Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-19-2007, 05:02 PM   #26
TURADESIGN
Aşmış Üye

TURADESIGN kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
Ünü: TURADESIGN is on a distinguished road

Smile sagol dostum

Alıntı:
monster_trq tafarından gönderildi
merhaba...

bende bu konu uzerıne arastırlamalar yapmısıdm bundan once en ogrendıgım kadarı ıle en fazla % 10 gumruk vergısı odersın .. bana hava alanı gumruk mudurlugunden soylene bıulgı aynen soyle.. eger gercek bır kısıden gercek bır kısıye yanı sırketten sırkete degıl bu sekılde olan teslımatlarda %10 gumruk vergısı odeyerek teslım alabılırsaınız dedıler hava alanı gumruk ıdaresi ...

fakat ptt dekı durum bıldıgım kadarı ıle aynı anda aslında ılgılı gorevlı sızden gumruk vergısını tahsıl eder dıye dunuyoruym durumunuz acıklarsınız yanı kendım kullanacagım tıcarı amaclı degıl vs bu sekılde de belkı vergısız bıle alma ımkanınız var gumrukcunun ınsafına kalmıs ama en fazla %10 odersin dedıgım gıbı fazlasını odeme bence ..
şimdi ilgili yasayı okudum ama ysa bile karısık yanı.. ama cok okudum ınsanların yasadıklarıı ve ithalat rejimi uygulayacaklarını sanmıyrum biraz tatlı dilli konus bence etkısı oalcaktır mutlaka.. zaten adet olarak tek ve kendım kullanacagım felan de keske hediye olarak ısaretlense o zaman kesınlık % 10 sabit vergi kapsamanıma girerdı

umarım yardımcı olabilmişimdir.

tesekkurler monster_trq
herkes bildigini boyle paylasirsa daha hizli ilerleriz ebay okulunda

TURADESIGN
TURADESIGN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla