Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-16-2006, 08:02 AM   #15
eflatun
Üye ül-Zebellah

eflatun kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2006
Ünü: eflatun is on a distinguished road

Haklısınız o konuda. Bu kopya işlerinde çok ilerlediler. Geçenlerde uyduda bir kanalda izlemiştim. Çin'de bir araba markası var son modelini gösterdiler. Arabanın ismi şu "Hondo Civic" Birebirini yapmışlar ve satışta, ancak Honda firması da birşey yapamıyormuş. Bir dönem 3000 kadar Honda Civic ithal eden bir firma o gün bugün talepte bulunmayınca ortaya çıkmış. Arabanın bile bu kadar tıpatıpını yapanlar kalıpçılıkta bu kadar ileri olanlar bir kulaklığı çok daha kolay yaparlar.

Ancak arabada nasıl ki güvenliği sağlayamazlar, kulaklıkta da o kaliteli çıkışı veremezler gibime geliyor. Bu kulaklığı Türkiye'den alan bir arkadaşınkinden denemiştim. Arada bir fark göremedim ve hissetmedim. Ancak kutulu olanların da aralarında sahteleri olabilir. Belki bana denk gelmedi. Şu an memnunum. Tek sorunum "J" tipi kulaklık olması. Ben şu ana kadar hep "Y" tipi kullanmıştım.Enseden dolaşanları liseden Sony zamanında bırakmıştım. Ama ona da alışıyor insan zamanla.

Bu arada ürün hepsiburada'da şu anda 66.38 YTL imiş. Buna 10 taksit yapıyorlar, bir de kar ediyorlar. Bunu üşününce benim aldığım çok ucuz gibi gelmiyor gözüme. Yani bu anlamda şüphelenmiyorum çünkü distribütör metan o zaman bana 60 YTL fiyat vermişti. 60 YTL olan bir ürünü 10 taksit değil de peşin aldığımızda 37 YTL gibi bir rakam ödüyorsak bu ebay koşullarında orijinal bir ürün için bence normaldir.