Alıntı:
|
ErX tafarından gönderildi
Ben bir şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Gümrük memurları her ne şekilde olursa olsun kargo dahil bedeli 100 Euro dan büyük internetten alınan ürünlere ithalat kanunlarına göre işlem yapıyorlar. Gümrük müşaviri tut ve TSE den CE belgesi al diyolar. Ama arkadaşımız yine yasal yoldan 175$ lık bir kargo alıyor. Lütfen gerekirse özelime mesaj gönderin ve şu işin sırrını açıklayın arkadaşlar. Gümrükler genel müdürlüğüne bile gittim muafiyet kanunuyla ilgili ama sonuç alamadım. Gümrük müşaviri tutup çektim aldığım fotoğraf makinalarını. 3-4 gün sıcaklarda çektiğim eziyeti bir ben birde ALLAH bilir...
|
ErX ben birkaç kez yazdım gümrük memurları kesinlikle keyfi iş yapıyor.Kısaca anlatayım arkadaşımın birisine makine geldi ve gümrüğe takıldı adamlar şu kadar gümrük ödeyeceksin falan demiyor geri gidecek bu makine diyor tabi bizde adamlar bize iyice gıcık kapmasınlar diye bişey diyemedik ama gümrük değil resmen derebeylik adamlar ne kanun ne mevzuat dinliyor bir bakıyorsun 400-500 milyonluk bişey alıyorsun gayet rahat geliyor bir bakıyorsun radyolu mp3-mp4 alıyorsun adam bunun radyosu var deyip bandrol parası istiyor...bende senin gibi anlamış değilim bu adamları gerçi en son gittiğimde biraz anladım amaçlarını ,
amaçları milleti bu işten caydırıp kendi iş yoğunluklarının biraz azalması...