Alıntı:
|
avukatkemal tafarından gönderildi
ebayden ürün alırken hangi shippingi tercih etmeliyiz hangi shippingten kaçmalıyız  avantaj dezavantajları nelerdir metodların?(takip,süre,vs) bir de her ebay satıcısı ayrı fiyat uyguluyor shippinge..hangi ücretler hangi metodlar için makuldur.. bi kere bir satıcı bir ayakkabı kargosuna 150 dolar demişti ciddi ciddi.. 
|
Selamlar Kemal Bey,
Ben sorunuza sadece USA dan alimlar icin verecegim ve dedigim gibi deneyimlerimden orneklerle
Ben ilk once DHL kullaniyordum ama ulke ici iyi olmasina ragmen yurt disi kargolarda cok sorun yasadim , cunku usps diisindaki firmalar turkiyede baska firma ile calisiyordu ve bir isi 2 sirket yapinca cok kere double charge yapildi , kaybolan urunlerin sigortasini kimse odemedi , herkes birbirinin ustune atti , Turkiye`den bana TNT ile mal geldi koliler paramparca urunler kirik olarak
.Turkiye`de en saglam kargo PTT mi bilmiyorum ama USPS den sasmayin derim.
Ayrica baktiginiz urunlerde 3 tur shipping gorursunuz
1 - usps or ups shipping calculator
bu firmalarin hesap makinesidir alici istedigi sekilde shipping secer ister sigorta yapar ister yapmaz paypal odemede bu rakam verilir
ornek bir urun
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...DME:B:AAQ:US:1
bu urunde calculate ile herkes kendi hesaplar ve oder biz paypalda shipping label basarken bu info yu kullaniriz
durust yontem budur satici kargoya ek para koymaz
2- shipping fix rate
bu Amerika ici gecerlidir genelde usps priority mail her state e 4.05 $ a gider ve tek tip ve ebatta urun satanlar fix 5.00$ shipping secer ama uluslar arasi kargoda mumkun degildir kullanmak
3- ask the seller yazanlar
bu saticiya alim yapmadan once shipping fee sormali ve size invoice yollamasini istemelisiniz invoice de yazdigi rakami soyledigi ile mukayese ettikten sonra odemelisiniz
aksi halde shipping yolu ile kar edenler malesef bulunmaktadir