Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-18-2008, 03:09 AM   #136
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

Alıntı:
raraavis tafarından gönderildi
Paypal'a actigim dispute icin soyle bir mail aldim.
"Thank you for contacting PayPal. We believe we responded to your recent
inquiry either through a call into our service center or through another
e-mail from you."
paypal a gidip baktigimda actigim dispute icin saticiya email gonderildigi yaziyor ve resolution center a tiklayip open cases a bakinca da deferred durumunda diyor. Simdi saticiya mail atildi deyip kapatti mi bu dispute isini yoksa daha beklemem mi lazim? ilk dispute acisim oldugundan emin olamadim. Yapmam gereken bir sey var mi? Yoksa simdiye kadar dispute idi de simdi claim mi oldu?
Ben daha önce acmadimda son zamanlarda bana cok acildi
Defer durumu bekleme durumudur. Paypal simdi durumu inceliyordur. Genelde 2 hafta kadar falan sürüyo. Yada 10 gündür. Öncelikle konunun sadece son kismini anlattiginiz icin pek birsey diyemiyorum. Mesela ürünü geri gönderdiyseniz paypal sizden track numarasi istemisse ve siz bunu girmisseniz 10 gün sonra claim kapanip paraniz balanceye gelir. Yok eger bunlari yapmadiysaniz ve accountunuzun sonunda TR yaziyosa sansiniza küsün. TR yazinca, bir is bu kadar ters gider mi? demeyin, gidiyor. Ben bu ay bol bol tadina vardim bu acinin.

Simdi üst taraftaki konuyuda okuyunca anladim ki saticiniz artik bir eBay kullanici degilmis
Bu büyük bir avantaj saglar size. Eger bu satici claime gecen case icin herhangi bir track numarasi giremezse bu durumda case otomatik olarak kapanip ödediginiz tüm bedel geri gelir. Eger track girmisse yine merak etmeyin bu track numarasina itiraz etmeniz icin size mail göndereceklerdir. Track numarasi her zaman girmek zorundadir. Kayitsiz - kayitdisi diye bir posta gönderisi yoktur. Herzaman paketlerin üzerinde zaten custom number bulunur. Bu numara ürünü takip etmeyede yarar. Zaten bunlari biliyorsunuzdur. Saticinizdan track numaralari yada ek bilgiler istendigi icin Defered durumuna girmis case'iniz. Endiselenmenize gerek yok. 7 Gün icinde saticidan ses cikmazsa (paypala girip case e bir track numarasi girmesi gerekiyor) case kapanacak ve sizin tarafiniza sonuclanacak.

Birkac mesaj daha yukari ciktim yine dayanamadim yine yaziyorum
Refund edilen miktar nereye gidecek diye sorulmus sanirim.

Eger aldiginiz ürüne ödemenizi kredi kartinizdan cekip yaptiysaniz (balance kullanilmamis instant payment yazar) paraniz kredi kartiniza - Balance kullanilip ödeme yaptiysaniz (Alinan ödeme karsi tarafta New Fund seklinde gözükür ve para balanceden ödenmistir yada banka hesabindan) bu refund'da balance'a geri döner. Aslinda biraz karisik gibi konu ama biz banka hesabimiz olamadigi icin USA' da bizim icin pekte karmasik degil. Para nerden ödenmisse oraya geri gelir diyelim basit olsun tamamen...

Bu mesaj en son " 02-18-2008 " tarihinde saat 03:20 AM itibariyle mert21 tarafından düzenlenmiştir....
mert21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla