Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 02-26-2007, 09:13 AM   #1
aZrAiL
Kallavi Üye

Giriş: May 2006
Ünü: aZrAiL is on a distinguished road

Question Second Chance

Merhaba arkadaşlar,
Geçenlerde ilk ürünümü satmıştım. Bütün herşey sorunsuz bir şekilde bitti. Fakat, second chance ile ilgili size de danışayım dedim. Olur ya, benim yanlış anladığım bir nokta olmuştur, uyarırsınız diye.. Kazanan kişi ürünüme ödeme yapmazsa, 2. şans 2.bidder a verilir diye düşünüyordum, ama second şans bölümü hala aktif gözüküyor ben de..

aZrAiL is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-26-2007, 11:05 AM   #2
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Smile Aaaaaaaaaaaaaa Askolsun

Alıntı:
aZrAiL tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar,
Geçenlerde ilk ürünümü satmıştım. Bütün herşey sorunsuz bir şekilde bitti. Fakat, second chance ile ilgili size de danışayım dedim. Olur ya, benim yanlış anladığım bir nokta olmuştur, uyarırsınız diye.. Kazanan kişi ürünüme ödeme yapmazsa, 2. şans 2.bidder a verilir diye düşünüyordum, ama second şans bölümü hala aktif gözüküyor ben de..

bana inanmiyormusun ?

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-26-2007, 01:18 PM   #3
aZrAiL
Kallavi Üye

ne demek canım.. Fakat, sen öyle yoğun oluyorsun ki, verdiğin yanıtlar karışıyor, tam anlayamıyorum açıkcası.. Tam net ifadeler kullanamıyorsun bazen.. Sana zahmet buradan bir daha yanıt verirsen sevinirim..

1- second chance verebilmemiz için, kazanan kişinin bizim belirttiğimiz sürede ödemeyi yapmaması gerekir.. Doğru mu..? Bununla bağlantılı olarak, biz süre belirtmemişsek satış formumuzda, ne olur..? Bunun ebay'de sabit bir süresi var mı..?

2-Ben satışın tüm kademelerini bitirmeme rağmen second chance menüsü aktif hala.. Sen 24 saat demiştin.. Satış bitirdikten sonra second chance ile 2.bidder'a aynı maldan elimizde mevcutsa satabiliyor muyuz..? Oluyorsa, satış formu,komisyon nasıl oluyor..?
aZrAiL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2007, 04:12 AM   #4
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
ne demek canım.. Fakat, sen öyle yoğun oluyorsun ki, verdiğin yanıtlar karışıyor, tam anlayamıyorum açıkcası.. Tam net ifadeler kullanamıyorsun bazen.. Sana zahmet buradan bir daha yanıt verirsen sevinirim..

1- second chance verebilmemiz için, kazanan kişinin bizim belirttiğimiz sürede ödemeyi yapmaması gerekir.. Doğru mu..? Bununla bağlantılı olarak, biz süre belirtmemişsek satış formumuzda, ne olur..? Bunun ebay'de sabit bir süresi var mı..?

2-Ben satışın tüm kademelerini bitirmeme rağmen second chance menüsü aktif hala.. Sen 24 saat demiştin.. Satış bitirdikten sonra second chance ile 2.bidder'a aynı maldan elimizde mevcutsa satabiliyor muyuz..? Oluyorsa, satış formu,komisyon nasıl oluyor..?

kusura bakma sevgili dostum
bu sefer duzgun anlatmaya calisacagim

simdi kendimden ornekle baslayayim

ebay summary de

sunlar bir arada gozukur

I have 5 items with questions from buyers.
I am awaiting payment for 8 items.
Cross-promotions have ended for 4 items.
2 items I'm selling are ending today.
I need to leave feedback for 42 items.
10 items I sold are eligible for Second Chance Offers.

su an 10 kisiye sco verebiliyormusum , satistan sonra otomatik gelir 60 gun suresi vardir zamani bitince listenden cikar

ama sartlari nedir?
1. sik yuksek bid yapan urunu odemez , almaz yada geri gonderirse 2. bidder e sco yapabilirsin
2.sik elinde bu urunden 1 den cok varsa her bid yapana sco verebilirsin
eger offer verirsen 24 saat gecerlidir bidder accept yapmazsa otomatik iptal olur

eksik kaldimi?

http://pages.ebay.com/help/sell/seco...nce_offer.html

TURADESIGN
Eski 03-01-2007, 09:36 AM   #5
aZrAiL
Kallavi Üye

Çok sağol bilgilendirme için..

Sadece 2. şık için bir sorum olacak. Diyelim 1 adet kalem ilanı listeledik açık arttırma olarak. Toplam 10 kişi teklif verdi ve kazanan da ödemeyi yaptı. Eğer elimde bu kalemin aynısından 5 adet daha var ise, second chance olarak diğerlerine teklif yapabilir miyim..?
Eski 03-01-2007, 12:19 PM   #6
TURADESIGN
Aşmış Üye

Alıntı:
Çok sağol bilgilendirme için..

Sadece 2. şık için bir sorum olacak. Diyelim 1 adet kalem ilanı listeledik açık arttırma olarak. Toplam 10 kişi teklif verdi ve kazanan da ödemeyi yaptı. Eğer elimde bu kalemin aynısından 5 adet daha var ise, second chance olarak diğerlerine teklif yapabilir miyim..?

10 tane varsa onunada sco verebilirsin
tabiii fiyat isine gelirse

TURADESIGN
Eski 03-01-2007, 03:09 PM   #7
aZrAiL
Kallavi Üye

İyi ama ben sadece 1 kalem için ebay e listeleme ücreti ödemiş olacağım. Diğer 5 adet kalem için, ebay listeleme ücreti almadan, bana second chance ile satış niye yaptırsın ki..?
Eski 03-01-2007, 08:07 PM   #8
TURADESIGN
Aşmış Üye

ufak tefek kiyaklari var

Alıntı:
İyi ama ben sadece 1 kalem için ebay e listeleme ücreti ödemiş olacağım. Diğer 5 adet kalem için, ebay listeleme ücreti almadan, bana second chance ile satış niye yaptırsın ki..?
dutch auction da da tek fee var
ayrica insertion fee credit veriyor satamadigin zaman
satis komisyonunu aliyor ama .......

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık