Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı  Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum En Ucuz Alışveriş ve Açık Artırma Sitesi Ebay'den Türkiye'ye Gönderilen Ürünleri Bulun!
Ebay'e nasıl kayıt olunur?(Türkçe yardım)
Satıcı / Üye (ID) aramak için burayı tıklayın!

Geri Git   Ebay Forum | Ebay Açık Artırma Forum | Yurtdışı Alışveriş Forum | Ebay Türkiye Forum > Ebay Türkiye - Açık Artırma ve Alışveriş > Ebay'de Satış (Sell on Ebay)
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Konuları Okundu İşaretle

Ebay'de Satış (Sell on Ebay) Ebay'de satış yapıp para kazanın, evden çalışın.Ebay & Satış ile ilgili konular fikirler burada paylaşılır.

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 11-03-2006, 10:56 PM   #1
kucukti
Üye

Giriş: Nov 2006
Ünü: kucukti is on a distinguished road

Buyout ile satış yapmak..

Arkadaşlar sadece buyout price koyarak ebay üzerinden satış yapmak istiyorum.Ancak daha önce hiç satış yapmadım bu yüzden feedback vs yok.Satacağım şey elektronik ortamda gönderilecek yani shipping i falan yok .Koşullarını okudum buyout price koyabilmenin.

To set a Buy It Now price, you need to meet at least one of these requirements:
1-Achieve a feedback score of at least 10.
2-Verify your contact information (using the ID Verify service).
3-If you have a PayPal account, achieve a feedback score of 5 and accept PayPal as a payment method.

Şu an bu koşullardan hiçbirini sağlamıyorum.
1-bunu şu an sağlamam çok zor çünkü ilk satışım
2-bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim (5 dolar gibi bir ücreti var sistemin) ancak ne kadar sürede buyout price koyabilir hale gelebilirim proses uzun mu.
3-paypal üzerinden de çok fazla işlem yapmadım bu yüzden bunu sağlamam da oldukça zor.

Mesela ebay de accountu olanlar benim icin comment yapabilirler mi öyle bir seçenek var mı.Buyout koymak istememin sebebi hemen satış yapabilmek ve satacagım seyin bir süre sonra değerini kaybedecek olması bu yuzden hemen satış yapmam lazım 3 gün auction beklemek istemiyorum.

Bi de ebay de ürünü sattıktan sonra paypal a hemen geçiyor mu para yoksa bir süre bekliyormuyuz.
Paranın paypal hesabıma kesin geçtiğinden nasıl emin olabilirim.?

Şimdiden teşekkürler biraz acele yazdım umarım derdimi anlatabilmişimdir.
kucukti is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2006, 12:16 AM   #2
ozankar
Kallavi Üye

ozankar kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Ünü: ozankar is on a distinguished road

ozankar kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
sorularının cevaplarını bilmiyorum ancak paypaldaki parayı kartına hesabına vs çekemezsin
ozankar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2006, 09:58 AM   #3
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Alıntı:
Mesela ebay de accountu olanlar benim icin comment yapabilirler mi öyle bir seçenek var mı.

Böyle bir seçenek yok, ancak olsa bile gerçek olamayan satışlar için kullanılması doğru değil Bu kadar aceleci davranmanıza neden olan ürün nedir?
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2006, 12:03 PM   #4
kucukti
Üye

"paypaldaki parayı kartına hesabına vs çekemezsin"
bunun hicbir yolu yok mu yani arkadaşlar paypal ile görüşsem falan direkt olarak daha önce okudugum bi topikte baska bir arkadasin paypal ile direk temasa gecerek banka hesabına parayı aktardıgını okumustum yine bu forumda.

"Böyle bir seçenek yok, ancak olsa bile gerçek olamayan satışlar için kullanılması doğru değil Bu kadar aceleci davranmanıza neden olan ürün nedir?"
Dünya çapında 8 milyon kullanıcısı olan bir massive multiplayer online oyun (World of warcraft) un bu ay expansion'i(World of warcraft : Burning Crusade) cikmasi bekleniyordu ancak cıkıs tarihi ocak sonrasına ertelendi oyunun su an bir closed betası var official blizzard tarafından test edilen ancak cok sınırlı sayıda beta key kullaıcılara dagıtılıyor bende su an 5-6 tane var ve tanesi ebay de buyout ile 400-500 dolardan gidiyor .Dün 300 dolardan auction a koydugum key icin 5 tane emialime offer geldi 320-350-380 dolar civarı.Anlıcanız müptelası cok.Buyout koyabilsem cok daha yuksek fiyattan direk satabilcem ama buyout koyamıyorum.sanırım 700-800 dolardan bile satabilirim keylerin tanesini cunku ebayde satılan beta keyler daha cok US beta key bendekiler ise Eu beta key.Eu cok nadir bulunan bir beta key cunku US betasından 1.5 ay sonra basladı ebayde inceledigime göre simdiye kadar bikactane Eu beta key satılmıs ve satış fiyatları 782dolar ve 450 dolar.

Bu mesaj en son " 11-04-2006 " tarihinde saat 12:06 PM itibariyle kucukti tarafından düzenlenmiştir....
kucukti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2006, 08:10 PM   #5
kucukti
Üye

Arkadaşlar yokmudur bi yolu.Buyout koyabilsem anında satılacak
Başka e-bay benzeri satış yapabilecegim site biliyor musunuz?

Bu mesaj en son " 11-04-2006 " tarihinde saat 08:24 PM itibariyle kucukti tarafından düzenlenmiştir....
Eski 11-05-2006, 12:16 AM   #6
Meraklı
Üye ül-Zebellah

Giriş: Jul 2006
Ünü: Meraklı is on a distinguished road

Eğer ürününüzden bu kadar eminseniz (açıkcası anlamadığım bir alan, insanlar sanal bir hayata niye bu kadar para verir bilmem!) 10 feedbacklik ekitap falan satın alın, olsun bitsin! Buraya yazıp harcayacağınız vakite 10 USD harcayıp olayı çözmüştünüz bile!
Meraklı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2006, 05:41 PM   #7
kucukti
Üye

Hehe o yalla degil ama baska bi yolla cozuldu tesekkurler
Eski 11-23-2006, 08:13 PM   #8
mybay
Taze Üye

Ünü: mybay is on a distinguished road

hangi yolla çözüldü meraklının adına merak ettim doğrusu
mybay is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık