|
ardaertugrul ben kıbrısta okuyorum.istanbulda ikamet ediyorum.yani gelen ürünler istanbula geliyor.
cep telefonunun gelişi=
1-customs form a satıcı 99 usd nin altında yazacak
2-gonderi çeşiti ya first class international,yada priority mail olacak.kesinlikle EXPRESS MAIL INTERNATIONAL olmayacak.(ki küçük paketler first class la cok cabuk geliyor)bu yazdıklarım USPS firması icin gecerli.fedex ve ups cok kurnazdır bu konuda.
3-satıcı customs form a kesinlikle mobile veya cellular gibi bir acıklama yazmayacak.mesela tapes veya casette gibi bir aciklama yazacak.(bu talebide karşılıyorlar)
en önemlisi bu söylediğim istanbulda ikamet edenler için gecerlidir.
başka vilayetlerdeki gümrük işleyişini bilmiyorum.bütün bunlar tamamlandıktan sonra başka vilayettede olsanız ürün istanbuldan yola çıkacaktır,fakat bulunduğunuz şehirin gumruğu kafasına takarsa paketi,açar ve bakar.ne kadar casette yazsada.
istanbul paket merkezinde boyle bir şey olamayacağından sevk ediliyor.o kadar çok paket yığılıyorki İstanbul Paket Merkezine,küçük paketlerle hic ugrasmadan sevk ediyorlar.
biraz acele bir cevap oldu.farklı sorusu olan varsa buyursun sorsun.
amacım yardımcı olmaya çalışmaktır.fakat bunu yanlış anlayıp acımasız cevaplar yazan arkadaşları kınıyorum.
saygılar...
|