Ürünün alındığı kişi: "
roadpal"
Alınan ürün: iRiver Clix 2GB
Sipariş tarihi: 15 Mart
Elime geçiş tarihi: 28 Mart
Hangi Yolla Alındığı: Gümrüğe giderek
Kargo Ücreti: US $39.99
ürün fiyatı : US $82.95
Toplam Fiyat: 179.49 YTL
"roadpal"dan aldığım 2 GB iriver clix, express mail ile 1 haftada İstanbul'a geldi. Alet gümrükte 6 gün beklerken ben de tebligat bekliyordum. Daha fazla beklemeden AVPİM'e gittim. Girişte sekretere barkodu vererek postamın hangi depoda olduğunu ve depo numarasını öğrendim. Depodaki görevli tebligat olmadan veremeyeceğini söyledi

. Hem senin postan daha yeni gelmiş, daha açılmamıştır onlar dedi. Ben de biraz sert çıkışarak "ne yenisi

, bir haftadır burda" dedim. Sonra adamın postamı bulması 1 dakika bile sürmedi.

Uyduruktan bir tebligat yazdı oracıkta

. Sıram geldiğinde gümrük memuru eşliğinde önümüzde paket açıldı. Paket açılırken memur aleti kaça aldığımı sordu.Satıcı, paketin üzerine 69 USD kargo olarak da 26 USD yazmıştı. Ben direk gerçek aldığım fiyatı söyledim, "82 dolara aldım" dedim. Tekrar sordu, bu sefer gözlerinin içine bakarak tekrar 82 dolar dedim. Samimiyet bekliyorlar gerçekten. Memur kağıdın üzerine "muaf" yazdığında bir oh çektim.

Daha sonra tam olarak 1.30 YTL ödeyerek paketimi aldım.
Okumaktan sıkılmadıysanız devam ediyorum;
Aldığım 20 kuruş para üstünü üst geçitteki dilenciye verdim. 1.3 YTL tramvay jetonu alıcam, ne kadar bozuğum var dersiniz, 1.1 YTL .
Dönünce de tebligatın yeni geldiğini gördüm tam oldu. Güler misin ağlar mısın?
Üst kısımda gümrük maceramı anlattım, biraz da satıcıyı anlatayım;
"roadpal" iriver'ın tescilli satıcısı. Türkiye'den iriver almanın en ucuz yolu şimdilik. Kargodan da para kazanıyor. Muhattabınız 1 kişi değil, bazen insan bile değil. Ödemeyi yapar yapmaz pozitif feedback veriyor otomatik olarak. Sizin de pozitif feedback vermeniz için belli zaman aralıklarında klişe mesajlar yolluyor. İletişimden ve kargodan dolayı eksi verdim.
Sıra geldi iriver'a;
Alet zannettiğimden de küçük, ve zarif. Özellikleri saymakla bitmiyor.
Ses mükemmel, radyosu çok iyi çekiyor. Ben şahsen kutudan çıkan kulaklıkları beğenmedim, ipod kulaklıkları ile birlikte kullanıyorum.
Media Player 10 veya üzeri ile birlikte kullanılıyor. 15 fps mpeg4 videoları oynatıyor. "
iriverter" programı ile videolarınızı bu formata çevirebilirsiniz.
www.iriveramerica.com sitesinden ücretsiz flash oyunlar indirebilirsiniz. Bu özelliklerin yanında 2GB olması küfretmek gibi sanki. İmkanı olana 4 GB olanını öneririm.
Üründen çok memnun kaldım.Satmayı düşünmüyorum. Herkese tavsiye ederim.