Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-10-2008, 05:00 PM   #12
swapanaswa
Banned

Giriş: Nov 2007
Ünü: swapanaswa is on a distinguished road

Daha öncede dediğim gibi, komisyon konusunda haklısınız. Ama bu listeleme şikayeti nedir onu anlamadım. Ebay in listeleme ücretlerinden haberiniz yok mu? Aynı ürünü GG de 2.9 ytl ye listeleyip, ebay de 2.55 dolara listeliyorum. Daha ilginci, ebayde yanlıslıkla 7 gunluk yerine 10 gunluk listelemeye koyduğum bir üründen alınan fark vs cok mu adil? Ben her iki tarafta da sürekli olarak satış yapan birisiyim. Ebayin avantajı, özellikle alıcı acısından, Paypal sistemi, bir sorun oldu mu paranın büyük olcude garanti altında olması. Ki paypalin dolandırıcılıkları da yazsan ayrı bir kitap olur. Fakat sunu da unutmamak lazım, sorunların %50si satıcıdan kaynaklanıyorsa %50 si de uluslararası taşımacılık sistemlerinden kaynaklanıyor, TR de satış yaparken sizi en cok ugrastıran kargo sirketinde bile gayet güzel ürün takip sistemi var. 150 dolarlık bir malı gg de satsam 15 dolar, ebayde satsam 5 dolar alıyor. Fark burda işte sadece. Karsılıgında 6.5 dolar civarı da paypal kesince aynı hesaba geliyor sayılır zaten. Neden ebay denirse de, ürünün kaliteliyse Türkiye'de satabilceğin fiyatın çok üstüne satabiliyorsun, tüm masrafların ve ugrasın fazlasıyla cıkıyor. 140 ytl piyasa fiyatı olan bir ürünü ben 80 e satarken, gg 8 alıyorsa, 2 listelemeye veriyorsam, ben de 45 ytl kar ediyorsam, ve olay dediğiniz gibiyse, buyursun alıcı arkadaşlar benim o ürünü uğraşıp bulmuş olduğum fiyat olan 25 ytl ye bulsunlar.
Olaylara iki taraflı bakmamız lazım. Tek ağızdan konuşarak olmuyor.
Saygılarımla.
swapanaswa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla