07-06-2009, 11:40 PM
|
|
|
Taze Üye
Giriş: Jul 2009
Ünü: 
|
Alıntı:
|
grdiyan tafarından gönderildi
Tekrar tekrar okuyun aynımı görün, bu konuda en tutarlı bilgiler
http://www.gumruk.gov.tr
adresinde yolcu işlemleri bölümündedir.
|
Aynı olduğunu iddia etmedim; bazılarını zaten size bildirdiğimi, diğerlerinin de alâkasız olduğunu söyledim. Tekrar tekrar okuyun anlarsınız. Gümrük Müsteşarlığı'nın web sitesi üzerindeki bilgiler asla yeni yayımlanan kanunlar kadar güncel ve tutarlı olamaz. Birçok gümrük memurunun da sizin gibi düşündüğü varsayınca, tek adım ilerleyemememizin sebebi beliriyor. Çözümünüzü mevzuat yerine yolcu işlemleri bölümünde aramanız da zaten durumu izah ediyor. Muhtemelen bildirdiğim kanunu da incelememişsinizdir.
Bu konuda deneyimsel olarak yoksunum ama teorik olarak epey şey biliyorum. Siz müşavir değilsiniz sanıyorum; 23 Haziran 2009'da müşavir olan bir arkadaşla görüşmüştüm:
- 5911 Sayılı Kanun Resmi Gazete'de daha yayımlanmadı. Birkaç gün içerisinde yayımlanacak.
demişti. Takip etmedim ama muhtemelen yayımlanmıştır.
Bir de, tam da üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün bugün (06.07.2009) buradaki bağlantıda 5911 Sayılı Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdiği bildirilmiş.
Daha da açık, daha da net olması için yapmam gereken farklı şeyler varsa lütfen onları da bildiriniz.
Ek: Atlamışım, bugün itibariyle 07.07.2009 tarihli Resmi Gazete'de de bizzat yayımlanmıştır. Bugünkü Resmi Gazete'de ilgili kanunun yer aldığı bölüm.
Bu mesaj en son " 07-06-2009 " tarihinde saat 11:52 PM itibariyle Arif tarafından düzenlenmiştir....
|
|
|