PTT TRACKiNG (BARKOD) SORGUSU NASIL YAPILIR.
1- Tracking numarasını almak için satıcıyı sıkıştırınız.
2- Numarayı alırsanız ürünün geldiği yabancı posta servisinin resmi sitesinden ürününe tracking sorgusu yaptırıp postalandığından emin olunuz.
3- Bizim ptt'nin sayfasından
www.ptt.gov.tr interaktif hizmetler, Uluslararası gönderi takibi bölümünden tracking sorgusu yaptırınız.
Bu Barkod Numarasına Ait Teslim Bilgisi Bulunamadı mesajı çıkarsa, yine
interaktif hizmetler, bölümünde Yurt içi kayıtlı posta takibi bölümünden numaranızla sorgu yaptırınız.
(Belkide ürününüz ptt gümrüğünü geçip oturduğunuz bölgenin posta dağıtım merkezine gelmiş olabilir.)
4- Tracking numaranızı satıcıdan almayı başaramadınız ve yukarıdaki işlemleri yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyiniz.
a) Ürünün siparişini vereli 20 gün oldu ve ürün gelmediyse ve istanbuldaysanız, cevizlibağ ptt gümrüğü postanesine gidiniz, postaneye girdiğiniz bahçe kapısından direk karşındaki ptt binasına değilde, bahçeyi dolanarak arka taraftaki yurt dışı paket servisi binasına giriniz.
Girişte solda bir bayan göreceksiniz, bilgisayar başında oturuyor isminizi soyadınızı söyleyerek size ait ürün olup olmadığını öğrenmeye çalışınız.
b) Oturduğunuz semtin bağlı olduğu küçük paket dağıtım servisini bulmaya çalışınız.
(Oda bir tür postahanedir paket servisi dediğim için kafanız karışmasın.)
Bunuda nasıl bulursunuz semtinizde en yakın postaneye gidersiniz adresinizi söylersiniz ve bana bir paket gelicekti gelmedi, gelirse nereye gelir diye sorabilirsiniz.
Muhtemelen size bir telefon numarası vereceklerdir.
c) Aldığınız numaraya telefon ediniz tracking numaranız olmadığı için telefonda muhtemelen pek ilgilenmezler, adresi alınız ve oraya gidiniz, tüm sempatikliğinizle

adınıza paket olup olmadığını öğrenmeye çalışınız.
ç) Satıcı ürünü gönderdiğini iddia ettiği halde siz yinede paketinizi bulamadıysanız, 45 günü geçirmeyiniz ve
Dispute açınız.!
Bknz => http://forum.iyibey.com/paypal-ve-od...sorunlari.html
Bunu yaptığınızda ürününüzün gönderilmemiş olma ihtimaline karşı kendinizi garantiye almış olursunuz.
varyata