Alıntı:
|
lambirt2 tafarından gönderildi
Açık arttırmayla bir adet ürün alınabiliyor genellikle.Hepsi ayrı ayrı paketler halinde gelecek.Hepsi bir gelirse ya da gümrükten hepsi aynı anda geçerse çok zor bir ihtimal o zaman dikkat çeker.Öyle bir durumla karşılaşırsan ürünleri bırak git.Yoksa senden bir sürü evrak isteyebilirler.
Ebaydan bir ürün alırken 10 gün aryla sipariş verin.Dikkat çekmesin.Birde ürünü alırken bu çok önemli opsiyonel denilen bir ücret var.Onu da mümkün olduğunca ödeyin.Onu ödediğiniz zaman paypala ödeme yaptığınız andan itibaren 6- 9 günde kapınızda.Eğer o ücreti ödemezseniz o ürün size 20 günden önce ulaşmıyor.Hatta 30 - 40 günü buluyor.Bilgilerinize.
|
opsiyonel dediğin ücret sigorta ama değişen birşey olmuyor. Sigortasını ödediğin track aldığın bir ürün 30 günde gelirken, 4.5 HongKongDolarına (takriben 60-70 kuruş) adi posta olarak gönderilen bir ürün 9 günde gelebiliyor üstelik imzasız olarak posta kutusuna atılarak. tamamen şans işi bu.
Ebaydan aynı gün içerisinde alsanızda, 10 gün arayla alsanızda posta aynı gün gelebiliyor. ama bunun çok önemi olduğunu sanmıyorum ben. Bir haftada beş gün boyunca hergün ortalama 3 ürün gelen kargom oldu. Ben kayıtlarda postanın kime geldiğinin takibinin yapıldığını sanmıyorum. Sadece bölgelere göre kayıt yapılıyor diye düşünüyorum bir de teslim alan kişi olarak.