|
Arkadaşlar şunu belirmek istiyorum ben bankada çalışırken defalarca yurt dışına para tranferi yaptım.Müsteri yurt dışındaki banka adını ve hesap numarasını verir sizde yurt dışındaki bankaya para transferinde bulunursunuz.Banka asla ben para gonderdım yada para gonder dıye bır mesaj yazmaz.Detaylarını daha fazla anlatmıcam ama sunu belirmek isterim ki hic bir banka baska bır bankaya yapacagı bu sekildeki para transferınde bankaya unforgiven arkadaşımıza gelen şeklinde bir mail yada bildiri asla göndermez.yurt dışı bankalarla yapılan iletişim swift ile olur ve ithalat-ihracat-Yp krediler için yapılır Eğer sahte bir çek varsa (money order personal check vs vs)bunlar içinde bankanın antetli kağidına ilgili yazılır ve çek onunla direk yurt dışındaki bankaya gönderilir.Bunun dışında cok kısa surede paranın karsı tarafın eline geçtiği odeme şekli olan Western union da da banka yine karsı tarafa bır yazı yazmaz parayı gonderecek kıs gonderecegı kısının adını ve nereye gonderılmesı gerektıgını bıldırır hesap numarası yoktur cunku western union sadece bankalarda yoktur.Bu odeme sekilleri ile yapılmıs odemelerde herhangı bir sey idda etme sansınız yoktur cunku(paypal gıbı degıldır yanı)cunku sız karsın tarafın vermıs oldugu hesaba bankaya ve ada dırek parayı gondermıssınızdır aracı bır kurm yoktur.Ayrıca maillerinize gelen ki bana cok geliyor iste ben fılancayım su bankadan sıze mail gonderıyorum bır hesapta para var ve sahıbını bulamıyoruz bıze yardımcı olurmusunuız bu paranın bır kıznı eger yardımcı oluırsanız sızın hesabınıza yatırmak ısterız vs vs buna benzer mesajlar askeriyeden mıs gıbı yada bır bankadanmıs gıbı gonderılebılınir ama sunu unutmayın kı bır banka asla boyle bır mail gondermez eger kısı ölmus ve hesabında parası varsa ve varıslerı yoksa o para bır muddet sonra merkez bankasına aktarılır.Umarım faydalı olabılmıstır.
Sevgı ve saygılarımla
Bu mesaj en son " 06-02-2007 " tarihinde saat 07:42 PM itibariyle sittud tarafından düzenlenmiştir....
|