Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-24-2006, 09:01 PM   #8
nodrac
Üye

Giriş: Sep 2006
Ünü: nodrac is on a distinguished road

birkaç arkadaş sormuş ilaç hakkına bende cevap veriyim dedim.

genetik olarak saç dökülme probleminiz varsa buna kesin bir çözüm şu an için dünyada yok. Olan sistemler genelde mevcut saclarınızı korumak kişilere göre değişmekle birlikte çok az saç çıkarmak yada çıkarmamak. Bende tıp öğrencisi oldugumda ufak bir arastırma yapmıstım. Genetik olarak saç dökülen insanlarda diğer insanlardan farklı olarak saç hücrelerinde bazı reseptörler var bunlara gelen erkeklik hormonu bu reseptörlerle birleşerek saç dökülmesine neden oluyor. Benim aldığım rogaine adlı ilaç sans eseri bulunma aslında kalp ilacı (minodixil etken maddesi) kullanılırken bir bakmıslar tüylenme yapıyor onun üzerine geliştirilmiş. Solusyon seklinde ve günde 2 kere gece gündüz uygulamanız gerekiyor. Benim 2 abim kullandı biri hala kullanıyor dökülmeyi kesti ama pek sac cıkarmadı abimlerde. Ama işin kötü yanı bu ilacı ömür boyu kullanmanız gerekiyor. Yani ilacı 3 ay kullandınız bıraktıktan 3 ay sonra hiç kullanmamış gibi oluyor. Diğer ilacsa hormonal bazda etki ediyor erkeklik hormonunu baskılıyor bazı insanlarda yan etki yapmazken bazılarında göğüs büyümesi ses değişmesi gibi yan etkiler yapıyor.
nodrac is offline   Alıntı Yaparak Cevapla