Yalnız Mesajı Göster
Eski 07-07-2009, 02:12 AM   #27
grdiyan
Süper Moderatör

grdiyan kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Ünü: grdiyan is on a distinguished road

Yürürlüğe girmeyen bi kanun yayınlansa ne olur ne yayınlanmasa ne olur bizim için önemli olan yayınlanmasımıdır yürürlüğe girmesimidir?(siz teorik olarak bunuda sormalıydınız müşavir arkadaşınıza),elbette gümrük müşaviri olmadığım için kanun maddelerini karış karış araştırmıyorum,müşteşarlıkta zaten herkesin kanunlardan anlayamayacağını düşünerek ve fazla detaya girmeyerek kısa ve net açıklamış ilgili bölümde, siz o ilgili kanunun yer aldığı bölümü tekrar tekrar okuyun bakalım, ne yazıyor?

Durun ben yazayım,

MADDE 72 –
Bu Kanun yayımı tarihinden üç ay sonra yürürlüğe girer.

Madde 72'ye hiç bakmışmıydınız?
Sırf madde 72'yi okuyamamış olmanızdan dolayı gümrük memurlarına bundan bi haberler diyemezsiniz,merak etmeyin daha siz o kanunu okurken onlar bunu yutmuş oluyorlar.

Yürürlüğe girdikten sonrada müşteşarlığın sitesindeki ilgili bölümde (biz cahiller için) mutlaka gereken düzenleme yapılır.
3 ay sonra muradımıza hep beraber ereriz nedir bu acele, nedir bu telaş.

ve şiddetle kınadığım ilk mesajınız,

Alıntı:
Geçen sene mevzuat 300 Avro olarak değiştirildi, üzerinden de 1 yıl geçti fazlasıyla. Kutusu deseniz sorun çıkaracak boyutlarda değil sanıyorum, adeti de 1 tane. Çağdışı, bilgisiz, dengesiz gümrük memurları yüzünden ürkek ve tereddütlü yurtdışı alışverişi yapmaktan nefret ediyorum.
desenize adamlar yürürlüğe girmeyen bir kanunu uygulamadıkları için yerden yere vurulmuşlar.

http://img338.imageshack.us/img338/8366/vbulletin3logowhite9679.jpg

Bu mesaj en son " 07-07-2009 " tarihinde saat 02:16 AM itibariyle grdiyan tarafından düzenlenmiştir....
grdiyan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla