Ben hsbc ile cekiyorum. Paypal kuru 1,13 hesapladiginda hsbc ayni güne ait kuru 1,16 seklinde hesapliyor. pp den gönderilen para 560 gözükürken ben hesabima yatirilan tutar olarak 575 seklinde görüyorum. Hsbc de yasadigim tek sorun nakit yatirdigimizda kazandigimiz bu bonus paralari - olarak geciriyor hesaplara. Kazandiginiz paralar hep 1 er lira olarak eksiliyor. Kesilen ücretleride kafalarina göre hesapliyorlar. Herhangi bir oranti yok. 400$ gönderdim 85 kurus düstü 500 $ gönderdim 1,65 kurus kestiler.
Ben nakit cekim limitine takildigim icinde bankada vadesiz hesap actirdim. Limitimi astigimda bankaya telefon ediyorum. Banka limite kadar olan bölümü vadesiz hesabima geciriyor. 2 is günü sonrada normal olarak vadesiz hesabimda duran parayi cekiyorum.
Unutmadan ekleme yapiyorum.
Paypaldan parayi hesabiniza gönderdiginiz tarih baz aliniyor. Paranin hesabinizda gözükmesi 5 is günün buluyor ama para gözükmeye basladigi anda yatmis olmuyor. Mesela bugün ayin 3 ü (3 Subat) ve kk karti son ödeme gününüz. Siz bugün pp den karta ödeme yaparsaniz banka bunu 5 gün sonrada görse paranin yatma tarihi 3 Subat olarak gözüküyor

bu yüzden $ düsmesi yada cikmasi bizi pekte ilgilendirmiyor. O günkü kur neyse ona göre hesap edilip yapiliyor ve bankaya YTL olarak giris yapiliyor. Kur degisiminden düsme yasamaniz imkansiz. Banka yer mi orasini ben bilemem ama HSBC yemeyenlerden birisi diyebilirim.