|
Feedback limiti
Satış yapmak için minimum Feedback limiti (ör. 50) şeklinde bir limit yok, ancak daha önce satış yapmadıysanız doğal olarak satış Feedback iniz sıfır oluyor. Bu durumda alıcılar sizin alış Feedback'lerinizi referans alabiliyorlar. Biyerden başlamak durumundasınız yani. Anadan doğma satış feedbacki sahibi olamıyoruz malesef.
Bunun için ben önce 5 alış yaptım, böylece 5 olumlu alış feedback'im oldu. Daha sonra satışa çıkardığım (auction, açık artırma) ürünlerde katılımsızlık gibi bir sorun yaşamadım. 2si amerika 1i ingiltere olmak üzere 3 adet intel işlemci sattım. Ürünler adreslere ulaşmış, feedbackleri bekliyorum.
Ürünleri faturasız Gift olarak yolladım. 3'ünüde Aras Karg ile yolladım. Satış yaparken hazırlanan formun Shipping & Handling bölümünü Aras kargodan aldığım yurtdışı gönderi tarifesi doğrultusunda fiyatlandırdım.
Sattığım ürünlerin bilgisayar parçası olması doğrultusunda Aras kargoyu seçmemin nedenlerinden birtanesi normalde aldıkları ürünleri 1-2 günde teslim almaya alışmış ve neredeyse satılan bütün ürünlerin yurtiçi alternatifleri olan Amerikalı ve Avrupalı kullanıcılar. UPS, FedEx, vs. de 1-2 gün içinde teslim ediyor ancak gönderi ücretleri çok pahalı. Aras'ın ekonomik tarifesi Amerikaya ve Avrupaya 2-3 iş günü içerisinde yolluyor. Alıcıya ürün teslim süresinin 2-3 gün olduğunu satış formunun Shipping & Handling bölümünde belirtmeniz açık artırmaya katılıma çok olumlu yönde etkiliyor.
Bir diğer sebebi eğer yapacağım ilk satışlardan olumsuz feedback alırsam bunun sonraki satışlarımı çok zor hale getirebilecek olduğunu düşünmem. Yapılan satışlarda paketleme, alıcının sorularına yanıt verme ve ürün teslim süresi çok önemli rol oynuyor.
Kargo süresiyle ilgili bir diğer durumda, yaptığınız satış üzerinden belli bir süre geçtikten sonra alıcının feedback yollama opsiyonu ortadan kalkıyor. Yani ürününüzü PTT ile yollarsanız ürün ulaşmadan feedback verme opsiyonu ortadan kalkmış olabilir.
Şimdilik bu kadar...
|