Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-18-2007, 11:24 PM   #1
mert21
Banned

mert21 kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Ünü: mert21 is on a distinguished road

eBay'da satis ve sonrasi

Merhaba arkadaslar. Pek uzunsayilmayan eBay gecmisimde 40 islem sayisina ulastim. Su ana kadar 2 sorunlu alis-verisim oldu ama 2sini de cözümledik. Problemsiz bir profil ile alis islemlerime devam ediyorum.
Karar aldim ve satisa baslayacagim önümüzdeki 2 hafta icinde ilk satis ilanimi acmayi düsünüyorum ama bir kac ufak sorunum var...

Ilk olarak Paypal ile ödeme yönetimini kullanmayacagim cünkü Paypal Türk bankalarina ödeme yapmiyor. Money Order yöntemi ile ödemeleri kabul edecegim ama bu seferde ciddi alicilar ilanlara uzak kalacaklar ve güvenmeyecekler. Eger satis islemi gerceklesmezse ikinci listelemeyi Paypal yolu ile yapacagim ve param Paypal hesabimda cok uzun süre kalacak. Paypal bozan bir cok kisi var ama asla güvenemem. Üstelik hicbirsey yapmadan %10 gibi bir payi almasi benim düsünceme göre ters.

Kafamdaki en büyük soru ise su....

Mesela Paypal yolu ile ödeme kabul ettim, satisimi yaptim ve Paypal hesabimda para var. Ardindan bir ilan gördüm begendim ve almaya karar verdim. Paypal ödeme yöntemini tercih ettim. Ödeme sayfasina geldigimiz zaman Paypal in hediye ceki gibi bir seyi gözüme carpiyor hep. Iste bende bunu bilenlere soruyorum.... Paypal hesabimda diyelimki 150$ var (yaptigim satislardan gelen paralar) bende 145$lik bir ürün aldim. Ödemeyi kredi kartimdan mi cekecek yoksa Paypal hesabimdaki para ile ödeme yapabilirmiyim?

Simdiden konuyu yanitlayan arkadaslara tesekkür ederim.
mert21 is offline   Ebay'e sorunsuz ve hızlı nasıl kayıt olunur! Alıntı Yaparak Cevapla