuna hıc bır zaman gıtmez
bunu ekarte etmek ıcın her turlu cınlıgı de dusunur...

ayrıca para transferi olayı son derece zor
once para gelır sonra mal yollanır
hadi dielim 10 kisi boyle calisti 1 akıllı turk cıkar paraları toplar malları yollamaz
yani bu işler o kadar yazıda cizide olacak kadar basit seyler degıl
komple egıtım komple egıtılmıs onaylanmıs sertıfıkalanmıs vs turklerın yapması lazım

2005 yilindan beri ebay.de de alisveris yaparim, bozuk alirim, tamirini yaparim satarim, yada ucuza alirim reklami saglam yapar satarim. ebay masrafi icin yapilan ve yapilabilecek bir cok firsat var, bunlardan biri ve basiti, kargo masrafini yüksek göstermektir. atiyorum 70 euroluk malla 50 euro kargo masarafi gösterirsin. alici malin fiyatindan cok toplam maliyete bakar. ebay da satis fiyati 20 euro gözükürken sizin kasaniza giren para 70 eurodur. gercek kargo masarafi ilede mali yolarsiniz.

dikkat edilecek ise: ilanda " kargo ile yolanicak, mali elden almak imkani yoktur, sartlarimi kabul ediyorsaniz artirin. " dige bi ibare yerlestirisen hicbir sorun olmaz. olursa kargo ücreti neden bu kadar yüksek soruna ise ambalajdan tutunda postane arasindaki yol mesafesi, kaybettiginiz zamana kadar herseyi masraf gösterebiirsiniz.
semihx is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-06-2007, 10:05 PM   #17
farsound
Kallavi Üye

Giriş: Jun 2007
Ünü: farsound is on a distinguished road

Merhaba arkadaslar...

Oncelikle bu forumu acan ve mesajlarıyla bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler...

Ben şu ana kadar Ebay'de bikaç ürün satın aldım. Bugünlderdeyse bazı üreticilerle ürünlerini satmak için anlaştım. Satmayı düşündüğüm ürünler arasında, türk müzik aletleri, lokum gibi bize has ürünler var.

Bu konuda satışa başlamadan önce sizden biraz yardım almam gerekiyor. Sorularım şunlar:

1.Öncelikle satış hesabı açarken hangi tip hesap açmalıyım, dükkanmı yoksa normal listelememi? Benim ürünlerim direkt üreticiden ve devamlı mallar. Buna göre dükkan daha mantıklı olabilir, sanırım.

2. Diyelim ürünümü satışa koydum, sonrasında henüz açık artırma bitmeden sayfada (resim, ürün bilgileri, vs) değişiklikler yapabilirmyim?

3. Bazı arkadaşlar feedback alaiblmek için önce ebook satışı yapmamızı önemişler. Bunu nasıl yapabiliriz? Yani internetten Orhan Pamukun ingilizce kitaplarini indirip sonra onlari satışa çıkarmak gibi bişeymi? Alan kişiye nasıl gönderiyoruz ebookları, emaillere attachment mı yapıyoruz?

Biliyourm çok soru sordum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çooook teşekkürler ve bol kazançlar...
farsound is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2008, 11:43 PM   #18
fatihkocoglu29
Kallavi Üye

fatihkocoglu29 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2008
Ünü: fatihkocoglu29 is on a distinguished road

Arkadaşım çok hoş demişsin güzel demişsin de, ülkemizin niçin bu durumda olduğunu göz ardı etmişsin. mesajlarının çogunda neden elin honk kong lusundan amerikalısından geri kalalım deyimini oldukça fazla vurgulamışsın. Fakat biz Türk milleti olarak asla onlardan geri olmadık, hep akıl olarak ilerideydik osmanlı zamanından günümüze kadar da ilerdeyiz. Fakat es geçtigin büyük bir ayrıntı var. Yurdum insanı öyle bir yetişmiş ki ve de cocuklarımızı öyle bir yetiştiriyoruz ki, her alanda üçkağıtçılık profesörü olmuşuz. Malesef (belki büyük konuşuyorum ama acı gerçegimiz, örtbas etmeye çalıştıgımız gerçegimiz bu) çoğumuzun kafasında üçkagıtçılık fırtınaları kopmakta. Ve çogumuz da parayı herdaim ön planda tutmaktayız.
Sorarım sana, diyelim erzurumum ya da güneydogum bu işe girişti. Bana sadece bir satıcı de ki kazandıgı parayı değil de müşteri memnuniyetini ön planda tutsun?
Fikrin, ülkem için malesef en büyük KEŞŞŞKEEE lerden birisi....
fatihkocoglu29 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2008, 08:11 AM   #19
axalis
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: axalis is on a distinguished road

nerde yaşadığını ve doğu ya hiç gidip gitmediğini merak ediyorum?
ki biz güneydoğudan bahsediyoruz. insanlara Türkçe bile bilmiyor diyerek bence küçük düşürmeye hakkın yok . hiç kimse anasının karnında ingilizce öğrenmiyor. tabi seni bilemiyorum.

Alıntı:
mobile tafarından gönderildi
Türkçe konuşmayı bile bilmeyen insanlar,Ebay'de nasıl satış yapacaklar sizce?Bunun uygulanabilirliği sıfır.Bunu yapmak için yıllar öncesine gitmemiz ve eğitim sistemini değiştirmemiz lazım.Şu anda ancak bir başlangıç yapılabilir.Yeni doğan veya çok ufak yaştaki çocuklar için bir başlangıç olabilir.Ama zor.
axalis is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2008, 08:15 AM   #20
axalis
Üye

Giriş: Feb 2007
Ünü: axalis is on a distinguished road

++++++++++++++++1

Alıntı:
TURADESIGN tafarından gönderildi
Selamlar,
Anlayamadigim birkac soru sormak istiyorum izin verirseniz?
Birincisi bir konu altinda ebayda uzun zamandir islem yaptiginizi yazmissiniz bir sertifikaniz olmadigini varsayarak su sonuca vardim sadece alim yapiyorsunuz degil mi ?

sonucta almayi ogrenince satmak cok zor olmuyor alimi nasil ogrendiniz ve ne zaman basladiniz ?
( lutfen yanlis anlamayin fikirlerinizi anlamak icin soruyorum )

4 paypali siz nasil ogrendiniz ? Para kazanmak icin mi ?
5 satis yapmakla web sitesi yapmanin alakasiini cozemedim ?
6 ulkedeki karisik brokrasiyi pek bilmiyorum ama bana mal satanlarin hicbir sorunu olmadi bu brokrasi sanirim yurt disindan alan kisiler icin daha cok bu konu ile ne ilgisi var?

7 hic turkiyeden satis yapan turkleri incelediniz mi ?
emin olun sok olacaksiniz hepsi durust basarili powerseller ?
onlar nasil basardi ?

kucuk bir ornek
istanbul marketin satisini da dikkate alin 20.000 $

http://search.ebay.com/_Jewelry-Watc...tleZQQsbrsrtZd

daha cok sorum var
axalis is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık