Yalnız Mesajı Göster
Eski 07-19-2006, 05:01 PM   #7
KuNTePeRX
Taze Üye

Giriş: Jul 2006
Ünü: KuNTePeRX is on a distinguished road

KuNTePeRX kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to KuNTePeRX
Oncelikle bu siteyi neden bukadar gec kesfettigimi kendi kendime soruyor ve bu siteyi kuran arkadaslara tessekur ediyorum. Hemen hemen ebay ile ilgili butun cevaplari burada bulmamiz mumkun deyip sadete geliyorum ) Arkadaslar bende bu ebay denen alemde 5-6 aydir satis isiyle ugrasiyorum. Cogu kiside gozlemledigim satis yaptiktan sonra insanlarin paralarini buradan veya paypal'dan nasil tahsil edecekleri. Ben bu isi kuzenimle yapiyorum kendisi Almanyada yasiyor. Benim Turkiye'den acmis oldugum acount'umun uzerinden Alamanya'dan cesitli ulkelere veya Almanyadaki sehirlere satis yapiyor. Bende ona buradan temin ettigim mallari kargo ile toptan olarak oraya yolluyorum. Yaptigi satislarin tumu paypal hesabimizda birikiyor. Buradaki ince nokta, Paypaldaki kredi karti bilgilerimizin Turkiye bankalari ile ilisikli olmasi. Yani herkesin sorunu olan satis yaptik parayi nasil Turkiyeye getiricez sorusu. Burada biraz ingilizce veya baska bir lisan bilme isi devreye giriyor. Cunku Paypal'ın call center'ını arayıp onlarla biraz konusmanız ve derdinizi anlatmaniz geliyor. Bunu maillede cozebilirsiniz. Ama konusmak daha etkili oluyor benden tavsiye ) Aslina bakarsaniz yabanci dil bilmenizede gerek kalmayabilir cunku benimde ingilizcem fazla iyi olmadigi icin Call Center'daki bayan bana hangi dili daha iyi bildigimi sordu, adamlarda 24 saat her dilden size hizmet verebilecek birini bulunduruyor, buna turkcede dahil. Daha sonra buradaki arkadaslar size bir mail atiyorlar ve verdikleri formlari ve birtakim evraklari kendilerine yollamalarini istiyorlar. 3 veya 5 is gunun sonu size bir mail daha geliyor. Paranız, size yollamis olduklari formda sizin hesabinizi belirttiginiz turk bankalarindan herhangi birine ve istediginiz hesabiniza (Dolar, Paound, Euro) yatmistir tarzinda. Hayirli olsun gule gule kullanin. Biraz mesakkatli ama sonucu guzel degilmi ) Hepimize iyi satislar.

KuNTePeRX

Bu mesaj en son " 07-19-2006 " tarihinde saat 10:05 PM itibariyle KuNTePeRX tarafından düzenlenmiştir....
KuNTePeRX is offline   Alıntı Yaparak Cevapla